18 / 05 / 2024

özel yatırımlar

özel yatırımlar

Dünyada kamu- özel işbirliğiyle yapılan altyapı yatırımları geçen yıl yüzde 6 artış gösterdi. Brezilya, Türkiye ve Peru en çok yatırım yapan ilk üç ülke oldu.

Emb Özel Yurt Yatırımları İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emb Özel Yurt Yatırımları İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da Muhammed Emin Battal tarafından kuruldu.

Ulaşım yatırımları Sakarya'da konut satışlarını arttırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımların ülke ekonomisini önemli ölçüde artırdığını söyleyen İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Başkanı Eyüp Vural, özellikle Sakarya'da konut satışlarının arttığını dile getirdi. 

Kozel Gayrimenkul Yatırımları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kozel Gayrimenkul Yatırımları Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Kırpıcı ve İzel Kırpıcı ortaklığında kuruldu.

Japonya'da konut yatırımları yüzde 7,1 azaldı!

Japonya özel sermaye harcamaları yüzde 5,8, konut yatırımları yüzde 7,1 oranında azaldı...

İdyma Turizm Ve Tarım Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İdyma Turizm Ve Tarım Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ali Güzel tarafından kuruldu.

Regnum Hotels'in hedefi butik tarzda otel yatırımları!

Regnum Hotels, 2020'de kişiye özel hizmetlerine ağırlık verecek. Bu çerçevede plan yola butik tarzda otel yatırımlarıyla devam etmek...

Royal Özel Yurt Yatırımları İnşaat Turizm Anonim Şirketi kuruldu!    

Royal Özel Yurt Yatırımları İnşaat Turizm Anonim Şirketi Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kemale Muradli tarafından kuruldu.

Güzel Yatırımlar Danışmanlık Ve Gayrimenkul Yatırımı Anonim Şirketi kuruldu!

Güzel Yatırımlar Danışmanlık Ve Gayrimenkul Yatırımı Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Turfan Cemal Bekirer ve Tufan Topuzdağ ortaklığında kuruldu.

İnşaat sektöründe yatırımlar canlanıyor!

Kamu ve özel sektör yatırımları ve makine ve teçhizat yatırımları değerlendirirken, “inşaat” harcamalarının ayrıntısına bakıldığında da inşaat sektöründe yatırımların canlandığını görüyoruz. 

2018'de kamu ve özel yatırımlar 1 trilyon lirayı geçecek!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan kamunun 141 milyar TL, özel kesimin 1 trilyon TL’ye yakın yatırım yapacağını söyledi. Bakan Elvan, “İlk kez yatırımda 1 trilyon TL’yi geçeceğiz” dedi.

Kartal'da son 10 yılda gayrimenkul yatırımları arttı!

Gerek kamu gerekse özel sektör yatırımlarıyla Anadolu Yakası’nın en güçlü bölgelerinden biri haline gelen Kartal, son 10 yılda gayrimenkul yatırımcısına en çok kazandıran bölgelerin başında geliyor.

Kamu yatırımlarına tam gaz devam!

Orta Vadeli Mali Plan’a göre kamu yatırımları, özel sektör yatırımlarını tamamlayacak. 2018 bütçesinde eğitim, sağlık, bilim-teknoloji, ulaştırma, sulama, içme suyu ve kanazalizasyon yatırımları öncelikli olacak..

Mozambik'te ulaştırma yatırımları yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mozambik Cumhurbaşkanı Nyusi’nin Özel Temsilcisi, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Carlos Mesquita ile görüştü. Görüşmede projeler ve yatırımlar konuşuldu.

özel yatırımlar Haberi

özel yatırımlar

Altyapı yatırımlarımda özel sektörün katılımı dünyada giderek artarken, Türkiye gelişmekte olan ülkeler arasında kamu-özel sektör işbirliğinde altyapı yatırımı (PPI) yapan ikinci ülke oldu. Geçtiğimiz yıl dünya genelinde PPI yüzde 6 artarak 107.5 milyar dolara ulaşırken, yatırımların12.5 milyar doları Türkiye tarafından gerçekleştirildi. Türkiye’deki geniş çaplı özelleştirmeler, Orta ve Doğu Avrupa’da PPI’nin güçlenmesine yardımcı oldu. 


Dünya Bankası’nın 139 gelişmekte olan ülkeyi kapsayan “2014 Küresel Kamu-Özel Sektör Ortak Yatırımları” başlıklı araştırma raporuna göre, Türkiye geçen yıl Brezilya’nın ardından kamu-özel sektör işbirliğinde en çok altyapı yatırımı yapan ikinci gelişmekte olan ülke oldu. Brezilya’nın 44.2 milyar dolarla birinci, Türkiye’nin 12.5 milyar dolarla ikinci olduğu en çok altyapı yatırımı yapan ülkeler listesinde Peru 8.1 milyar dolarla üçüncü, Kolombiya 7 milyar dolarla dördüncü ve Hindistan 6.2 milyar...