05 / 05 / 2024

Özel vesayet koşulları

Özel vesayet koşulları

Vesayet, medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmayan kimselere mahkeme kararı ile "vasi" tayin etme işlemi olarak tanımlanıyor. Peki özel vesayet nedir? Özel vesayet nasıl kurulur?

Tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşulları!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar sürerken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel, tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşullarını yazdı. İşte tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşulları...

Samsung’dan öğrencilerin yüzünü güldürecek kampanya! İşte kampanya koşulları..

Teknoloji devi Samsung web sitesi üzerinden sadece öğrencilere özel bir indirim kampanyası duyurdu. İşte kampanya koşulları..

MediaMarkt’tan yüzde 15 indirimli beyaz eşya kampanyası.. İşte kampanya koşulları

MediaMarkt 15. Yılına özel beyaz eşyalarda tüm indirimlere ek olarak belirli tutar karşılığında yüzde 15 indirim daha yapıyor. Nasıl mı? İşte kampanya koşulları..

Kira sözleşmelerinin özel ve genel koşulları!

Kira sözleşmeleri “Genel Koşullar” ve “Özel Koşullar” olmak üzere ikiye ayrılıyor. İlgili mevzuata aykırı olmadığı sürece, bu koşullar geçerli oluyor.

Lens İstanbul'da tüm ödeme koşullarına ek yüzde 4 indirim!

Lens İstanbul’da bayrama özel kampanya 16 Haziran Cumartesi ve 17 Haziran Pazar günü geçerli olacak... Kampanyada tüm ödeme koşullarına ek yüzde 4 indirim uygulanıyor. 

Esentepe AND Pastel ödeme koşulları!

Esentepe AND Pastel ödeme koşulları kapsamında 60 ay sıfır faizle ödeme imkanının yanı sıra projede kişiye özel ödeme imkanı da sunuluyor...

Uplife Kadıköy ödeme koşulları 2017!

Toplam 830 lüks rezidans daire ve 20 ticari üniteden meydana gelen Uplife Kadıköy projesinde lansmana özel yüzde 5 indirim sağlanıyor. İşte Uplife Kadıköy ödeme koşulları 2017...

Bursa Nilüfer TOKİ emekli başvuru koşulları!

TOKİ, Bursa Nilüfer İrfaniye'de 1.200 adet konutu emekli vatandaşlara özel satışa çıkarıyor. Projede başvurular 9 Aralık 2015 tarihi itibariyle kabul edilmeye başlanacak. İşte Bursa Nilüfer TOKİ emekli başvuru koşulları...

Zincirlikuyu Propa Plus ödeme koşulları!

Zincirlikuyu Propa Plus projesinde lansmana özel yüzde 5 peşinattan sonra, 36 ay sıfır faizle taksitlendiriliyor. İşte, Zincirlikuyu Propa Plus ödeme koşulları!

DKY On Kağıthane ödeme koşulları!

DKY On Kağıthane ödeme koşulları kapsamında kişiye özel esnek ödeme seçenekleri sunuluyor. DKY İnşaat tarafından inşa edilen proje 200 milyon lira yatırımla hayata geçiriliyor.

Propa Plus lansmana özel fiyat ve vade koşulları ile satışta!

Gayrimenkul sektöründe 43 yılda onlarca projeye imza atan Propa İnşaat, “Propa Plus Residences”ı lansmana özel fiyat ve vade koşullarıyla satışa sundu.

İlkbahar Sultanbeyli ödeme koşulları!

Lansmana özel yüzde 7 indirimin sağlandığı projede 304 adet daire yer alıyor. Projede teslimler 2017 yılında gerçekleşecek. İlkbahar Sultanbeyli ödeme koşulları kapsamında 48 aya kadar taksit imkanı sağlanıyor.

Sur Yapı İlkbahar ödeme koşulları!

Sur Yapı İlkbahar ödeme koşulları kapsamında lansmana özel yüzde 7 indirim uygulanıyor. Teslimlerin 2017 yılı içerisinde gerçekleşeceği proje 250 milyon TL yatırımla yükseliyor.

Özel vesayet koşulları Haberi

Özel vesayet koşulları

Özel vesayet nedir?

Vesayet, medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmayan kimselere mahkeme kararı ile "vasi" tayin etme işlemi olarak tanımlanıyor. Vasi atama yetkisi, vesayet makamlarında oluyor. 

Vesayet makamları kamu vesayeti ve özel vesayet olmak üzere 2'ye ayrılıyor. Peki özel vesayet ne demektir?


Medeni Kanun gereğince Vesayet altındaki kişi hakkında, gerektiği takdirde vesayet istisnaî olarak bir aileye verilebiliyor. Özel vesayetin koşulları ve Özel vesayetin kurulması ile ilgili esaslar, şu şekilde sıralanıyor:


Özel vesayet..

1. Koşulları

MADDE 398.- Vesayet altındaki kişinin menfaatinin haklı gösterdiği, özellikle bir işletmenin, bir ortaklığın veya benzeri işlerin sürdürülmesi gerektiği takdirde vesayet istisnaî olarak bir aileye verilebilir.


Bu durumda vesayet makamının yetki, görev ve sorumluluğu kurulacak aile meclisine geçer. 


2. Kurulması

MADDE 399.- Özel vesayet, vesayet altına alınan kişinin fiil ehliyetine sahip iki yakın hısımının veya...