07 / 05 / 2024

Özelleştirilen gayrimenkuller TBMM

Özelleştirilen gayrimenkuller TBMM

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, özelleştirilen gayrimenkullerden elde edilen gelirlere ilişkin soru önergesi verdi. 

Generali Sigorta'dan her bütçeye uygun konut sigortası: Süper Evim!  

150 yılı aşkın köklü geçmişiyle müşterilerine hizmet veren Generali Sigorta’nın Süper Evim Konut Sigortası ürünü ile müşterilerine esnek teminat paketleriyle her bütçe ve ihtiyaca göre tamamen isteğe bağlı olarak özelleştirilen bir sigortacılık deneyimi sunuyor. 

Son 20 senede özelleştirilen gayrimenkullerden elde edilen gelir TBMM gündeminde!

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, özelleştirilen gayrimenkullerden elde edilen gelirlere ilişkin soru önergesi verdi. 

Özelleştirilen limanların devir sözleşmeleri uzatılacak!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiği açıklandı. Kanun kapsamında bazı limanların işletme hakkı verilmesi/devri yöntemiyle özelleştirilmeleri sonucunda imzalanan 49 seneden az süreli sözleşme sürelerinin uzatılması öngörülüyor.

2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışı TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, 2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışına ve elde edilen gelir miktarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi TBMM'de!

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilme kapsamına alınması meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Özelleştirilen gayrimenkullerin akıbeti meclis gündeminde!

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, özelleştirilen gayrimenkulleri meclis gündemine taşıdı. Türabi Kayan, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Son 5 yılda Milli Emlak tarafından belediyelere devredilen gayrimenkuller TBMM'de!

Son 5 yılda Milli Emlak Genel Müdürlüğünce büyükşehir belediyelerine yapılan tahsis ve devirlere ilişkin soru önergesi verildi. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, konuyu TBMM gündemine taşıdı. 

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün devrettiği gayrimenkuller TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından vakıf ve derneklere tahsis edilen veya devredilen gayrimenkullere ilişkin soru önergesi verdi. 

19 yılda 4 bin gayrimenkul özelleştirildi! 

Türkiye'de son 19 sene içerisinde özelleştirilen gayrimenkullerin sayısı ortaya çıktı. 

Arsa özelleştirmelerinden ne kadar gelir elde edildi?

CHP’nin TBMM Grubu tarafından açıklanan rapora göre; bu yıl içerisinde arsa ve arazi özelleştirmelerinden 86.7 gelir elde edildi. 

Kamuya ait arazi ve binaların satışı meclis gündeminde!

2020 ve 2021 yıllarında özelleştirilen kurumlar ile kamuya ait arazi ve binaların satışı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Maliye Hazinesi'ne kayıtlı bazı gayrimenkuller özelleştirme kapsamına alındı!

Bugünkü 31488 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla mülkiyeti Maliye Hazinesine kayıtlı bazı gayrimenkuller özelleştirme kapsamına alındı...

Adana'da özelleştirilen, satılan, kapatılan işletmeler için araştırma önergesi verildi!

Adana'nın İmamoğlu ilçesinde özelleştirilen, satılan, kapatılan kamu kurumu ve kuruluşları ve işletmelerden istihdama ve ekonomiye katkı sağlayabilecek olanların yeniden açılması konusunda Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Özelleştirilen gayrimenkuller TBMM Haberi

Özelleştirilen gayrimenkuller TBMM

Özelleştirilen gayrimenkullerden elde edilen gelirler TBMM gündemine taşındı. CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, konuyla ilgili soru önergesi verdi. 

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, özelleştirilen gayrimenkullerle ilgili soru önergesini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Özkan tarafından yanıtlanmasını talep etti. 

İşte CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan'ın konuya ilişkin soruları...

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, konuyla ilgili açıklamasında "İktidardaki AKP'nin 2021, iktidara geldiği tarihten 2021 yılının sonuna kadar özelleştirdiği gayrimenkul sayısı 4 bin 42'dir. Toplam büyüklüğü 45 milyon metrekareyi bulan yaklaşık 2 bin 150 taşınmazın daha özelleştireceği yönündeki haberler basında sıkça yer almaktadır" ifadelerini kullandı. 

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan'ın konuyla ilgili soruları şu şekilde: 

1- Özelleştirdiğiniz yani sattığınız 4 bin 42 gayrimenkulden elde edilen para toplam kaç TL'dir?

2- Söz konusu 4 bin 42 gayrimenkul kimlere satılmıştır?

3-...