01 / 05 / 2024

ovit tüneli projesi son durum

ovit tüneli projesi son durum

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Rize Artvin Havalimanı'nın, "3 bin metreye 45 metrelik pisti olacak, 265 metreye 24 metrelik taksi yolu dediğimiz bağlantı yolu olacak." dedi.

Avrasya Tüneli Projesi meclis gündemine taşındı!

Avrasya Tüneli Projesi ile ilgili 2019 yılı Sayıştay Raporunda yer alan bazı bulgular meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Milletvekillerinden Amanos Tüneli Projesi'ne destek!

İskenderun-Polateli Otoyolu Projesi kapsamında planlanan Amanos Tüneli Projesi'ne MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ve MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan'dan destek geldi.

ODTÜ Tüneli Projesi’ne yürütmeyi durdurma kararı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı Melih Gökçek ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yönetiminin 2017 yılında protokolünü imzaladığı ‘ODTÜ Tüneli Projesi’ hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Amanos Tüneli Projesi ne zaman tamamlanacak?

Dörtyol-Hassa arasında yapılması planlanan Amanos Tüneli Projesi'ne ayrılan ödeneği ve tamamlanması için öngörülen takvim meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ovit Tüneli’yle 138 yıllık hayal gerçek oldu!

Ovit Tüneli’nin hizmete açılmasıyla 138 yıllık hayal gerçek oldu... 14 kilometrelik yolu, 11 dakikada alan vatandaşlar, “Biz hizmet edenlerle beraber yürürüz, yıkmak isteyenlerle değil” diye konuştu.

Ovit Tüneli açıldı!

14,3 kilometre ile Türkiye'nin en uzun, dünyanın 2'nci uzun çift tüplü kara yolu tüneli olan Ovit Tüneli ulaşıma açıldı. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Ovit Tüneli bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 138 yıllık hayali olan Ovit Tüneli'nin açılışını bugün gerçekleştiriyor.

Ovit Tüneli yarın resmen açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 138 yıllık hayali olan Ovit Tüneli'nin açılışını yarın yapacak. 

Ovit Tüneli yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın 2012'de başbakanlığı döneminde temelini attığı Rize'nin 138 yıllık rüyası olan Ovit Tüneli’nin resmi açılışını gerçekleştirecek.

Ovit Tüneli 13 Haziran'da açılıyor!

Ovit Tüneli'nin 13 Haziran'da  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacağı duyuruldu... Açılış haberini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı paylaştı.

Ovit Tüneli'nin yüzde 97'si tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid döneminde başlanan ve 2018'in "en uzun" çılgın projesi olan Ovit Tüneli’nin yüzde 97’si tamamlandı.

Ovit Tüneli tamamlandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin en uzun tüneli Ovit'in bir tüpünün tamamlandığını açıkladı.

Ovit Tüneli'nde tek tüpten geçişler yıl sonunda başlayacak!

İnşaat çalışmaları hız kesmeden devam eden Ovit Tüneli'nde tek tüpten geçişlerin yıl sonunda başlaması bekleniyor.

ovit tüneli projesi son durum Haberi

ovit tüneli projesi son durum


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Rize Artvin Havalimanı'nın, "3 bin metreye 45 metrelik pisti olacak, 265 metreye 24 metrelik taksi yolu dediğimiz bağlantı yolu olacak ve 300 metreye 120 metrelik de apronu olacak ki yılda 2 milyon yolcuya hitap eden bir de terminali olacak bu havalimanımızın." dedi.


Arslan, Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy'deki havalimanı inşa edilecek alanda gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize Artvin Havalimanı'nın bölge açısından önemli olduğunu belirterek,  "Sebebi de şu, gerçekten bu bölgelerde artık sadece deniz turizmi değil, yörenin özelliklerine has farklı turizm çeşitleri geliştikçe bu bölgelerin ihtiyacı artıyor ve insanımızın imkanları da arttıkça, insanlarımız artık daha çok sılayırahim yapıyor, daha çok memleketiyle bağlantılı oluyor. Dolayısıyla, buradaki Rize, Artvinliler için değil, batıda yaşayan Rizeli, Artvinlilerin de burayla ilişkilerini...