03 / 05 / 2024

özbekistan Şehri Sebz

özbekistan Şehri Sebz

Özbekistan'ın devlet kurumları, Taşkent, Buhara, Semerkand gibi tarihi kentlerde ecdat yadigarı eserlerin korunmasına büyük önem veriyor. Taşkent, Buhara ve Semerkand'da önemli yapılar birer birer restore ediliyor..

Şehri Bazaar Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

Şehri Bazaar hergün sabah 10:00 ile akşam 22:00 arasında hizmet veriyor. Peki, Şehri Bazaar Kurban Bayramı 2015'te açık mı? Şehri Bazaar AVM bayramda kaça kadar açık? Şehri Bazaar bayramda kaçta açılacak?

Sivas Suşehri'nde yollar asfaltlanıyor!

Suşehri Belediyesi, altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, bazı mahallelerde asfaltlama çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Sivas Suşehri'ne yeni okul inşa edilecek!

Sivas Suşehri'nde yeni okul inşa edilmesi için zemin etüt çalışmaları başladı. Kaymakam Kadir Perçi, yeni okulun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi olacağını ifade etti.

Sivas Suşehri'nde 30 adet afet konutu yapılıyor!

Sivas'ın Suşehri ilçesinde evi heyelan riskiyle karşı karşıya olan vatandaşlar için 30 afet konutu yapılıyor. Perçi ve Ekinci, inşaat çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Sivas Suşehri'nde afet konutları inşa ediliyor!

Sivas'ın Suşehri ilçesinde evinde heyelan riski olan vatandaşlar için 30 afet konutu yapılıyor. Kaymakam Kadir Perçi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci, yapımına başlanan afet konutlarında incelemelerde bulundu.

Bitlis Eski Ahlat şehri kazıları başladı!

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, eski Ahlat şehri kazıları başladı. Ahlat Müze Müdürlüğü başkanlığında, Ulu Cami olarak nitelendirilen alanda kazı çalışmaları yürütülüyor.

Sivas Suşehri'ne 200 kişilik öğrenci yurdu yapılacak!

Sivas'ın Suşehri ilçesine 200 kişilik öğrenci yurdu yapılacağı bildirildi. 100 erkek ve 100 kız öğrencinin kalabileceği 200 yataklı binanın projesinin kabul edildiğini belirtti.

Doğu Karadeniz'e Arap şehri kurulacak!

Doğu Karadeniz'in merkezi Trabzon'a, Dubai merkezli Armada Grup tarafından Arap şehri kurulacak. Çalışmalar için şirket yetkilileri Trabzon'a gelip temaslarda bulunmaya başladı.

Trabzon'da mini Arap şehri kurulacak!

Armada Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muhammet Raıf Hakmi Trabzon'da bir Arap şehri kurmak istediklerini belirterek, hem potansiyeli hem kamu desteğini görmek için geldiklerini söyledi.

Keten Grup, şehri dinle sloganıyla yeni kurumsal kimliğini belirledi!

İstanbul'da 38 yıldır inşaattan bina yönetimine, emlak yatırımından otopark hizmetlerine kadar hizmet veren Keten Grup, "şehri dinle" sloganıyla yeni kurumsal kimliğini belirledi.

İstanbul dünyanın en çok gelişen şehri oldu!

Gayrimenkul konusunda finansal ve profesyonel hizmetler sunan JLL tarafından gerçekleştirilen "The Business of Cities 2015" araştırmasına göre İstanbul, 2010 yılından bu yana kaydettiği performans ile dünyada en çok gelişen şehri oldu.

Konaklar Şehri Kütahya Çalıştayı bugün gerçekleştirildi!

Kütahya Beylerbeyi Derneği'nin Halk Bankası sponsorluğunda organize edeceği yeni projesi olan 'Konaklar Şehri Kütahya Çalıştayı'nın bugün Yeni Belediye Kültür Sarayı'nda gerçekleştirileceği bildirildi. Tüm kütahyalılar davetliydi.

1. Uluslararası Çocuk Şehri Kongresi 11-12 Nisan'da!

1. Uluslararası Çocuk Şehri Kongresi, 11-12 Nisan'da Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından Harbiye Askeri Müzesi'nde gerçekleştirilecek. Kongrede belediyelerin çocuk ve kent ilişkisini sergileyecekleri stantlar düzenlenecek.

özbekistan Şehri Sebz Haberi

özbekistan Şehri Sebz

Özbekistan'ın Taşkent, Buhara ve Semerkand gibi Türk tarihinde büyük öneme sahip kentlerinde bulunan ecdat yadigarı eserler, devlet korumasına alınmasının ardından birer birer restore ediliyor. Bu çalışmalarla tarihi ve kültürel miras, canlı tutulmaya çalışılıyor.


AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 10 binden fazla tarihi ve kültürel varlık bulunan ve yaklaşık 7 bin 500'ünün devlet tarafından koruma altına alındığı Özbekistan'da, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Kültür Mirası Listesine, 1990 yılında Hive şehrindeki İçhan Kale, 1993'te Buhara, 2000'de Şehr-i Sebz, 2001'de ise Semerkand şehirleri olmak üzere 4 kültürel varlık dahil edildi.


Özbekistan Hükümeti, ülkede bulunan kültürel varlıklar arasındaki Ak Astana Baba, Arap Ata, Dilkuşa, Mir Said Bahram türbeleri, Bahaddin Nakşibendi, Çar Bekir, Şeyh Muhtar Veli, Hekim at-Tirmizi, Rabat-i Melik külliyeleri, Carkorgan...