30 / 04 / 2024

otoyol çalışmaları

otoyol çalışmaları

Kamu-özel sektör işbirliği ve YİD finansman modeliyle gerçekleştirilmesi hedeflenen 5 bin 554 kilometre uzunluğundaki otoyol projelerinin hayata geçirilmesiyle 2023'te Türkiye'nin otoyol ağı 7 bin 839 kilometre uzunluğa ulaşacak...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ön proje çalışmalarında sona gelindi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü ve otoyol kesimine ilişkin ön proje çalışmalarında son aşamaya gelindiğini söyledi.

Osman Gazi Köprüsü’nde asfaltlama çalışmaları başladı!

İstanbul-İzmir arasındaki yolun 3,5 saate inmesini sağlayacak Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli ayağı olan İzmit Körfez Geçişi’nin sağlayacak Osman Gazi Köprüsü’nde asfaltlama çalışmalarına başlandı.

İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü’nde çalışmalar hızlandırıldı!

İstanbul - İzmir arasını karayoluyla 3,5 saate indirecek olan Gebze Orhangazi İzmir Otoyol Projesi’nin en önemli parçası olan İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü’nde çalışmalar hızlandırıldı.

Ankara - İstanbul YHT çalışmaları başladı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Duble yol yaptığımız her yere bundan sonra otoyol götüreceğiz inşallah. Size projeler nerede diye soranlara söylüyorum. İnşallah İstanbul - Ankara arasını 1,5 saate indirecek YHT projesinin çalışmalarına başlandı." dedi.

Şile-Ağva otoyolunda çalışmalar sürüyor!

yYapımına başlanan Şile-Ağva otoyolu çalışmaları hız kesmeden gece gündüz devam ediyor. Şile-Kandıra arasındaki 11 köyden geçecek olan otoyol, Şile-Ağva arası transit ulaşımı 20 dakikaya indirecek.

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi güzergahı asfalt çalışmaları başladı!

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde, otoyol güzergahındaki asfalt çalışmalarına başlandı. Yolun Odayeri mevkiindeki 2 kilometrelik bölüme asfalt dökülerek, yol kullanıma hazır hale getirildi.

Karayollarında yenileme ve yapım çalışmaları!

Karayollarının yenileme ve yapım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde ulaşım kontrollü sağlanıyor. Kurban Bayramı nedeniyle 8 Ekim saat 08:00'e kadar otoyol ve köprülerden ücretsiz geçiş yapılacak...

Körfez Geçiş Köprüsü'nün çalışmaları hızla sürüyor!

Yalova- Otoyol AŞ Genel Müdür Yardımcısı Ali Nebil Öztürk. GebzeOrhangazi-İzmir Otoyol Projesi kapsamında yapılan Körfez Geçiş Köprüsü çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek. Köprünün 2015 yılının aralık ayında trafiğe açılması bekleniyor.

Körfez Geçiş Köprüsü çalışmaları sürüyor!

Otoyol AŞ Genel Müdür Yardımcısı Ali Nebil Özürk, Gebze Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi kapsamında yapılan Körfez Geçiş Köprüsü çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek "Biz köprünün 2015 yılının aralık ayında trafiğe açılmasını öngörüyoruz'' dedi.

Ege Orman Vakfı’nın ağaçlandırma çalışmalarına AKG Gazbeton’dan destek!

Ege Orman Vakfı’nın, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak İzmir - Çeşme otoyol kenarında kısa bir süre önce başladığı ağaçlandırma çalışmalarına AKG Gazbeton’dan destek geldi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor!

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi kapsamında yapımı devam eden İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün inşaatı hızla ilerliyor. Köprü çalışmaları kapsamında, kule keson temellerinin önümüzdeki ay batırılması planlanıyor.

Bosna Hersek'teki inşaat çalışmaları Türk firmalarla paylaşıldı!

Ülkelerinde yaklaşık 20 yıl önce savaşın bittiğini, inşaat ve yenileme çalışmalarına hız verdiklerini belirten Bosna Hersek Federal Enerji, Madencilik ve Sanayi Bakanı Erdal Thrulj, Cengiz İnşaat'ın başlattığı otoyol hakkında bilgi verdi

Gebze-Bursa kesimindeki çalışmalar helikopterle görüntülendi!

Anadolu Ajansı, İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek, otoyol projesinin Gebze-Bursa kesimindeki çalışmaları helikopterden görüntüledi

otoyol çalışmaları Haberi

otoyol çalışmaları

Kamu-özel sektör işbirliği ve YİD finansman modeliylegerçekleştirilmesi hedeflenen 5 bin 554 kilometre uzunluğundaki otoyol projelerinin hayata geçirilmesiyle 2023'te Türkiye'nin otoyol ağı 7 bin 839 kilometre uzunluğa ulaşacak.


Karayolları Genel Müdürlüğünün projeleriyle Türkiye, 2023 yılında otoyol ağını 7 bin 839 kilometreye çıkaracak. Karayolları Genel Müdürlüğü, dünyada ve Avrupa ülkelerinde olduğu gibi otoyolların birbirleriyle kesintisiz hale getirilmesi için önemli projeleri hayata geçiriyor. Avrupa'yı, Kafkaslar ve Ortadoğu'ya bağlayan Türkiye'de, batıdan doğuya kesintisiz ulaşım imkanı sağlayacak otoyol ağının 2023'e kadar tamamlanması planlanıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün toplam 65 bin 644 kilometre olan karayolu uzunluğunun 2 bin 244 kilometresini otoyollar oluşturuyor. 


Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümüne kadar kamu-özel sektör işbirliği ve Yap-İşlet-Devret (YİD) finansman modeliyle toplam 5 bin 554 kilometre otoyol ağının hizmete girmesi amaçlanıyor. Bu projelerin...