01 / 05 / 2024

Özel koruma bölgeleri

Özel koruma bölgeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, orman, kıyı ve koylar başta olmak üzere tabiat varlıkları ve doğal sit alanları ile özel çevre koruma bölgelerini halkın hizmetine açarken, işletmesinde vakıflarla çalışmak için yeni düzenlemeler yapıldı. 

Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

İngiliz Financial Times gazetesi, geçtiğimiz hafta meydana gelen depremlerde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi ile ilgili çarpıcı bir habere yer verdi. Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

Turkcell Pasaj'dan karne gününe özel bilgisayarlarda büyük kampanya! İndirimi kaçırmayın! 30 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Turkcell Pasaj'dan karne gününe özel bilgisayarlarda büyük kampanya şimdi başladı! İndirimli fiyatları sakın kaçırmayın! Peki, Turkcell Pasaj'da bilgisayar fiyatları ne kadar? İşte 30 Mayıs 2022 fiyat listesi...

SGK'lı herkesi kapsıyor! Ayda 35 liraya sağlıkta 'Özel' koruma imkanı!

Milyonlarca SGK'lı ayda sadece 35 TL ödeyerek çok 'Özel' koruma sağlayabiliyor. Peki, Özel korumadan nasıl ve kimler yararlanabiliyor? İşte detaylar....

Üsküdar Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi 1. Etap imar planı askıda!

Üsküdar İlçesi, 1/5000 ölçekli Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı Revizyon Nazım İmar Planı 1. Etap itirazlarına ilişkin 1/5000 ölçekli 22.09.2021 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31699 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kuzey Makedonya'dan Türk yatırımcılar için özel avantajlı bölge tahsisi!

Kuzey Makedonya, Türk yatırımcılar için özel bölge tahsis edeceğini açıkladı ve yatırımcıları bölgeye davet etti.

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31493 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erzurum'daki OSB bölgeleri ve fabrika sayısı mecliste!

Erzurum'da bulunan organize sanayi bölgeleri ile toplam fabrika sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Korunan alanlardaki 6 bin 699 kaçak yapının 688'inin yıkımı gerçekleşti! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından  2019'dan bu yılın nisan ayına kadar özel çevre koruma bölgeleri ile doğal sit alanlarında tespit edilen 688 kaçak yapı yıkıldı. 

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31447 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Fethiye Kayaköy'de sit alanında kaçak inşaat yapılıyor iddiası!

Fethiye Kayaköy'de inşaat yasakları kalkar kalkmaz, burası SİT alanı ve özel koruma bölgesinde olmasına rağmen, kaçak inşaatlar yapılmaya başlandı. Habertürk Gazetesi köşe yazarı Fatih Altaylı'nın okur mektupları köşesinde bir okuyucu kaçak inşaatla ilgili bilgi verdi.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31384 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile sanayi yangınlarına müdahale etmek üzere özel teçhizatlı OSB İtfaiye Merkezi kurulması planlanıyor.

Özel koruma bölgeleri Haberi

Özel koruma bölgeleri

Bakanlık, ilgili yönetmelikte yaptığı değişiklikle Çeşme, Dalyan, Gökçaada, Bozcaada gibi yerlerdeki koylar ile Tuz Gölü, Van Gölü, Belek, Saros Körfezi, Uzun Göl, Patara, Pamukkale gibi özel çevre koruma bölgelerini çevreye duyarlı vakıflara kiraya verebilecek. 

Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'in haberine göre Bakanlık, 23 Haziran tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile öncelikle Danıştay’ın iptal kararları doğrultusunda, Tabiat Varlıkları ve Doğal SİT Alanları ile Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Bulunan Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Yerlerin İdaresi Yönetmeliğini Kamu İhale Kanununa uyumlu hale...