16 / 05 / 2024

ÖTV sıfırlanması

ÖTV sıfırlanması

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, beyaz eşya ve küçük ev aletlerinden alınan Özel Tüketim Vergisinin (ÖTV) 30 Nisan'a kadar sıfıra çekilmesiyle ilgili yaşanabilecek fiyat artışları karşısında tüketicinin de önemli bir avantaj yakaladığını bildirdi.

Bu fiyata bir daha asla sıfır otomobil alamazsınız! ÖTV dahil 295 bin liraya satılıyor! Acil bakın!

Vatandaşların adeta dört gözle beklediği Alsvin'in fiyatı 295 bin TL olarak açıklandı. Araba almak isteyenler dikkat! Bu fiyata bir daha asla sıfır otomobil alamazsınız... Acil bakın...

Ne vergi ne ÖTV ne de KDV var! 2023 model sıfır km bu otomobil sadece 218 bin TL

Son zamanlarda araç fiyatlarındaki artış, otomobil almayı oldukça zorlaştırıyor gibi görünse de, hala bütçe dostu seçenekler bulmak mümkün. İşte uygun fiyatlı sıfır otomobil arayışında olanlar için bir kurtuluş yolu.

Bu sıfır otomobil modelinde artık ÖTV derdi yok! Çok düşük fiyatlarla otomobil sahibi olun!

Otomobil alacak vatandaşlara müjde. O sıfır otomobil modelinde ÖTV kalktı. İşte detaylar!

Sıfır arabada 300 bin TL’yi aşan vergi indirimi geldi! Hangi araç kaç para oldu? Hemen bakın sakın kaçırmayın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile sıfır araç fiyatlarında ÖTV düşüşü kararı alındı. Peki bu adım sonrası hangi aracın fiyatı ne kadar oldu?

Araba alacaklar sevinçten şok olacak! Sıfır otomobile ÖTV indirimi geliyor!

Bugünlerde yeni bir otomobil almak ya da eski aracını değiştirmek isteyenleri sevinçten havalara uçuracak bir haber geldi. İddiaya göre, AK Parti seçim öncesi vatandaşın hoşuna gidecek bir hamle daha yaparak, çok yakında sıfır otomobil satışında ÖTV indirimine gidecek. Peki bu ÖTV indirimi ne kadar

Otomobil fiyatlarına ÖTV rüzgarı! Sıfır araba fiyatlarına ÖTV matrah etkisi! İşte Hyundai, Citroen ve Fiat Egea fiyatlar

Otomobil almak isteyenler, ÖTV matrahın nasıl bir etki uyandıracağı araştırılıyor. Sıfır araba almak isteyenler marka marka otomobil fiyatlarını sorguluyor. İşte Hyundai, Citroen ve Fiat Egea fiyatları!

'ÖTV sıfırlanacak' diyen Kılıçdaroğlu'ndan ÖTV matrah düzenlemesi yorumu

ÖTV matrah düzenlemesiyle bazı sıfır otomobillerde 70 bine kadar indirim gelirken, söz konusu kararın beklentilerin altında kaldığını söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Sıfır otomobil almak isteyenler 1 Aralık 2022’yi bekliyor! Sebebini duyunca hak vereceksiniz!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılan ÖTV matrah düzenlemesi açıklaması sonrası sıfır otomobil satışı neredeyse tamamen durdu. Araç alacaklar 1 Aralık 2022’yi beklemeye başladı. İşte detaylar...

En ucuz sıfır Honda’nın fiyatı belli oldu! Honda 4 Ekim 2022 fiyat listesi

Japon otomotiv devi Honda Türkiye’de Ekim ayı fiyat listesini güncelledi. Türkiye’de son bir senede döviz hareketliliği ve yüksek ÖTV farkları nedeniyle sıfır otomobil fiyatları tırmanmaya devam ediyor. Markalar artan maliyetlere zamlarla yetişmeye çalışıyor.

KDV'siz, ÖTV'siz sıfır araba! Görenler şaşkınlık içinde! RKS M5 fiyatı ne kadar?

Sıfır otomobil fiyatlarının tavan yaptığı yaz aylarında araba almak isteyenler bütçelerine uygun olan arabaları arıyor. Hem bütçelere uygun olup hem de sıfır araba arayanlar için RKS M5 ne kadar?  RKS M5 fiyatı kaç TL?  İşte RKS M5 fiyat lisesi 10 Ağustos 2022:..

Sıfır otomobillere ÖTV indirimi gelecek mi? İşte ilk açıklama!

Sıfır otomobillerdeki Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) indirime gidileceğine yönelik beklentiler 2. el piyasasını durgunlaştırdı. ÖTV indirimi beklentisi konusunda açıklamalarda bulunanan Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, "Böyle bir indirim şu aşamada uzak ihtimal olarak gözüküyor" dedi.

ÖTV sürprizi sonrası piyasalar hareketlendi! Peki hangi araç hangi ÖTV diliminde?

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren düzenleme bugün yürürlüğe sokuldu. Yeni düzenleme ile Cumhurbaşkanı motorlu araç özel tüketim vergisi ve matrahlarının alt ve üst sınırını 3 katına kadar artırabilecek, sıfıra düşürebilecek. Peki hangi araçlar, hangi ÖTV dilimine girmekte?

ÖTV kalkıyor mu? Sıfır araçlarda ÖTV indirimi olacak mı? 2022 ÖTV düzenlemesi olacak mı?

ÖTV beklentisi son zamanlarda sıkça bahsedilmeye başlandı. Peki ÖTV kalkıyor mu? Sıfır araçlarda ÖTV indirimi olacak mı? İşte detaylar!

ÖTV sıfırlanması Haberi

ÖTV sıfırlanması

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, Bakanlar Kurulu Kararı ile beyaz eşya ve küçük ev aletlerinden alınan Özel Tüketim Vergisinin (ÖTV) 30 Nisan'a kadar sıfıra çekilmesi ile ilgili, özellikle döviz kuru ve maliyetlerin yükseldiği bir dönemde yaşanabilecek fiyat artışları karşısında tüketicinin de önemli bir avantaj yakaladığını bildirdi.


Dinçer, yaptığı yazılı açıklama ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren klima, buzdolabı, çamaşır makinesi, su ısıtıcısı ve bulaşık yıkama makinesinin de aralarında bulunduğu beyaz eşya ile bazı küçük ev aletlerinden alınan ÖTV'yi 30 Nisan'a kadar sıfıra çeken Bakanlar Kurulu Kararı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Bugün Resmi Gazete'de 9759 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yayınlanan elektrikli ev aletleri ve beyaz eşyada yüzde 6,7 olan ÖTV oranının 30 Nisan'a kadar sıfırlanmasına yönelik kararı sektör açısından olumlu...