07 / 05 / 2024

Özel Hastaneler Birliği

Özel Hastaneler Birliği

Son yıllarda sağlık turizminde ön plana çıkmaya başlayan Türkiye’de bu alanda bir adım daha atıldı. Yemen’de bulunan 25 özel hastanenin 23’ünü kapsayan Özel Hastaneler Birliği, Türkiye’ye hasta transferi yapma konusunda Turk Hair Trans’la anlaştı

Türkiye Barolar Birliği, KDV ve ÖTV artışlarına karşı hukuki savaş başlattı!

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının ve Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırılmasına ilişkin kararlarına karşı hukuki mücadele başlattı. İşte ayrıntılar...

Fahiş ev kiralarına karşı 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' önerisi!

Kiralık ile satılık evlerde fiyatlar gün geçtikçe katlanıyor. Peki konutta fiyatlar 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' ile düşürülebilir mi?

Kamu Özel İşbirliği projelerinde müteahhit kefalet veriyor!

Kamu- Özel İşbirliği projeleri son zamanlarda sık sık gündeme geliyor. Peki, bu dev projelerdeki borç üstleniminden kim sorumlu? Konuya ilişkin merak edilen soruları YAK Avukatlık ortakları yanıtladı.

Kamu Özel İşbirliği sözleşmelerinin kapsamı kanunla belirlenecek!

Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projelerinin hazırlık ve uygulamasına ilişkin sözleşmelerin temel çerçevesinin belirleneceği kanun, çeşitli sektörler için yeni tip sözleşmeler hazırlamasına imkan sunacak.

Kamu-özel iş birliği projeleri daha verimli hale getirilecek!

Kamu-özel iş birliği uygulamalarında etkinliği, verimliliği ve ekonomikliği sağlayacak olan yeni bir çerçeve düzenleme yapılacak.

Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye kamu özel iş birliği tecrübesini Irak ile paylaşıyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Irak Planlama Bakanlığı çalışanlarına yönelik "Kamu Özel İşbirliği Modeli" başlıklı eğitim programı düzenledi

Kamu özel sektör iş birliğinde 242 proje hayata geçirildi!

Kamu özel sektör iş birliği kapsamında bugüne kadar toplam yatırım tutarı 63,8 milyar dolar olan 242 proje hayata geçirildi. Bu projelerin toplam sözleşme değeri yaklaşık 140 milyar doları buldu.

TÇMB ve Vilayetler Birliği Ankara'da beton yolları anlattı!

TÇMB ve T.C. Vilayetler Birliği tarafından Ankara’da “İl Özel İdareleri Beton Yollar ve KÖYDES Eğitim Semineri’ düzenlendi. Seminerde, Beton Yol Maliyet Analizleri ve Uygulamaların faydaları değerlendirildi.

Müteahhitlik sektöründe Türk-Japon iş birliği!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptığı açıklamada, "Türk ve Japon iş birliği müteahhitlik sektöründe üçüncü ülkelerde 'sakura' (kiraz çiçeği) kadar muhteşem ve güzel olacak." dedi.

Bu yıl kamu-özel sektör iş birliğiyle 58 milyar dolar yatırım yapıldı!

Türkiye, 1986-2017 döneminde kamu-özel sektör iş birliğiyle yaklaşık 58 milyar dolara yaklaşan 217 yatırım gerçekleştirildi. Yapılan buu yatırımların yüzde 80'inden fazlası 2003'ten itibaren hayata geçirildi.

Ziya Yılmaz: Devlet ve özel sektör işbirliğiyle bir fon oluşturulmalı!

DAP Holding Başkanı Yılmaz, Türkiye'nin tanıtılması konusunda yeni öneride bulundu. Yılmaz , devlet ve özel sektör işbirliğiyle bir fon oluşturulup 40 ülkede Türkiye tanıtımı yapılmasını önerdi, Yılmaz, "Bu sayede 15 milyar dolarlık gayrimenkul satılır" dedi. .

Bursa'da inşaat sektöründe güç birliği fark yarattı!

Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da kentsel dönüşüm projeleri tüm hızıyla sürüyor. Daha güzel bir Bursa için özel sektör ve belediyelerin yaptığı güç birliği inşaat sektöründe fark yaratıyor.

Özel Hastaneler Birliği Haberi

Özel Hastaneler Birliği

İlk etapta saç ekimi konusunda yapılan anlaşma, tüm sağlık konularında transfer yapılması şeklinde değiştirildi. Yemen’den ilk etapta aylık 250-300 hastanın gelmesi ve 2.5- 3 milyon Euro’luk işleme imza atılması hedefleniyor.


İşbirliği ileri gitti


Turk Hair Trans Saç Ekim Merkezi Genel Koordinatörü Kenan Acıkök, bugüne kadar saç ekimiyle ilgili yurt dışından, özellikle de Arap ülkelerinden yoğun bir talep yaşandığını belirterek, şunları söyledi: “Anlaşma yaptığımız Yemen Cumhuriyeti’nde 25 özel hastane bulunuyor. Bunların 23’ünden sorumlu Genel Sekreter Fahmi Mohammed Sallam’la ilk görüşmemizde saç ekimi konusunda sözlü anlaşmaya varmıştık. Çünkü bu hastanelerin hiçbirinde saç ekimi yok. Fakat görüşmelerimizin ilerleyen günlerinde ülkemize davet ettiğimiz ve bizdeki adıyla Özel Hastaneler Birliği olan kurumun Genel Sekreteri Fahmi Mohammed Sallam, birkaç günlük ziyaretinde konuyu daha ileriye götürme kararı aldı.”


Bir...