30 / 04 / 2024

ovit tüneli uzunluğu

ovit tüneli uzunluğu

Türkiye’nin en uzun karayolu tüneli olacak Ovit Dağı geçidinde geri sayım başladı. Doğu Anadolu ile Karadeniz’i birbirine bağlayacak olan tünelin 2017 sonuna yetişmesi planlanıyor.

Ovit Tüneli'nin 900 metrelik bölümü tamamlandı!

Zorlu kış aylarında geçiş vermeyen Rize-Erzurum kara yolu güzergahındaki Ovit Dağı'nda yapımı süren tünelin 900 metrelik bölümü tamamlandı.

Türkiye'de 2023’te raylı sistem uzunluğu 25 bin kilometreyi geçecek!

Tükiye'de 2023’te raylı sistem uzunluğu 25 bin kilometreyi geçecek. Tüm hatlar yenilenecek. Demir yolu taşımacılık payı yolcuda yüzde 10, yükte yüzde 15’e ulaşacak ve Türkiye demir yolunda merkez haline gelecek...

Gerede Tüneli devreye girdi!

4,5 metre çapında olan ve 31 bin 592 metrelik uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun tüneli Gerede Sistemi tamamlandı.

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 52'si tamamlandı!

Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde yapımı süren çift tüp 29 kilometre uzunluğuyla Avrupa'nın en uzunu olacak Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 52'si tamamlandı.

Gerede Tüneli’nde sona yaklaşıldı!

Tarım ve DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen toplam 31 bin 592 metre uzunluğu ile ülkemizin en uzun tüneli olma özelliğini taşıyan ve Ankara’nın 2060 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Gerede Sistemi’nde sona geliniyor.

GAP Tüneli yeniden başlıyor!

GAP projesinin en önemli kanallarından Silvan Tüneli’nde çalışmalar başladı. 3.5 yılda tamamlanacak tünelin uzunluğu 13 kilometre olacak şekilde planlandı.

Ovit Tüneli’yle 138 yıllık hayal gerçek oldu!

Ovit Tüneli’nin hizmete açılmasıyla 138 yıllık hayal gerçek oldu... 14 kilometrelik yolu, 11 dakikada alan vatandaşlar, “Biz hizmet edenlerle beraber yürürüz, yıkmak isteyenlerle değil” diye konuştu.

Ovit Tüneli açıldı!

14,3 kilometre ile Türkiye'nin en uzun, dünyanın 2'nci uzun çift tüplü kara yolu tüneli olan Ovit Tüneli ulaşıma açıldı. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Ovit Tüneli bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 138 yıllık hayali olan Ovit Tüneli'nin açılışını bugün gerçekleştiriyor.

Ovit Tüneli yarın resmen açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 138 yıllık hayali olan Ovit Tüneli'nin açılışını yarın yapacak. 

Ovit Tüneli yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın 2012'de başbakanlığı döneminde temelini attığı Rize'nin 138 yıllık rüyası olan Ovit Tüneli’nin resmi açılışını gerçekleştirecek.

Ovit Tüneli 13 Haziran'da açılıyor!

Ovit Tüneli'nin 13 Haziran'da  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacağı duyuruldu... Açılış haberini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı paylaştı.

Giresun Eğribel Tüneli’nde son 500 metre!

Yapımı devam eden Ovit ve Yeni Zigana Tüneli'nden sonra çift tüpte toplam 11 bin 900 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun 3. tüneli olacak olan Giresun'daki Eğribel Tüneli’nde kazı işlemlerinin tamamlanmasına toplam 500 metre kaldı.

Ovit Tüneli'nin yüzde 97'si tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid döneminde başlanan ve 2018'in "en uzun" çılgın projesi olan Ovit Tüneli’nin yüzde 97’si tamamlandı.

ovit tüneli uzunluğu Haberi

ovit tüneli uzunluğu

Türkiye'nin tabiat şartları açısından en zorlu bölgelerinden Doğu Karadeniz'deki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nın tünellerinde sona yaklaşılıyor. Bağlantı yollarıyla birlikte 1 milyar 140 milyon liraya mal olan tünel, 2017 sonuna yetişecek. Her yıl 4-6 ay boyunca kar nedeniyle trafiğe kapatılan Rize- Erzurum yolu, yeni tünel sayesinde 12 ay boyunca ulaşıma açık olacak.


TABELA DEĞİŞECEK

14.3 kilometre uzunluktaki tünelin kazı çalışmaları çift yönlü olarak tamamlandı. Rize İkizdere'den başlayan tünel, dağın diğer yakasındaki Erzurum'a ulaşıyor. Doğu Karadeniz'in ticari ve sosyal hayatının en önemli güzergahlarından biri olan Rize-Erzurum arasındaki Ovit Dağı, kış aylarının başlamasıyla birlikte geçit vermiyor. Türkiye'de en uzun kış mevsiminin yaşandığı dağın çevresinde 4-6 ay boyunca 10 metre kar kalınlığı oluyor. Ulaşım da tamamen kesiliyor. Rize sahilindeki İyidere'de Erzurum yolunun üzerine...