13 / 05 / 2024

Özel Hesap

Özel Hesap

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, binasının riskli olduğunu tespit ettirmek ve riskli binasını yıktırmak isteyenlere, Özel Hesap'tan kredi desteği verecek

Vakıfbank'tan güzel haber! Arı Hesap açtıran herkes anında yararlanacak!

Vakıfbank güzel haberi verdi. Vakıfbank'ın resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Vakıfbank Arı Hesap tanıtıldı. Peki, Vakıfbank Arı Hesap nedir? Vakıfbank Arı Hesap özellikleri nelerdir? İşte Vakıfbank Arı Hesap hakkında bütün detaylar...

Özeli liselerin fiyatları 170 bin liraları buldu İşte özel liselerin 2022 fiyat listeleri

LGS sınavının sona ermesiyle birlikte öğrenciler ve veliler, okul araştırmasına geçti. Çocuğunu yabancı özel liselere göndermek isteyenler, Enflasyon ve kur baskısı nedeniyle zamlanan okul ücretlerini kredili hesap açarak 5-10 taksit olarak ödüyor. 

Martı GYO 1 yılda 25.2 milyar TL kira geliri elde etti!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Nisan 2020 - 3 Mart 2021 özel hesap dönemine ilişkin, sorumluluk beyanı, finansal rapor ve faaliyet raporunu yayınladı. Martı GYO, 1 Nisan 2020 - 31 Mart 2021 döneminde 25 milyon 517 bin 4 TL kira geliri elde etti.

Martı GYO'dan 25.5 milyon TL'lik satış!

Martı GYO'nun 1 Nisan 2020 ile 31 Mart 2021 özel hesap dönemi, 4. Dönem Geçici Vergi Beyannamesi'ni yayınlandı. 

Mart GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Mart GYO, 2020 yılı özel hesap dönemine ilişkin finansal tablolarında 18 milyon 837 bin 319 TL kar oluşmasına rağmen Vergi Usul Kanununa göre hazırlanan finansal tablolarda zarar oluştuğundan kar dağıtılmamasına karar verdi. 

Ata GYO'nun 2020 yılı faaliyet raporu!

Ata GYO'nun 31 Aralık 2020 tarihli özel hesap dönemi faaliyet raporu, sorumluluk beyanı, finansal raporu yayınlandı.

Martı GYO'nun 9 aylık faaliyet raporu!

Martı GYO'nun 1 Nisan 2020 ile 31 Aralık 2020 tarihli özel hesap dönemi faaliyet raporu, sorumluluk beyanı, finansal raporu yayınlandı.

Martı GYO'nun 4. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Martı GYO'nun 01.04.2019-31.03.2020 Özel Hesap Dönemi,  4.Dönem Geçici Vergi Beyanname eki KAP'ta yayınlandı. 

Martı GYO gayrimenkul değerleme raporları için 2 aylık ek süre istedi!

Martı GYO, portföyünde yer alan gayrimenkul ve gayrimenkule dayalı haklara ilişkin olarak 31 Mart 2020 tarihli özel hesap dönemi sonu itibariyle tamamlanması gereken değerleme raporu çalışmalarının tamamlanabilmesi için 2 ay ek süre istedi.

Isı yalıtımında özel durumlar!

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içindeki mevcut binalarda, ısı yalıtımı yapılacaksa hangi hesap metodu kullanılarak binanın ısı yalıtımı projesi yapılıyor? İşte ısı yalıtımında özel durumlar...

Kentsel dönüşüme devlet Özel Hesap'tan kredi desteği verecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, binasının riskli olduğunu tespit ettirmek ve riskli binasını yıktırmak isteyenlere, Özel Hesap'tan kredi desteği verecek

Kentsel dönüşüm için özel hesap açılacak!

Hükümetin, kararlaştırdığı kentsel dönüşüm için özel hesap açılması kararını Tevfik Güngör köşesinde ele alıyor...

Tarihi eserler dışındaki tüm riskli binalar yıkılacak!

Hükümet, Türkiye çapında 6.5 milyon binanın elden geçirileceği kentsel dönüşüm için özel hesap açılmasını kararlaştırdı

Özel Hesap Haberi

Özel Hesap

Bakanlık, binasının riskli olup olmadığını öğrenmek isteyene Özel Hesap'tan tespit kredisi verecek. 100 metrekarelik daire için üst limit olarak 600 lira tespit kredisi kullandırılacak.


Riskli alanda yer alan veya riskli olduğu tespit edilen yapılar için de Bakanlıkça yıkım kredisi verilebilecek. Kredi tutarı, bin metrekarelik yapı için 6 bin lira olarak belirlendi.


Tespit ve yıkım kredisi kullanmak isteyen hak sahiplerinin, bulundukları yerdeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine başvurması gerekiyor.


Her iki kredinin geri ödeme süresi 24 ay olarak belirlenirken, geri ödemeler kredinin verildiği tarihi takip eden aydan...