04 / 05 / 2024

Ovit Tünelinin bitimi

Ovit Tünelinin bitimi

Tamamlandığında dünyanın 3. en uzun tüneli olacak olan Ovit Tüneli' nin bitimine 2 bin 300 metre kaldı. Projenin bitiş tarihi ise 2015 sonu olarak açıklandı.

Bakan Karaismailoğlu Zigana Tünelinin açılış tarihini açıkladı! Tarihe geçecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tarihe geçecek projeler arasında olan Zigana Tüneli'nin 3 Mayıs'ta açılacağını açıkladı.

Aydın-Denizli otoyolu 2022'de tamamlanacak!

Adil Karaismailoğlu, Honaz Tünelinin bağlantı yollarıyla birlikte bitirilmesiyle Denizli Çevre Yolunun gelecek yıl hizmete alınacağını söyledi ve Aydın-Denizli otoyol ihalesinin de onaylandığını, önümüzdeki günlerde inşaatına başlanıp 2022 yılı içerisinde tamamlamayı planladıklarına dikkat çekti. 

En uzun demir yolu tünelinin inşaatı tam gaz!

Güneydoğu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında bulunan ve "en uzun demir yolu tüneli" olarak nitelendirilen çift tüplü tünelin bir tüpünde delme işlemleri tamamlandı.

Wuhan’da iki gölü birleştirecek otoyol tünelinin inşaatı başladı!

Wuhan’da iki gölü birbirine bağlayacak otoyol tünelinin inşaatı başladı. Tünel projesinin, oldukça karmaşık bir göl altı katmanını geçeceğinden, bir mühendislik zorluğu olması bekleniyor.  

Bulgaristan Şipka Tüneli'nin inşaatı için Türk firmalarından teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında bulunan karayolu tünelinin yapılması için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de bulunuyor.

Çin, dünyanın en uzun deniz altı metro inşaatını bitirdi!

Çin'in deniz altından geçen en uzun metro tünelinin çalışmaları Shandong Eyaleti’nin sahil kenti Qingdao’da tamamlandı...

İzmir'in en uzun karayolu tünelinde inşaat durdu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca ve Bornova arasında yapımına başladığı karayolu tünelinin çalışmaları ihaleyi alan firma tarafından durduruldu…

Kop Tüneli'nin bir kısmı 2020'de trafiğe açılacak!

Bayburt Milletvekili Fetani Battal, yapımı devam eden çalışmalarla ilgili açıklamada bulunarak, Kop Tünelinin bir kısmının 2020'nin sonunda trafiğe açılacağını söyledi.

Ovit Tüneli bitti, Rize-Artvin Havalimanı bitmek üzere!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Ekonomiye Değer Katan Rize'nin Yıldızları" vergi ödül töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Hisarcıklıoğlu, projeler ve vergi indirimiyle ilgili konuştu.

Elon Musk'ın dev yeraltı tüneli bugün açılıyor!

Çılgın iş adamı Elon Musk'ın 'çılgın' projesi dev yeraltı tünelinin açılışı bugün gerçekleşecek. Peki dev projenin ülkeye katkısı ne olacak?

İzmir'in en uzun karayolu tünelinin inşaatı tam gaz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca'yı Otogar’a bağlayacak 183 milyon liralık tünel ve viyadük projesindeki yapım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Ovit Tüneli’yle 138 yıllık hayal gerçek oldu!

Ovit Tüneli’nin hizmete açılmasıyla 138 yıllık hayal gerçek oldu... 14 kilometrelik yolu, 11 dakikada alan vatandaşlar, “Biz hizmet edenlerle beraber yürürüz, yıkmak isteyenlerle değil” diye konuştu.

Ovit Tüneli açıldı!

14,3 kilometre ile Türkiye'nin en uzun, dünyanın 2'nci uzun çift tüplü kara yolu tüneli olan Ovit Tüneli ulaşıma açıldı. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Ovit Tünelinin bitimi Haberi

Ovit Tünelinin bitimi

Rize'yi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine bağlayacak, Rize-Erzurum karayolu güzergahındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı süren Ovit Tüneli'nin 10 bin 600 metrelik bölümü tamamlandı... Rize Valisi Yazıcı: "Ovit Tüneli iki tüpten oluşmakta. İkizdere tarafından 2,5 kilometre, İspir tarafından ise 2,8 kilometre ilerleme sağlandı. Toplamda her iki tarafta 10,6 kilometre delme işlemi tamamlanmış durumda"


Rize-Erzurum karayolu güzergahındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı süren Ovit Tüneli'nin 10 bin 600 metrelik bölümü tamamlandı.


Rize'nin İkizdere ilçesi 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı planlanan tünel, 14 bin 300 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise en uzun tünellerinden biri olacak. Çift tüp şeklinde inşa edilecek tünel projesinin 800 milyon liraya mal olması planlanıyor.


Tünel sayesinde Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu...