27 / 04 / 2024

Araba alacaklar sevinçten şok olacak! Sıfır otomobile ÖTV indirimi geliyor!

Araba alacaklar sevinçten şok olacak! Sıfır otomobile ÖTV indirimi geliyor!

Bugünlerde yeni bir otomobil almak ya da eski aracını değiştirmek isteyenleri sevinçten havalara uçuracak bir haber geldi. İddiaya göre, AK Parti seçim öncesi vatandaşın hoşuna gidecek bir hamle daha yaparak, çok yakında sıfır otomobil satışında ÖTV indirimine gidecek. Peki bu ÖTV indirimi ne kadar



Önümüzdeki mayıs ayında yapılması muhtemel seçimleri yeniden kazanmak isteyen AK Parti, asgari ücret, emekli ve memur zammı derken, vatandaşı sevindirecek adımları sıklaştırıyor.

Son olarak kulislerde dolaşan bir bilgi, özellikle sıfır araba almak isteyenleri çok sevindirecek.

Buna göre, yapılan çalışmanın neticesi kısa zaman sonra duyurulacak ve sıfır otomobilde ÖTV indirimi gelecek.

Araba alacaklar sevinçten şok olacak! Sıfır otomobile ÖTV indirimi geliyor!

Vatandaşın taleplerini dinleyen AK Parti, söz konusu bu beklentileri seçimler öncesi hayata geçirmek için düğmeye bastı.

Ülke TV’nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otomobilde yüzde 50 ÖTV indirimi yapılması için ilgili bakanlıklara talimat verdi.

Habere göre, söz konusu ÖTV indirimi hemen değil, kademeli şekilde yapılarak 5 yıla yayılacak ve ilk olarak bu sene sıfır otomobil alacaklara yüzde 10’luk bir indirim uygulanacak. Bunun ardından kalan yüzde 40’lık indirim ise her sene yüzde 10 olmak üzere 4 yıla yayılacak ve böylece sıfır araçta toplam ÖTV indirimi yüzde 50’ye ulaşacak.


Geri Dön