02 / 05 / 2024

Ovacık yatırım planı

Ovacık yatırım planı

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yapılan veya yapılması planlanan yatırım projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

IFC'den Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım planı!

Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Türkiye'ye yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiğini belirtti. IFC Türkiye Direktörü Aisha Williams, ülkede 500 milyon dolar daha yatırım daha yapılabileceğini söyledi.

İller Bankası bu yıl 7.9 milyarlık yatırım yapmayı planlıyor!

İLLER Bankası 2016 yılında yerel yönetimlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere her türlü içme suyu, kanalizasyon, harita, imar planı, kent bilgi sistemi ve üst yapı projelerini gerçekleştirmek üzere 7 milyar 976 milyon liralık yatırım yapacak.

Doğu Anadolu Bölgesi'ne 21 milyar liralık yatırım yapılacak!

Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi ve bir eylem planı yaptık. Bu eylem planımız 5 yıllık süreçte Doğu Anadolu Bölgesi'ne 21 milyar liralık yatırımı öngörüyor" dedi.

2006 yılında Türkiye'ye, 13 milyar dolarlık emlak yatırımı!

2006 yılında Cannes'daki 'burgu kuleler'in tanıtıldığı emlak fuarında Dubaili Tameer Holding, Türkiye'de 8 milyar dolarlık bir proje planladığını, Türk Mall ise 5 milyar dolarlık yatırım planını açıklamış.

Erdemir Grubu 1 milyar dolarlık yatırım planlıyor!

Erdemir Grubu, hem şirketi hem demir çelik sektörünü şampiyonlar ligine taşıyacak olan Ar-Ge Merkezi’ni devreye aldı. Şirket önümüzdeki üç yılda da toplam 1 milyar dolarlık yatırım planlıyor.

Devlet Su İşleri'nden İzmir'e 2.5 milyar liralık yatırım!

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, İzmir'e 2 milyar 818 milyon liralık yatırım yaptıklarını açıkladı. Diniz, "2015 yılı yatırım programı çerçevesinde de İzmir'e 2.5 milyar liralık yatırım yapacağız" dedi.

Konya'ya 835 milyon liralık yatırım yapılacak!

Muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetlilerle toplantılar yaparak 2015 sonuna kadar 835 milyon liralık yatırım açıklayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yatırım yağmuruna başladıklarını söyledi.

Demir İnşaat 4 projesine 1 milyar 500 milyon liralık yatırım yapacak!

Demir İnşaat, 2015 yılında planladığı yurtiçi ve yurtdışındaki dört projesine toplam 1 milyar 500 milyon liralık yatırım yapacak.

Konya Ereğli’ye 70 milyon liralık yatırım yapılacak!

Ereğli’de Ulu Cami, Kervansaray ve hamamın bulunduğu bölgede tarihi dokunun ortaya çıkarılması için restorasyon projeleri hazırlandı. Konya Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yıl sonuna kadar Ereğli’ye 70 milyon liralık yatırım yapacaklarını ifade etti.

İzmir'e 13 yılda 30 milyarlık yatırım yapıldı!

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema 13 yılda İzmir'e Ulaştırma ve Haberleşme, Orman ve Su İşleri, Aile ve Sosyal Politikalar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık başta olmak üzere her alanda toplam 30.3 milyar liralık yatırım yapıldığını söyledi...

Muğla Büyükşehir Belediyesi 32 milyon liralık yatırım yaptı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunmak için 249 yeni hizmet aracı alımı yaparak 32 milyon liralık yatırım yaptı.

Sahil Emlakçılık Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Sahil Emlakçılık Yatırım Limited Şirketi, Yousef Mohamed Elhadi Kshad tarafından 30 bin TL'lik sermaye ile 5 Mayıs 2015 tarihinde Merter, Platform Teras Evleri'nde kuruldu.

Konya'ya 12 yılda 21.6 milyar liralık yatırım yapıldı!

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Konya yatırımlarına da değinen Türkmenoğlu, "İktidarımız döneminde 12 yılda Konya'mıza 21.6 milyar liralık yatırım yapıldı.

Ovacık yatırım planı Haberi

Ovacık yatırım planı

CHP Tunceli Milletvekili Polar Şaroğlu, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yapılan veya yapılması planlanan yatırım projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Şaroğlu, sorusunun Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Şaroğlu, ''Tunceli'nin Ovacık ilçesi, doğal yapısı, zengin bitki örtüsü, akarsuya kaynak teşkil eden gözeleri ve verimli tarım arazilerinin yanı sıra Milli Park statüsü ile koruma altına alınan Munzur Vadisi'ni de içine alan geniş ve zengin bir bölge üzerine kuruludur'' diye konuştu. 

CHP Tunceli Milletvekili Polar Şaroğlu'nun soruları:
1- Ovacık ilçesinde halihazırda yapılacak olan ve yapılması planlanan herhangi bir özel ve kamu yatırım projesi bulunmakta mıdır? Var ise bu projeler nelerdir?
2- Tunceli halkının geçimini büyük ölçüde tarım ve hayvancılıkla sağladığı dikkate alındığında 5 yıl içerisinde bakanlığınızca kalkınmaya dönük...