18 / 05 / 2024

Özel müze nedir

Özel müze nedir

Kamu Kurum ve Kuruluşları, gerçek ve tüzel kişilerle vakıfların kendi hizmet konuları veya amaçlarını gerçekleştirmeleri için başvurmaları halinde özel müze açmalarına izin veriliyor. Peki, özel müze nedir? Özel müzeler nelerdir?

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden ramazan boyunca ücretsiz müze duyurusu! Sadece iftardan sonra!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabı, Ramazan ayına özel müze ziyaret saatleri hakkında bir duyuru paylaştı. Yapılan paylaşım sonrasında, hangi müzelerin ücretsiz olduğu merak edilmeye başlandı.

Özel mülkiyette kiracı olan kamu kuruluşları sayısı nedir?

Özel mülkiyette kiracı konumunda bulunan kamu kurum ve kuruluşları sayısı meclis gündeminde konu oldu. CHP'li Murat Emir konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Latife Hanım Köşkü Anı Evi müze oldu!

Karşıyaka Belediyesi tarafından restore ettirilerek 2008 yılında ziyarete açılan Latife Hanım Köşkü Anı Evi, 'Özel Müze' olarak tescillendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca onaylanan müze statüsünün, hem tarihi yapının hem de Karşıyaka'nın tanıtımına katkılar sağlayacağı belirtildi.

Keten Grup lansmanı Harbiye Askeri Müze'de düzenlendi!

Keten Grup, 38 yıldır butik ve prestijli inşaat projelerini İstanbul’un seçkin semtlerinde hayata geçiriyor. "Emirgan" albümüyle şehrin seslerini müziğe dönüştüren Kerem Görsev, 20 Mayıs gecesi Harbiye Askeri Müze'de özel bir konser verdi.

Müze kapılarında sıra beklemeye son!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı tüm müzelerin, İstanbul'daki Askeri Müze' nin ve bazı özel müzelerin biletleri, 1 Ekim itibarıyla www.biletix.com üzerinden satın alınabiliyor.

Özel müze sayısı 197'ye ulaştı!

Gerçek ve tüzel kişilerin kurduğu müze sayısı devlete ait müzeleri geçti. Özel müze sayısında son yıllarda yaşanan artışın yasal düzenlemeyle verilen teşvik ve müze kurmanın kolaylaştırılmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Özel müze sayısı ilk kez devleti geçti!

Gerçek ve tüzel kişilere verilen teşviklerle özel müze sayısı ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müzelerin sayısını aştı. Özel müzelerde İstanbul 46 müzeyle ilk sırada yer alırken, bu ili 32 müzeyle Ankara, 14 müzeyle de İzmir izliyor

Mutlak tarım arazisi nedir?

Tarım arazileri, mutlak tarım arazileri, özel ürün arazileri, dikili tarım arazileri ve marjinal tarım arazileri olarak sınıflandırılıyor. Peki mutlak tarım arazisi nedir?Mutlak tarım arazisi özellikleri nelerdir?

Savarona müze gemi konseptine uygun olarak hazırlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Atatürk'ün yatı Savarona'nın, devlet büyüklerinin vereceği davetlerde prestij amaçlı değerlendirilmek üzere müze gemi konseptine uygun olarak hazırlandığı belirtildi.

Su ayrım hattı nedir?

Ulusal Havza Yönetim Stratejisi 2014- 2023 Planı, 4 Temmuz 2014 tarihinde 29050 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki strateji kapsamında yer alan su ayrım hattı nedir?

Ispartakule - Bahçeşehir yolu, Müze'den de geçti!

İstanbul Arkeoloji Müzesi, Ispartakule sakinlerine müjdeli haberi verdi... Ispartakule Bahçeşehir Bağlantı Yolu'nun inşaatı için tayin edilen müze görevlisinin alanda olacağı tarih belli oldu. İşte firma da hazır olursa inşaatın yeniden başlayacağı tarih.

Özel müze başvurusu nasıl yapılır?

Özel müze; Kişi veya kuruluşlar tarafından, çeşitli konularda bir araya getirilmiş eserlerin yer aldığı müzelere deniyor. Peki özel müze nasıl kurulur? Özel müze başvurusu nasıl yapılır?

Özel müze kurmak isteyenler ne yapmalıdır?

Özel müze; Kişi veya kuruluşlar tarafından, çeşitli konularda bir araya getirilmiş eserlerin yer aldığı müzelere deniyor. Peki, özel müze kurmak isteyenler ne yapmalıdır? Özel müzelerin kuruluş esasları nelerdir?

Özel müze nedir Haberi

Özel müze nedir

Özel müze nedir?

Kamu Kurum ve Kuruluşları, gerçek ve tüzel kişilerle vakıfların kendi hizmet konuları veya amaçlarını gerçekleştirmeleri için başvurmaları halinde özel müze açmalarına izin veriliyor.


Bu şekilde kişi veya kuruluşlar tarafından, çeşitli konularda bir araya getirilmiş eserlerin yer aldığı müzelere özel müze deniyor.


Özel Müze kurma isteklerini konu alan başvurular 2863 sayılı Kanun  ve buna bağlı çıkarılan "Özel Müzeler ve Denetimleri Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda incelenmekte, müzenin yeterli nitelik ve nicelikte bulunması ve sürekli hizmet vermesi hususları dikkate alınarak değerlendiriliyor.

Gerçek ve tüzel kişilerce kurulacak müzeler, Bakanlığın izin belgesinde belirlenen konu alanlarına ilişkin taşınır kültür varlığı bulundurabilir ve teşhir edebilirler. Bu müzelerde taşınır kültür varlıklarının korunması devlet müzeleri statüsündedir.

30.05.2014 tarihi itibari ile Genel Müdürlüğün denetiminde 191 adet özel müze bulunuyor.


Özel müzeler nelerdir?

Sıra...