17 / 05 / 2024

özelleştirilen elektrik santralleri

özelleştirilen elektrik santralleri

Özelleştirilen elektrik santrallerinin modernizasyonuna yönelik yatırımlar vergi teşvikinden yararlandırılacak. Modernizasyon çalışmaları için 1 milyar 63 milyon liralık sabit yatırım öngörülüyor

Elektrik borcu olanlar dikkat! Artık silinebilir

TBMM Genel Kurulunda, ekonomiye ilişkin "torba" kanun teklifi ele alınacak. Bu kapsamda 2006’da elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesinin ardından o dönem tahsil edilemeyen 1,6 milyar TL’lik borç için yeni bir yapılandırma geldiği bildirildi. Yapılandırmanın anapara üzerinden 36 ay taksitle

Çiftçilere yeni elektrik desteği duyuruldu! Çiftçilerin elektrik borçları silinecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Merakla beklenen toplantının ardından Erdoğan, çiftçilere verilecek olan elektrik desteğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, çiftçilere elektrik desteği verilecek mi? ? Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

Elbi Elektrik TOKİ İlk Evim İlk İşim’e elektrik verecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ (Toplu Konut İdaresi) eli ile gerçekleştirilen projelerinin, anahtar priz ürünlerinde tercihi ve gözde markası Elbi Elektrik, projelerine dair açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Generali Sigorta'dan her bütçeye uygun konut sigortası: Süper Evim!  

150 yılı aşkın köklü geçmişiyle müşterilerine hizmet veren Generali Sigorta’nın Süper Evim Konut Sigortası ürünü ile müşterilerine esnek teminat paketleriyle her bütçe ve ihtiyaca göre tamamen isteğe bağlı olarak özelleştirilen bir sigortacılık deneyimi sunuyor. 

17 ildeki 243 arazi için özelleştirme kararı! Yatırımcılar dikkat! Satış ve kiralamalar 2025'e kadar yapılacak!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi, Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye (TEİAŞ) ait olan araziler özelleştirme kapsamına dahil edildi. 243 arazinin satışı ve kiralaması yapılacak. 

Son 20 senede özelleştirilen gayrimenkullerden elde edilen gelir TBMM gündeminde!

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, özelleştirilen gayrimenkullerden elde edilen gelirlere ilişkin soru önergesi verdi. 

Özelleştirilen limanların devir sözleşmeleri uzatılacak!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiği açıklandı. Kanun kapsamında bazı limanların işletme hakkı verilmesi/devri yöntemiyle özelleştirilmeleri sonucunda imzalanan 49 seneden az süreli sözleşme sürelerinin uzatılması öngörülüyor.

Özelleştirilen gayrimenkullerin akıbeti meclis gündeminde!

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, özelleştirilen gayrimenkulleri meclis gündemine taşıdı. Türabi Kayan, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

19 yılda 4 bin gayrimenkul özelleştirildi! 

Türkiye'de son 19 sene içerisinde özelleştirilen gayrimenkullerin sayısı ortaya çıktı. 

Kamuya ait arazi ve binaların satışı meclis gündeminde!

2020 ve 2021 yıllarında özelleştirilen kurumlar ile kamuya ait arazi ve binaların satışı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adana'da özelleştirilen, satılan, kapatılan işletmeler için araştırma önergesi verildi!

Adana'nın İmamoğlu ilçesinde özelleştirilen, satılan, kapatılan kamu kurumu ve kuruluşları ve işletmelerden istihdama ve ekonomiye katkı sağlayabilecek olanların yeniden açılması konusunda Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Özelleştirmelerden 2020 yılında 22 milyon dolar gelir elde edildi!

Özelleştirme İdaresi, coronavirüs etkilerinin yoğun şekilde hissedilmesine rağmen 2020 yılında elektrik üretim santrali, liman ve taşınmaz başta olmak üzere çeşitli alanlardaki toplam 80 özelleştirme ihalesini tamamladı.

Özelleştirilen limanların kirası ne oldu?

Özelleştirme yoluyla işletme hakkı devredilen TDİ’ye ait liman ve tesisler için şirketlerden kira alınmadığı bildirildi. 

özelleştirilen elektrik santralleri Haberi

özelleştirilen elektrik santralleri

Özelleştirilen Hamitabat, Yeniköy ve Kemerköy elektrik santrallerinin modernizasyonuna yönelik yatırımlar vergi teşvikinden yararlandırılacak. 


Elektrik üretim tesislerinin büyük oranda özelleştirilmesinin ardından söz konusu tesislerin modernizasyon çalışmalarına başlandı. Santrallerin yeni işletmecileri, devir işlemleri sonrasında geliştirilen modernizasyon projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Devlet de söz konusu projeleri yatırım teşvikleri kapsamında değerlendirerek, tesislerin kapasite ve verimliliğinin artırılmasına katkıda bulunacak. 


Ekonomi Bakanlığının verilerine göre, Limak Grubu tarafından devralınan Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'nin modernizasyonu için 1 milyar 60 milyon liralık sabit yatırım öngörülüyor. Söz konusu yatırım için 308 milyon 169 bin dolarlık makina ve teçhizat ithalatı yapılması planlanıyor.  


Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'nin modernizasyonu KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyetlerinden yararlandırılacak. 


Türkiye'nin en eski doğalgaz çevrim santrali olan Hamitabat'ın, modernizasyonuyla yılda 600 milyon metreküp civarında daha...