05 / 05 / 2024

oturakçı pazarı yenileme çalışmaları

oturakçı pazarı yenileme çalışmaları

Adıyaman Belediyesi’nin girişimleriyle projesi hazırlanan ve Şanlıurfa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanarak yapımına başlanan sokak sağlıklaştırma uygulama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor...

İnşaat malzemesi ve turizm sektörü temsilcilerinden yenileme iş birliği! 

İnşaat malzemesi sanayicileri ve turizm sektörü temsilcileri, 42. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da buluşarak yenileme pazarında iş birliği için harekete geçti. Yapılan ortak açıklamada, Türkiye’deki turizm tesislerinin bir bölümünün ekonomik ömrünü tamamladığını vurgulandı. 

Dönüşüm beklentisi yenileme pazarında düşüşe yol açtı!

Dönüşüm beklentisi yenileme pazarında da düşüşlere yol açtı. 10 yıl önce 12 milyar dolar olan pazar bugün 6 milyar dolara kadar geriledi.

Konyaaltı kapalı semt pazarı 2017'de açılacak!

KONYAALTI Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Liman Mahallesi Kapalı Semt Pazarı'nda yenileme çalışmalarının sonuna geldiklerini söyledi.

Antalya Liman Mahallesi'ne semt pazarı yapılıyor!

KONYAALTI Belediyesi, eskiyen çatısı nedeniyle tehlike oluşturan Liman Mahallesi Kapalı Semt Pazarı'nda yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Antalya Liman Mahallesi Kapalı Semt Pazarı yenileniyor!

Antalya Konyaaltı Belediyesi, eskiyen çatısı nedeniyle tehlike oluşturan Liman Mahallesi Kapalı Semt Pazarı'nda yenileme çalışmalarına başladı.

Avanos açık pazar yerinde yenileme çalışmaları başladı!

Avanos Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafında Avanos açık pazar yerinde yenileme çalışmaları başlatıldı.

Mersin'de kentsel yenileme başlıyor!

Mersin'de Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi'nin çalışmalarına start verildi. Tarihi doku korunarak şehir merkezinde Silifke Caddesi, Atatürk Caddesi, Atatürk Evi Çevresi, Taş Bina Çevresi, Yoğurt Pazarı ve Ulu Cami Meydanı'ndan oluşan 6 noktada yenileme gerçekleştirilecek.

Mustafa Bozbey: Kentsel yenileme insan odaklı yapılmalı!

Başkan Burada projesi kapsamında makamını Ataevler Mahallesi’ne taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Ataevler’de insan odaklı ve bütünsel kentsel yenileme yapılmalı” dedi. Bozbey, Ataevler’e yeni bir pazar alanı yapacaklarını da belirtti.

Kadıköy'deki tarihi Salı Pazarı yenilecek!

Kadıköy'deki 117 yıllık tarihi Salı Pazarı 6 yıl sonra bir kez daha taşındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yenileme projesi kapsamında modern bir görünüme kavuşacak olan pazar geçici olarak farklı bir adreste hizmet vermeye başladı.

Metrobüs yolunu yenileme çalışmaları 26 Temmuz'da başlayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, seyir konforunun artırılması ve daha rahat sürüş sağlanması için metrobüs asfaltını değiştiriyor. Dört aşamada gerçekleşecek yenileme çalışmaları 26 Temmuz Pazar gecesi saat 23.59'da başlayacak

Adıyaman Oturakçı Pazarı’ndaki çalışmalar tamamlanmak üzere!

Adıyaman Belediyesi’nin girişimleriyle projesi hazırlanan ve Şanlıurfa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanarak yapımına başlanan sokak sağlıklaştırma uygulama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor...

Pazarçayırı Sultaniye yolu yenileniyor!

Ekipler, Suadiye’den Kartepe kayak merkezine ve mesire alanlarına ulaşım sağlanan yolda yenileme çalışması yaptı. Yol Pazarçayırı ve Sultaniye köylerine ulaşımda da kullanılan grup yolu özelliğini taşıyor.

Kentsel dönüşüm yenileme pazarını daraltıyor!

Kentsel dönüşüm gayrimenkul üreticilerinin yüzünü güldürse de, yenileme pazarına hizmet eden firmalar yaşanan belirsizliklerin tadilat fikrini ertelediği görüşünde. Bu yüzden de yenileme pazarının daraldığı belirtiliyor..

oturakçı pazarı yenileme çalışmaları Haberi

oturakçı pazarı yenileme çalışmaları


Adıyaman Oturakçı Pazarı’nda yapımı devam eden sokak sağlıklaştırma uygulama çalışmaları tamamlanmak üzere. 


Adıyaman Belediyesi’nin girişimleriyle projesi hazırlanan ve Şanlıurfa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanarak yapımına başlanan sokak sağlıklaştırma uygulama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında pazarın 2 ayrı sokağına 7 metre yüksekliğinde modern çatı yapıldı. Çatıyla birlikte sokakların altyapısı da yenilendi. 


Oturakçı Pazarı’nda yapılan çalışmaların esnafı da mağdur etmeden hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, “Şehrimizin en eski ticaret merkezi olan tarihi Oturakçı Pazarımızın restore edilerek, cazibe merkezi haline getirilmesi için Belediye olarak bir süre önce gerekli çalışmaları başlattık. Kentimizin kuruluşundan bugüne kadar ticaretin merkezi ve nazarımızda büyük bir değeri olan pazarımıza güzel bir görünüm kazandırmak amacındayız. Girişimlerimiz neticesinde, pazarımıza sokak sağlıklaştırma uygulama...