03 / 05 / 2024

Özbekistan hidroelektrik yatırımı

Özbekistan hidroelektrik yatırımı

Özbekistan, önümüzdeki 5 yıl içerisinde yeni hidroelektrik santrali inşaatı ve modernizasyonu çalışmaları için 889,4 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefliyor.

Özbekistan'da en çok yatırım yapılan sektörlerden biri inşaat!

Geçen yıl Özbekistan’da en çok şirket kuran ülke Türkiye oldu. Ülkede, yabancı iş adamları en fazla sanayi, ticaret, inşaat ve tarım sektörlerine yatırım yaptı.

Özbekistan’dan Türk devlerine yatırım daveti!

Albayrak Holding’i ziyaret eden Özbekistan İpoteka Bank Başkanı Omon Musayev, ülkesindeki iş imkanlarını anlatarak, Türk devlerine yatırım çağrısı yaptı.

Özbekistan'da HES projelerine 2,6 milyar dolarlık yatırım!

Özbekistan'da 2017-2021 yılları arasında hidroelektrik santral projelerine 2,6 milyar dolarlık yatırım yapılacak.

Özbekistan'da 73,5 milyon dolarlık 9 yatırım projesi tamamlandı!

Özbekistan'da bu yıl 7,3 milyar dolarlık yatırım yapılması hedefleniyor. Yılın ilk dört ayında 73,5 milyon dolarlık 9 yatırım projesi tamamlandı.

Kırgızistan'dan Türkiye'ye HES inşaatları için yatırım çağrısı!

Kırgızistan Meclis Başkanı Çınıbay Tursunbekov, "Kırgızistan olarak, küçük ve orta ölçekli hidroelektrik santrallerin inşaatı konusunda Türkiye’den yatırım çekmek istiyoruz" dedi.

HES'lere 30 milyar dolar yatırım!

Rusya ile yaşanan krizin ardından enerji üretiminde payı en yüksek "yenilenebilir kaynak" olan hidroelektrik santrallerde (HES) hedef büyüdü. Türkiye'de inşaatı süren 105 HES için yaklaşık 8 milyar dolar yatırım yapacağı öğrenildi.

Özbekistan'da hidroelektriğe 889 milyon dolarlık yatırım!

Özbekistan, önümüzdeki 5 yıl içerisinde yeni hidroelektrik santrali inşaatı ve modernizasyonu çalışmaları için 889,4 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefliyor.

Özel sektör en çok hidroelektrik santrallara yatırım yaptı!

Özel sektör geçen yıl en çok hidroelektrik santrallara yatırım yaptı. 2012’deki enerji yatırımlarında HES’ler yüzde 55 ile zirveye oturdu. Son 10 yılda ilk kez ‘su’ ‘doğalgaz’ı geride bıraktı...

Taner Yıldız : 1.2 milyar TL'lik çevre yatırımı yaptık!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, hidroelektrik santrallerinin (HES) çevreye zararını engellemek için 1.2 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını açıkladı...

Özbekistan, turizme 217 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Özbekistan, 2013 yılına kadar ülkedeki turizm sektörünün geliştirilmesi için 385,5 milyar somluk (217 milyon dolar) yatırım yapmayı hedefliyor

Limak Yatırım, Alkumru Barajı'nın açılışını yaptı!

Limak Yatırım, Alkumru Barajı ve Hidroelektrik Santrali 'nin açılış, çetin Hidroelektrik Santrali Proje başlatma ve kiralık Hidroelektrik santrali temel atma törenine katılan katılımcılara teşekkürlerini iletiyor...

Enerji sektörüne 3.1 milyar lira yatırım yapılacak!

 Enerji sektörüne bu yıl 3.1 milyar lira yatırım yapılacak. Sektöre en fazla yatırımı 1.5 milyar lira ile baraj ve hidroelektrik santral (HES) projeleri gerçekleştiren DSİ yapacak...

Kuzu Grup Suriye'de AVM ve otel yatırımı yapacak

Kuzu Grup Suriye'de 500 milyon dolarlık AVM ve otel yatırımı yapacak

Özbekistan hidroelektrik yatırımı Haberi

Özbekistan hidroelektrik yatırımı

Hükümet, 2016-2020 yıllarında hidroelektrik santralleri inşaatı ve modernizasyonu için 889,45 milyon dolarlık yatırım planlıyor.


Özbekistan, önümüzdeki 5 yıl içerisinde yeni hidroelektrik santrali inşaatı ve modernizasyonu çalışmaları için 889,4 milyon dolarlık yatırım yapacak. 


Özbekistan Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilen hidroelektrik sektörünün geliştirilmesi programına göre, 2016-2020 yıllarında sektöre 889,4 milyon dolarlık yatırım hedefleniyor.


Hükümet tarafından kabul edilen programa göre, önümüzdeki 5 yıl içerisinde ülke genelinde 9 yeni hidroelektrik santrali inşaatı, 15 hidroelektrik santralinin ise modernizasyonu planlanıyor. Söz konusu projelerin hayata geçirilmesi sonucunda ülkedeki elektrik üretiminin 5,25 milyar kilovatsaat artması bekleniyor.


Hükümet, gerçekleştireceği inşaat ve modernizasyon çalışmalarının finansmanının 411,2 milyon dolarını yabancı kredilerden, 478,2 milyon dolarını ise ülke kaynaklarından sağlamayı öngörüyor.


Özbekistan'daki 45 hidroelektrik santralinde yıllık ortalama 40 milyar kilovatsaat elektrik üretiliyor. Üretilen elektriğin büyük kısmı iç...