30 / 04 / 2024

özel idare malları

özel idare malları

Özel idarelerin kapatılmasının ardından AKP’nin belediye başkanlığını kazandığı illerde mallar belediyelere devredildi. Muhalefet partilerinin kazandığı büyükşehirlerde ise Hazine ve bakanlıklara bırakıldı. Muhalefete ait belediyeler uygulamayı yargıya ta

İl Özel İdare'den Edirne'de satılık gayrimenkul!

Edirne İl Özel İdaresi, Edirne İpsala'da yer alan yöresel ürünler tanıtım ve satış yerini satışa çıkardı. İpsala Bayrambey'de yer alan yöresel ürünler tanıtım ve satış yerinin muhammen bedeli 61 milyon 432 bin 500 TL olarak belirtildi.

İl Özel İdare'den Düzce'de satılık arsa!

Bolu Özel İdaresi Turizm Madencilik, İnşaat, Orman Ürün. San. ve Tic. A.Ş., Düzce Akçakoca'da yer alan 3 bin metrekarelik arsayı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 28 Kasım'da yapılacak.

İl Özel İdare başkentte yurt ve arsa satacak!

Çorum İl Özel İdaresi başkent Ankara'da yurt ve arsa satacak. Söz konusu ihale 15 Kasım tarihinde yapılacak.

O ilde 347 bin TL'ye arsa alabilirsiniz! İl Özel İdare tarihi açıkladı! 

Isparta İl Özel İdaresi, Isparta ili, Senirkent ilçesi, Yassıören Mahallesinde yer alan arsayı satıyor. Peki Isparta'da yer alan arsanı büyüklüğü kaç metrekare? İşte detaylar...

İl Özel İdare bu ilde arazi, iş yeri, arsa ve ofis satacak!

Tokat İl Özel İdaresi, Tokat'ta arazi, iş yeri arsa ve ofis satacak. Söz konusu satış ihalesi 26 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

İl Özel İdare 23 arsa satacak! İhalesi 17 Ekim'de!

Karaman İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Karaman'da yer alan 23 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 17 Ekim olarak belirlendi.

İl Özel İdare o ilde kaymakamlık konutu ve arsa satacak!

Ağrı İl Özel İdaresi, Ağrı'da yer alan kaymakamlık konutu ve arsasını satışa çıkardı. Söz konutu arsa 685,91 metrekare alana sahip.

İl Özel İdare ticaret ve konut imarlı arsa satacak!

Çankırı İl Özel İdaresi, Çankırı Merkez'de yer alan ticaret ve konut alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın metrekare birim fiyatı 11 bin TL olarak belirlendi.

İl Özel İdare o ilde imarlı arsa satacak! İhalesi 4 Ekim'de!

Kırıkkale İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Kırıkkale Yahşihan'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsa 4 bin 66 metrekare alana sahip.

İl Özel İdare bu ilde 3 arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Elazığ İl Özel İdaresi Encümeni, Elazığ'da yer alan üç adet arsayı satışa çıkardı. İşte merakla beklenen arsa satış ihalesi ile ilgili detaylar...

İl Özel İdare Çanakkale'de arsa satacak! 

Çanakkale İl Özel İdaresi, Çanakkale Cevatpaşa'da yer alan arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 24 Ağustos tarihinde İl Özel İdaresi Hizmet Binasında gerçekleştirilecek.

İl Özel İdare ticari ve konut imarlı arsa satacak!

Kırıkkale İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Kırıkkale Yahşihan'da yer alan ticari ve konut imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Arsanın satış ihalesi 16 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

İl Özel İdare 4 gayrimenkul satacak!

Elazığ İl Özel İdaresi Encümeni, Elazığ'da yer alan 4 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 18 Temmu 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

özel idare malları Haberi

özel idare malları

Özel idarelerin kapatılması sonrası yaşanan mal paylaşım tartışması yargıya taşındı.


AKP’nin belediye başkanlığını kazandığı illerde mallar belediyelere devredilirken, İzmir, Manisa, Aydın gibi muhalefet partilerinin kazandığı büyükşehirlerde ise mallar Hazine ve bakanlıklara bırakıldı. 


Özel İdare malları konusundaki tartışmaların odağında yer alan İzmir’de, yaklaşık 3 milyar lira değerindeki mallar yargıya taşındı. Büyükşehir Belediyesi, bin 693 taşınmaz için İzmir Valiliği aleyhine 160 dava açtı. İzmir Valiliği, Özel İdare’ye ait bin 693 taşınmaz malın tamamını Hazine ve bakanlıklara devretti. Eski model kamyonet ve iş makinesi gibi araçları ise AKP’li ilçe belediyeleri başta olmak üzere belediyelere dağıttı.


Yaklaşık 3 milyar lira değerindeki taşınmazlar arasında, Balçova Termal Tesisleri, Balçova Kaya Termal Otel, Çeşme Turistik Tesisleri, Menemen Soğuk Hava Tesisleri, Bozdağ Kayak Tesisleri, Şaşal Kaynak Suyu Tesisleri, Selçuk Havaalanı,...