29 / 04 / 2024

Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi'nde anlaşma sağlandı!

Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi'nde anlaşma sağlandı!

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna ile Sırbistan’ın başkenti Belgrad arasında Türkiye’nin desteğiyle otoyol inşa edilmesi planlanıyor.




Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna ile Sırbistan’ın başkenti Belgrad arasında Türkiye’nin desteğiyle otoyol yapılması planlanıyor. Otoyol, daha önce üzerinde tartışılan iki güzergahtan da yapılacak.

 

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre;  İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak Üyesi Bakir İzetbegovic, uzun zamandır konuşulan Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi’nde anlaşma sağlandığını açıkladı. 

 

Türk şirketler yapacak
Proje ile Saraybosna ve Belgrad’ın iki farklı güzergah üzerinden birbirine bağlanacağına dikkati çeken İzetbegovic, hem Sırbistan hem de Bosna Hersek’teki mevcut otoyollar dışında söz konusu güzergahlar üzerinde 350 kilometrelik yeni yol yapılacağını dile getirdi. 

 

Türkiye’nin desteğiyle yapılması planlanan otoyol projesi, 2 yıldan daha uzun bir zaman önce gündeme gelse de güzergah üzerinde anlaşamamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da desteği ile her iki tarafın da teklifi kabul edildi.


Geri Dön