29 / 04 / 2024

Özelleştirme kar payı

Özelleştirme kar payı

Geçen yıl özelleştirme uygulamalarından elde edilen gelir 6,3 milyar doları aştı. ÖİB verilerinden derlediği bilgilere göre, geçen yıl özelleştirmelerden elde edilen tutar 6 milyar 325 milyon 121 bin 801 dolar olarak gerçekleşti.

Veli Ağbaba'dan özelleştirme kapsamı dışına çıkarılan fabrikalarla ilgili açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, özelleştirme kapsamı dışına çıkarılan toplam 15 şeker fabrikası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Şeker fabrikaları özelleştirme kapsamından çıkartılmalı!

Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök yaptığı açıklamada şeker fabrikalarının tamamının özelleştirme kapsamından çıkarılması gerektiğini söyledi.

Şeker fabrikaları için gerekli gayrimenkuller özelleştirmeden çıkarıldı!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Genel Genel Kurulunda, " Fabrika için gerekli olan gayrimenkul dışında kalan gayrimenkuller, özelleştirme kapsamından çıkarıldı. Onlar, bu özelleştirmeyle alacak firmalara satılmayacak" ifadelerini

Türker Proje 2017 kar payı dağıtım bildirisini açıkladı!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Türker Proje 2017 kar payı dağıtım bildirisini açıkladı.

Ergün Atalay: Türkşeker fabrikaları özelleştirmeden çıkarılmalıdır!

Türkşeker kapsamındaki 14 fabrikanın özelleştirilmesi için ihale sürecinin başlatılmasının ardından Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, " Türkşeker fabrikaları özelleştirme kapsamından çıkarılmalıdır." dedi..

Özelleştirme İdaresi Küçükçekmece Sefaköy imar planı askıda!

Özelleştirme İdaresi'nin Küçükçekmece İlçesi, Safra Mahallesi, (Sefaköy) Kartaltepe Mevkii, 9351 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Dolardaki artış özelleştirme ihalelerini nasıl etkiledi?

Türk Lirası'nın yılbaşından bu yana dolar karşısındaki değer kaybının yüzde 20'yi aşması özelleştirme ihalelerini de vurdu. Özelleştirmelerin daha önce ihale ve devir işlemleri 6 ay içinde tamamlanıyordu.

Yatağan'da özelleştirme karşıtı eylem yapıldı!

Yatağan'da özelleştirme karşıtı eylem yapıldı. Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerinde çalışan işçiler, alıcı firmaların devraldığı yönündeki duyumlar üzerine iş yerlerinin giriş ve çıkışını iş makineleriyle kapattı.

Özelleştirme İdaresi, AYM iptaline karşı B planı arıyor!

Anayasa Mahkemesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı' nın Tüpraş, Kuşadası ve Çeşme Limanı özelleştirmeleri ile Eti Alüminyum, SEKA Balıkesir Fabrikası'nın satışına yönelik iptal kararlarının uygulanmasına karar verdi.

Özelleştirme İdaresi, Malatya Doğanşehir'de 237 bin TL'ye bina sattı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Malatya Doğanşehir ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi Sökek mevkiinde yer alan 15 bin metrekarelik alana sahip binayı 237 bin TL teklif veren Hakkı Çiftçiğlu'na sattı...

Soma A Termik Santrali özelleştirme kapsamından çıkarıldı!

Resmi Gazete ’nin bugünkü sayısında yayımlanan ÖYK kararına göre, ÖYK ’nın 30 Mayıs 2003 tarihli kararıyla kapsama alınan Soma A Termik Santrali özelleştirme kapsamından çıkarıldı.

Mehmet Şimşek: Geçen yıl 12.5 milyar dolar tutarında özelleştirme yapıldı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl tarihi bir başarıya imza atarak 12,5 milyar dolar tutarında özelleştirme uygulaması gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, Bu yıl ise daha şimdiden 10 milyar dolara yaklaşmış durumdayız dedi...

Özelleştirme gelirleri 1,6 milyar doları aştı!

Yılın ilk yarısında tamamlanan özelleştirme uygulamalarının tutarı 1,6 milyar doları aştı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yılbaşından bu yana tamamladığı 116 ihaleden toplam 1 milyar 219 milyon 675 bin dolarlık devir gerçekleştirdi

Özelleştirme kar payı Haberi

Özelleştirme kar payı

Geçen yıl özelleştirme uygulamalarından elde edilen gelir 6,3 milyar doları aştı.


AA muhabirinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) verilerinden derlediği bilgilere göre, geçen yıl özelleştirmelerden elde edilen tutar 6 milyar 325 milyon 121 bin 801 dolar olarak gerçekleşti.


Geçen yıl elde edilen 6,3 milyar dolarlık gelir, 2013 yılında elde edilen yaklaşık 12,4 milyar dolarlık gelirin neredeyse yarısına denk geliyor.


Devletin kasasına giren 6,3 milyar dolarlıklık gelirin, 5 milyar 878 milyon doları tesis ve varlık satış veya devrinden sağlandı. Geçen yıl satış ve devir işlemi tamamlanan en yüksek özelleştirme, 2 milyar 671 milyon dolarlık bedeli ile "Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası" olmuştu. 


Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri ile Kemerköy liman sahasının özelleştirilmesi için nihai pazarlık 18 Nisan'da gerçekleştirilmiş, 27 Ağustos'ta ihaleye...