19 / 07 / 2024

oturum izni süresi

oturum izni süresi

Turkuvaz Yayın Grubu'nun düzenlediği geleneksel zirvede Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yabancılara verilen oturum izninin uzatılacağını söyledi...

Doğum izni süresi uzatılıyor mu? 

Hükümet çalışan anneler için adım atma kararı aldığını duyurdu. Doğum izni süresi yükseltilerek, yarı zamanlı çalışmaya imkân sağlanacak ve evden çalışma modeli uygulanacağı kaydedildi.

İstanbul’da yabancılara oturum izni verilmesi yasaklandı!

İstanbul’da 10 ilçede yürürlüğe giren yabancılara oturum izni verilmemesi uygulaması İstanbul’un genelinde uygulanmaya başlandı. Konutunu kiraya verip, otelinde kaçak yabancı uyruklu barındıran kişilere de para ve ruhsat iptali cezasının yanı sıra hapis cezası da devam ediyor.

Ahmet Akbalık: Yabancılara oturum izni verilmesi satışları artırır!

İnşaat sektörünü bir üst lige çıkarmak için yabancılara oturum izni verilmesi gerektiğini söyleyen Özak GYO’nun patronu Ahmet Akbalık, “Satışlar iki katına çıkar. Dünyalının ikinci vatanı da Türkiye olur” diye konuştu.

Tapu tahsis belgesinin geçerlilik süresi!

Tapu tahsis belgesi, imar mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş yapılarla gecekondulara 2981 sayılı yasa gereğince bazı yükümlülüklerin yerine getirilmesi şartıyla verilen kullanma izni sayılıyor. İşte, tapu tahsis belgesinin geçerlilik süresi!

Yapı kullanma izni alma süresi!

Yapı kullanma izni, bir arsa üzerinde inşa edilen yapılar için alınıyor. Yapı kullanma izninin verildiği tarih, yapının tamamlandığı tarih oluyor. Peki, Yapı kullanma izni alma süresi ne kadardır?

Vergi yapılandırma başvuru süresi kaç ay uzatıldı?

Torba Yasa ile yapılandırma için başvurular 1 Aralık 2014 tarihinde son bulacaktı. Ancak, Resmi Gazete'de yayımlanan bir karar ile yapılandırma başvuru süresi uzatıldı. Peki, vergi yapılandırma başvuru süresi kaç ay uzatıldı?

Çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz mal kullanıcıları tarafından ödeniyor. 2014 yılına ait verginin 2. taksit ödemeleri devam ediyor. Peki, çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

1319 sayılı kanun gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Yapılandırma süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı!

6552 sayılı Torba Yasası ile tanınan yapılandırma başvuruları 1 Aralık'ta sona erecekti. Ancak, 30 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile yapılandırma süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı...

Çevre temizlik vergisi yapılandırma süresi uzatıldı!

Çevre temizlik vergisi, Torba Yasa ile yapılandırılabiliyor. Başvurular, 1 Aralık 2014 tarihinde sona erecekti. Ancak, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile çevre temizlik vergisi yapılandırma süresi uzatıldı...

Emlak vergisi yapılandırma başvuru süresi uzatıldı!

Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile vergi borçları yapılandırılabiliyor. 30 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile emlak vergisi yapılandırma başvuru süresi uzatıldı...

Vergi borcu yapılandırma süresi uzatıldı mı?

Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasası ile vergi borçları yapılandırılabiliyor. Peki, 1 Aralık'ta başvuru süresi sona erecek olan vergi borcu yapılandırma süresi uzatıldı mı?

Vergi yapılandırma başvuru süresi uzatıldı!

Torba Yasası ile tanınan vergi yapılandırmaları için başvuru süresi 1 Aralık 2014 tarihinde sona erecekti. Ancak bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile vergi yapılandırma başvuru süresi uzatıldı...

oturum izni süresi Haberi

oturum izni süresi
Turkuvaz Yayın Grubu'nun düzenlediği geleneksel zirvede Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Türkiye'nin büyük konut üreticileri bir araya geldi. Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, mütekabiliyet yasası sonrası yabancıların oturma izni sorunu çözüldüğünde yabancı sermayenin de geleceğini belirtti. Ahmet Çalık, şuan farklı sektörlerde 15 ülkede iş yaptıklarını söyledi. Ahmet Çalık, oturum izninin yanı sıra vatandaşlık verilmesi gerektiğini savundu. 


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, gelişmiş ülkelerde mütekabiliyet şartı olmadığını vurguladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a oturum izni ile ilgili düşünceleri söyleyen Bayraktar, "Şimdilik 3 aylık oturum izni veriliyor, bu izin 6 aya ya da 1,5 yıla çıkabilir. Daha sonra arttıracağız"...