05 / 05 / 2024

Özel vesayet ne demektir

Özel vesayet ne demektir

Vesayet, medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmayan kimselere mahkeme kararı ile "vasi" tayin etme işlemi olarak tanımlanıyor. Peki özel vesayet nedir? Özel vesayet nasıl kurulur?

İl Özel İdaresi'nden satılık arsa ve arazi!

Kastamonu İl Özel İdaresi'ne ait arsa ve arazi satışa çıkarıldı. Söz konusu gayrimenkullerin satış ihalesi 12 Aralık 2023 tarihinde saat 11.00'de yapılacak.

Av. Hasan Hüsnü Güzelöz ne iş yapıyor? Hangi üniversitelerde ders veriyor? Hangi alanlarda çalışıyor?

Doğuş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Türk iş insanı Av. Hasan Hüsnü Güzelöz kimdir? Ne iş yapıyor? Av. Hasan Hüsnü Güzelöz hangi alanlarda danışmanlık yapıyor? İşte Av. Hasan Hüsnü Güzelöz ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Özel okul fiyatları 2023! Özel okullara ne kadar zam geldi? Özel okul ücretleri açıklandı mı?

Yeni yılın gelmesiyle özel okul ücretleri veliler tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Özel okullara ne kadar zam yapılacak? Beklenen artış olmazsa özel okullar kapıya kilit mi vuracak?

Yeni yılda özel okullara ne kadar zam yapılacağı büyük merak konusu. Çok sayıda öğrencinin özel okullarda eğitim gördüğü biliniyor. Peki beklenen artış olmazsa özel okullar kapıya kilit mi vuracak? İşte ayrıntılar…

Tek bir öğrenciye okul hayatı boyunca kaç para harcanıyor?

Tek bir öğrencinin eğitim maliyeti devlette ne kadar, özel okullarda ne kadar? Bu sorunun iki yanıtı var ikisi de servet değerinde. Özel okullarda okutulan bir öğrenci yapılan yatırımı ancak 20 yılda geri kazanabiliyor. O da iyi şartlarda bir iş bulabilirse...

Osmaniye'de 10.572 metrekarelik arsa satışta! Acilen bakın!

Osmaniye İl Özel İdaresi'ne ait 10.572 metrekarelik Osmaniye Merkezde yer alan arsa açık artırma ile satışa sunulacağı ilan edildi. 

İl Özel İdaresi o ilde arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat! 

Sivas İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan arsayı satışa çıkardı. İşte detaylar...

Karaca Funday Waffle Makinesi alana Blendfit personal smoothie blender hediye! İşte 7 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Anneler Günü için geri sayım başladı. Karaca'da bu özel güne dair indirimler ve birbirinden özel kampanyalarda başlatıldı. Bu kampanyalardan en dikkat çekeni ise Funday Waffle Makinesi alana Blendfit personal smoothie blender hediye. İşte 7 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Karaca Vantuz V8 süpürge alana Vantuz Slim dikey süpürge hediye! İşte 6 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Anneler Günü için gerim sayım başladı. Karaca'da bu özel güne dair indirimler ve birbirinden özel kampanyalarda başlatıldı. Bu kampanyalardan en dikkat çekeni ise Vantuz V8 süpürge alana Vantuz Slim dikey süpürge hediyesi oldu. İşte kampanyaya dair tüm detaylar..

Hepsiburada’dan Anneler Günü’ne özel Arzum kampanyası. İşte Arzum blender setinin 26 Nisan 2022 güncel fiyatları...

Anneler Günü yaklaşırken markalar arka arkaya kampanyalar yapmaya başladı. Hepsiburada da bir çok markada özel güne özel indirimlerle kampanya başlattı. İşte Arzum blender setinin 26 Nisan 2022 güncel fiyat listesi...

Çorum'da Milli Eğitim'e arsa tahsis edildi!

Çorum İl Genel Meclisi üyeleri, İl Özel İdaresi'ne bağlı arsayı okul inşaatı için arsa tahsis etti.

Çorum’da MEB'e arsa tahsisi!

Çorum’da İl Özel İdaresi’ne ait bir okul yeri Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildi. Tahsis ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu hazırlandı.

Yeşil Vadi Projesi Kırıkkale İl Özel İdaresi’ne devredilecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara-Kırıkkale karayolu üzerinde bulunan Yeşil Vadi Projesi, Kırıkkale İl Özel İdaresi’ne devredilecek.

Özel vesayet ne demektir Haberi

Özel vesayet ne demektir

Özel vesayet nedir?

Vesayet, medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmayan kimselere mahkeme kararı ile "vasi" tayin etme işlemi olarak tanımlanıyor. Vasi atama yetkisi, vesayet makamlarında oluyor. 

Vesayet makamları kamu vesayeti ve özel vesayet olmak üzere 2'ye ayrılıyor. Peki özel vesayet ne demektir?


Medeni Kanun gereğince Vesayet altındaki kişi hakkında, gerektiği takdirde vesayet istisnaî olarak bir aileye verilebiliyor. Özel vesayetin koşulları ve Özel vesayetin kurulması ile ilgili esaslar, şu şekilde sıralanıyor:


Özel vesayet..

1. Koşulları

MADDE 398.- Vesayet altındaki kişinin menfaatinin haklı gösterdiği, özellikle bir işletmenin, bir ortaklığın veya benzeri işlerin sürdürülmesi gerektiği takdirde vesayet istisnaî olarak bir aileye verilebilir.


Bu durumda vesayet makamının yetki, görev ve sorumluluğu kurulacak aile meclisine geçer. 


2. Kurulması

MADDE 399.- Özel vesayet, vesayet altına alınan kişinin fiil ehliyetine sahip iki yakın hısımının veya...