29 / 04 / 2024

ötv oranı

ötv oranı

Hükümetin bütçe açığını kapatmak için ÖTV oranlarında artışa gideceği söylentisi otomotivcilerle emlakçıları harekete geçirdi. Fırsatçılar stoklarında kalan 250 bin otomobil ile 800 bin konutu satmak için vatandaşa ’zam gelecek’mesajları çekmeye başladı.

2023 yılında toplanan verginin yüzde 10'u motorlu taşıtların ÖTV'sinden geldi...

2023 senesinde toplanan verginin yüzde 10’u motorlu taşıtlardan alınan özel tüketim vergisinden (ÖTV) geldiği açıklandı. 441,2 milyar TL'lik rakama KDV dahil değil. Bu şimdiye kadar görülen en yüksek oran olduğu kaydedildi.

Akaryakıttaki vergilendirme sistemi sil baştan değişiyor! Fiyatlar daha da yükselecek! İşte yeni sistem...

Döviz kuru ve brent petrol fiyatlarındaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. Son olarak KDV ve ÖTV oranın artırılmasının ardından yeni vergilendirme sistemi geliyor.

Tütüne dev ÖTV indirimi! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı!

Deprem bölgesinde sarmalık kıyılmış tütün satışındaki ÖTV oranı yarıya düşecek. İşte detaylar...

ÖTV’ye yüzde 50 indirim hayal mi? İşte tüm detaylar..

Otomobil dünyası Özel Tüketim Vergisine (ÖTV) ilişkin indirim gelişmelerine kitlenmiş durumda. Kurdaki artışların nedeni, fiyatı artmakta olan otomobillerde ÖTV'ye etki eden matrahın çok düşük kalıyor olması. Peki yeni matrahlar ne olacak? İşte ÖTV indirim oranına ilişkin detaylar..

Toyota RAV4 Hybrid'te uygun ÖTV oranlı kaçırılmayacak fırsat! Toyota RAV4 ne kadar? İşte 15 Ağustos 2022 fiyat listesi

Türkiye'de büyük bir alıcı kitlesi bulunan Toyota'nin RAV4 Hybrid modeline özel ÖTV oranı fiyat listesi belli oldu. Peki RAV4 Hybrid 2022 fiyatı ne kadar? İşte 15 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Toyota RAV4 Hybrid'e özel ÖTV oranlı kaçırılmayacak fiyatlar! Toyota RAV4 ne kadar? İşte 14 Temmuz 2022 fiyat listesi

Türkiye'de büyük bir alıcı kitlesi olan Toyota'nin RAV4 Hybrid modeline özel ÖTV oranı fiyat listesi açılandı. Peki RAV4 Hybrid güncel fiyatı ne kadar? İşte 14 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Bursa'daki dev arazi TOGG'a bedelsiz 49 yıllığına devredildi

Türkiye'nin ilk yerli üretim otomobili olacak olan TOGG'un yollara çıkmasına kısa bir süre kaldı. Hükümet aracın piyasaya güçlü bir şekilde girmesi için önce elektrikli araçlardan alınan ÖTV oranını düşürmüştü. Bu adımın ardından firmaya dev arazi 49 yıllığına bedelsiz tahsis edildi.

Elektrikli otomobillerde ÖTV oranı düştü! 300 bin TL indirim uygulandı! Mini Cooper, Volvo 6 Temmuz 2022 fiyat listesi!

Elektrikli otomobillere Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi geldi. Yapılan değişiklik pek çok otomobil modelinin ÖTV oranını yüzde 60'tan yüzde 10 indirirken, fiyatlarda da 300 bin TL'lik indirim gerçekleştirecek. İşte ÖTV düzenlemesiyle ilgili bütün ayrıntılar ve 6 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Toyota RAV4 Hybrid'e özel ÖTV oranlı fiyatlar! Bu fırsat kaçmaz! İşte 19 Haziran 2022 fiyat listesi

Türkiye'de büyük bir alıcı kitlesi olan otomobil markası Toyota'nin RAV4 Hybrid modeline özel ÖTV oranı fiyat listesi belli oldu. Peki RAV4 Hybrid fiyatı ne kadar? İşte 19 Haziran 2022 fiyat listesi...

Toyota RAV4 Hybrid'e özel ÖTV oranı fiyat listesi yayımlandı! İşte 10 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Türkiye'de büyük bir alıcı kitlesi olan otomobil markası Toyota'nin RAV4 Hybrid modeline özel ÖTV oranı fiyat listesi yayımlandı. Peki en ucuz RAV4 Hybrid ne kadar? İşte 10 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Fiyatları ucuz olan bir alkollü içki grubuna ÖTV zammı geldi! Yüzde 70 artış hemen etikete yansıdı

Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayınlanan kanuna göre, fiyatının ucuz olmasından sebep tüketicilerin talep gösterdiği meyve şarabının ÖTV oranı artırıldı.

Mobilyaya ÖTV indirimi dopingi!

İrfan Home Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Kodaloğlu, mobilya sektörüne sağlanan ÖTV ve KDV indiriminin sektörde satışları yüzde 30 oranında artırdığını dile getirdi.

Beyaz eşyada ÖTV indirimi uygulanacak!

Beyaz eşyada enerji verimliliği olan ürünlerde ÖTV oranı düşürülüyor. Sektör yetkilileri yüzde 1-1,5 oranında yapılması beklenen indirimin satışlar üzerinde olumlu etki yaracağı görüşünde.

ötv oranı Haberi

ötv oranı

2012 bütçesinde hedeflerin tutmayacağı, artan kaynak ihtiyacını karşılamak için 10 milyar liralık ek vergi paketi açılacağı haberleri, konut ve otomotiv sektörlerinde yeni bir hareketlilik başlattı.


Fiyat yüzde 9.5 artıyor


Haberlerdeki 1600 cc ve altındaki otomobillerde yüzde 37 olan ÖTV’nin artacağı, aynı şekilde yüzde 3,3 olan gayrimenkul alımsatım harcının da yükseltileceği bilgisi ise taşıt ve konut müşterilerinde kafa karışıklığına yol açtı. Otomotiv bayilerinden milyonlarca vatandaşın cep telefonuna, “Gündemde olan ÖTV zammı görüşmeleri netleşmeden yeni aracınıza fırsat fiyatlarıyla sahip olma imkanını kaçırmayın” mesajları gönderildi. Bayiler kapıdan giren hemen her müşterisine, halen yüzde 37 olan ÖTV’nin yüzde 50’ye yükseltileceğini ilan ediyor. Müşterilere, “Oran gizli tutuluyor. Ancak biz öğrendik” diyor. Emlakçılar da yüzde 3,3 olan harcın yüzde 5’e yükseltileceği mesajını pompalıyor.Sektör temsilcilerinin verdiği bilgilere göre...