02 / 05 / 2024

Özbekistan yeni termik santrali kim yapacak

Özbekistan yeni termik santrali kim yapacak

Ülkedeki elektrik üretimi ve dağıtımını yapan Özbek Energo Devlet İşletmesi, gelecek ay ülkenin doğusunda inşaatı planlanan yeni termik santralinin iki enerji bloğunun inşaatı için ihale açacağını bildirdi.

Blockchain yeni projeyle Türkiye'ye geliyor!

Çin hükümeti destekli Blockchain Tabanlı Hizmet Ağı, Türkiye ve Özbekistan'da yeni yatırımlara hazırlanıyor. 

Doğtaş yurt dışında dört yeni mağaza açacak!

Geçtiğimiz günlerde Londra'daki mağazasının açılışını yapan Doğtaş, son olarak Filistin, Türkmenistan, Karadağ ve Özbekistan'da yeni mağazalarını faaliyete geçirdi.

Özbekistan'da inşaat malzemesi satan dükkanlar açılacak!

Özbekistan'da hükûmet, yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan bazı işletmeler ve dükkanların yeniden açılması kararlaştırıldı.

Aktaş Holding, Özbekistan UzBuild inşaat fuarına katılıyor!

Aktaş Holding, yeni nesil su yalıtım çözümleri sunan son teknolojili ürünleriyle Özbekistan’ın en büyük yapı ve inşaat fuarı UzBuild’de katılacak...

MESA'dan 11 yeni proje geliyor!

MESA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mert Boysanoğlu, Rusya, Almanya, Polonya, Sırbistan ve Özbekistan olmak üzere yurt dışında 8 yeni projeye başlayacaklarını müjdeledi.

Wyndham Hotels & Resorts 15 yeni otel açacak!

Wyndham Hotels & Resorts, 2021 yılının sonuna kadar Rusya, Gürcistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Özbekistan bölgesinde toplam 15 yeni otel açmayı hedefliyor...

Özbekistan Türk Müteahhitlerin peşinde!

Resmi ziyareti kapsamında TMB’yi ziyaret eden Özbekistan İnşaat Birinci Bakan Yardımcısı İskandarov, Temmuz'da çıkaracakları yeni bir düzenleme ile ülkesinde arazi özelleştirmesine başlanacağını, bu gelişmenin Türk müteahhitler için de yeni fırsatlar sunacağını belirtti.

EBRD'den Özbekistan'a 240 milyon dolar kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Özbekistan'daki Talimercan Termik Santrali'nin inşaatı için 240 milyon dolarlık kredi desteği sağlayacak.

Namangan Tema Park, Özbekistan Cumhurbaşkanı’ndan tam not aldı!

Kanal İstanbul’un çevresinde oluşacak Yeni Şehir projesinin mimarlarından biri olan Dome Partner’s Mimarlık, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in beğenisini kazandı.

Özbekistan'dan Türk yatırımcılara ücretsiz bina ve arazi!

Türkiye ile Özbekistan arasında ticaretin geliştirilmesi için yeni bir dönem başlıyor Özbekistan Başbakan Yardımcısı Kuçkarov: “Yeterki yatırım yapın, ücretsiz bina, arazi tahsis edebiliriz." dedi.

İzdemir Termik Santrali'nin yeni ÇED raporu çıktı!

İzmir Aliağa'da faaliyete geçmesi beklenen İzdemir Termik Santrali projesinin ÇED raporu iptal edilmişti. Santralin mühürlenmesi beklenirken proje için yeni ÇED raporu çıkarıldığı öğrenildi.

İzmir Aliağa termik santrali Çed sürecinde yeni karar!

Aliağa'da faaliyet gösteren termik santralin genişletilmesi için hazırlanan plana, ’ÇED olumlu’ raporu verilmesi üzerine başlatılan hukuk mücadelesinde, mahkemenin belirlediği bilirkişi heyetinden bölge haklını sevindiren rapor çıktı.

Zonguldak Çatalağzı'ndaki yeni santrallere dur denilmeli!

8 bin nüfuslu Çatalağzı beldesinde 3'ü çalışır vaziyette 7 termik santral projesi bulunuyor. Bölgeye 4 yeni santralin yapılacağının açıklanması tepki çekti.

Özbekistan yeni termik santrali kim yapacak Haberi

Özbekistan yeni termik santrali kim yapacak

Özbekistan hükümeti, gelecek ay ülkenin doğusunda inşaatı planlanan ve toplam tutarı 1 milyar dolar olan yeni termik santralinin iki enerji bloğunun inşaatı için ihale açacak.


Ülkedeki elektrik üretimi ve dağıtımını yapan Özbek Energo Devlet İşletmesi'nden yapılan açıklamada, Aralık ayında ülkenin Namangan bölgesinde bulunan Törekorgan Termik Santrali'nin iki enerji bloğunun inşaatı için ihale açılacağı belirtildi. Açıklamada, söz konusu ihalenin proje tutarının 1 milyar doları olduğu ifade edilirken, ihale sonuçlarının ise gelecek yıl Mayıs-Haziran aylarında açıklanacağı vurgulandı.


İhale dokümanlarının hazırlandığı kaydedilen açıklamada, müteahhit şirketin belirlenmesinin ardından gelecek yılın ikinci yarısında söz konusu projenin hayata geçirileceği belirtildi. Açıklamada, 900 megavat kapasiteli söz konusu termik santralin faaliyete başlamasıyla, yıllık ortalama 7 milyar kilovat saat elektrik üreteceği kaydedilirken, santralin ilk enerji bloğunun 2018, ikinci bloğunun ise...