19 / 05 / 2024

Otoyol Asfaltlama

Otoyol Asfaltlama

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ''Bir yılda 15 bin kilometre bölünmüş yolun sadece yakıt ve zaman tasarrufundan elde ettiğimiz kazanç 9,4 milyar Türk Lirası, dolar olarak 5,5 milyar dolardır'' dedi

Aydın-Denizli Otoyol Projesi TBMM gündeminde!

Aydın-Denizli Otoyol Projesi meclis gündemine taşındı. Karaca, projenin ihalesinin daha önce neden üç kez iptal edildiğini sordu...

Antalya-Alanya otoyol projesi TBMM gündeminde!

Finike-Elmalı-Korkuteli yol çalışması ile Antalya-Alanya otoyol projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, yol projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona yaklaşıldı!

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk defa gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid zamanında projesi çizilen 143 yıllık rüya, Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona gelindi.

Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona gelindi!

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid zamanında projelendirilen 143 yıllık rüya, Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona gelindi. 

Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi için imzalar atıldı!

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna ile Sırbistan'ın başkenti Belgrad arasında iki farklı güzergahtan inşa edilmesi planlanan otoyol projesi için iş birliği anlaşması imzalandı.

Türkiye en çok otoyol yatırımı yapan ikinci ülke!

Yeni otoyol yapımına her yıl 9-10 milyar Euro harcıyoruz. Türkiye otoyol yatırımında OECD ülkeleri arasında ikinci oldu.

Kaş-Kalkan Otoyol projesinde yürütmeyi durdurma kararı!

Antalya, 4.İdare Mahkemesi, Kaputaş Kanyonu ve plajının Kaş-Kalkan Otoyol projesinde yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi'nde ilk adım!

Türkiye'den Karayolları Genel Müdürlüğü heyeti, Bosna Hersek İletişim ve Ulaştırma Bakanı Jusko ile Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi'ni görüştü.

Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi'nde anlaşma sağlandı!

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna ile Sırbistan’ın başkenti Belgrad arasında Türkiye’nin desteğiyle otoyol inşa edilmesi planlanıyor.

Cengiz İnşaat, Hırvatistan ve Slovenya’da otoyol inşa edecek!

Saraybosna’daki otoloun 20 kilometrelik kısmını 355 milyon Euro’luk yatırımla tamamlayan Cengiz İnşaat, Hırvatistan ve Slovenya’da da otoyol inşa etmeyi hedefliyor.

Türkiye 2035'te 8 bin 248 kilometrelik otoyol ağına kavuşacak!

Çalışmaları devam eden 3 bin 214 kilometrelik otoyolla birlikte 2035'te Türkiye 8 bin 248 kilometrelik otoyol ağına kavuşacak..

İstanbul Otoyol projesi kente değer kattı!

İzmir ile İstanbul arası karayolu ulaşımını 3 saate indirecek İstanbul Otoyol’u projesi ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak. Projenin büyük kısmı tamamlandı. 

Mega otoyol projeleri ring oluşturacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Türkiye'deki 1915 Çanakkale, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi otoyol projelerinin ‘ring’ oluşturulacağını söyledi. 

Otoyol Asfaltlama Haberi

Otoyol Asfaltlama

Yıldırım, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen ''5. Avrupa Asfalt ve Bitüm Kongresi''nin açılışında yaptığı konuşmada, Avrupa Asfalt ve Avrupa Bitüm Birlikleri tarafından her dört yılda bir tüm dünya katılımcılarının yer aldığı, teknik sonuçları itibari ile endüstrilere yön veren bu aktivitenin Türkiye'de gerçekleşmesinden memnuniyet duyduğunu kaydetti. 


Çocukluğunda şose yolların bulunduğunu, asfaltın adını bile bilenin olmadığını belirten Yıldırım, ''Köy hizmetlerinin aracı gelir, iki santim büyüklüğünde mavimsi taşlar vardı onlardan serpiştirir, üzerine de ince kum atar sonra varsa bir de üzerinden silindirle geçerlerdi, al sana yol. Bu yol ilk yağmurda dağılırdı'' diye konuştu. 


Yıldırım, yol teknikleri ve altyapılarında çok büyük ilerlemelerin olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: 

     

''Artık erişebilirlik ana amaç olmaktan çıktı. Şimdi amaç, konfor, güvenlik sürdürülebilirlik, kalite ve çevreye duyarlı...