23 / 07 / 2024

Oylat Mağarasına gelen turist sayısı

Oylat Mağarasına gelen turist sayısı

Türkiye'nin en büyük mağaraları arasında yer alan, 720 metre uzunluğu, 93 metre yüksekliği ve 7-8 metre de yüksekliğindeki sarkıt ve dikitleriyle hayranlık uyandıran Oylat Mağarası, sarkıt ve dikitleriyle birçok güzelliği içinde barındırıyor

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na yapılmak istenen otele tepki!

Kırklareli'deki 180 milyon senelik Dupnisa Mağarası’nda yapılmak istenen apart otel projesi yargı gündemine geldi. Eşsiz bir biyoçeşitliliğe sahip olduğuna dikkat çeken Mağaracılık Federasyonu Başkanı Bülent Genç, projeyle beraber bölgede ekolojik bir yıkım olacağının altını çizdi. 

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na restoran, otel ve otopark yapılması meclis gündeminde!

Kırklareli'nde yer alan Dupnisa Mağarası'nın bulunduğu alana restoran, otel ve otopark yapılmasının yol açacağı zararlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman'da Palanlı Mağarası'nın korunması meclis gündeminde!

Adıyaman'da bulunan ve sit alanı olan Palanlı Mağarasının korunması meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon liralık sağlık yatırımı!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon liralık sağlık yatırımı yapılması planlanıyor. 

Karadeniz Ereğli'de Cehennemağzı Mağarası için otopark yapılıyor!

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçe belediyesi, dünyaca ünlü Cehennemağzı mağarasını ziyarete gelen turistler için yapımına başlanan otopark alanını inceledi.

Tokat'ta Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon TL'ye otel yapılacak!

Tokat'ta, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Ballıca Mağarası'nın yanında sağlık için yurda gelenlere hizmet sunulması amacıyla otel inşa edilecek.

Atakule GYO 2 aylığına kısa çalışma uygulamasına geçti!

Atakule GYO'nun faaliyetlerine asgari ve zaruri düzeyde çalışma süresi ile devam edilmesine, bu amaçla yasal şartları taşıyan şirketin personeli için kısa çalışma uygulamasına iki ay süreyle devam edilmesine karar verildi.

Atakule GYO 1 aylığına kısa çalışma uygulamasına geçti!

Atakule GYO'nun faaliyetlerine asgari ve zaruri düzeyde çalışma süresi ile devam edilmesine, bu amaçla yasal şartları taşıyan şirketin personeli için kısa çalışma uygulamasına bir ay süreyle devam edilmesine karar verildi.

Atakule GYO 1 ay daha kısa çalışma uygulamasına devam edecek!

Atakule GYO'nun faaliyetlerine asgari ve zaruri düzeyde çalışma süresi ile devam edilmesine, bu amaçla yasal şartları taşıyan personeli için Kısa Çalışma uygulamasına bir ay süreyle devam edilmesine karar verildi. 

Necmi Kadıoğlu'ndan konut mağdurlarına: Sizi dava edeceğim!

Esenyurt eski Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, kendini eleştirenlere yanıt verdi. Kendi döneminde yapılan hizmetleri sıralayan Kadıoğlu, konut mağdurlarına da "Sizi dava edeceğim" dedi.

Atakule GYO kısa çalışma uygulamasına 1 ay daha devam edecek!

Atakule GYO personeli için 10 Nisan 2020 – 30 Haziran 2020 tarihleri arası dönemde geçerli olmak üzere getirilmiş olan Kısa Çalışma uygulamasına 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren bir ay süreyle devam edilmesine -karar verdi.

İş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına yeni düzenleme getirildi!

Oto galeriden lunaparklara kadar birçok iş yerini yakından ilgilendiren iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi.

İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31150 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Oylat Mağarasına gelen turist sayısı Haberi

Oylat Mağarasına gelen turist sayısı


Bursa'nın İnegöl ile Kütahya'nın Domaniç ilçeleri arasında yer alan ve fay hatları sonucu oluşan Oylat Mağarası, sarkıt ve dikitleriyle birçok güzelliği içinde barındırıyor. 


Türkiye'nin en büyük mağaraları arasında yer alan, 720 metre uzunluğu, 93 metre yüksekliği ve 7-8 metre de yüksekliğindeki sarkıt ve dikitleriyle hayranlık uyandıran Oylat Mağarası, birbirine bağlı iki kattan oluşuyor ve genel olarak menderesli bir profile sahip. Girişten büyük çöküntü salonuna kadar olan bölümde, dar galeriler bulunuyor.


Işıklandırılması tamamlanan mağara, turistlerin daha rahat gezebilmesi için galvanizden en tepeye kadar merpenlerle döşenmiş. Ayrıca, mağarada bulunan yarasa sesleri mağarayı gezerken insana fantastik bir duygu yaşatıyor. 



-Sarkıt ve dikitlerin bir santimetresi 17 yılda oluşuyor


Oylat Mağarası İşletme Müdürü Sıtkı Milli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, burasının fay hatlarından oluşan bir güzellik olduğunu söyledi.


Mağarada 3...