28 / 04 / 2024

Veli Ağbaba'dan özelleştirme kapsamı dışına çıkarılan fabrikalarla ilgili açıklama!

Veli Ağbaba'dan özelleştirme kapsamı dışına çıkarılan fabrikalarla ilgili açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, özelleştirme kapsamı dışına çıkarılan toplam 15 şeker fabrikası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba özelleştirme kapsamı dışına çıkarılan toplam 15 şeker fabrikası ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Anadolu  Ajansı'nda yer alan habere göre, Ağbaba yazılı açıklamasında, 2000 yılından bu yana özelleştirme kapsamında yer alan ve bugüne kadar özelleştirmeyen toplam 15 şeker fabrikasının bu kapsamdan çıkarılması şeklinde önemli adımlar atıldığını bildirdi. Yaşanan bu gelişmeleri önemli bulduklarını söyleyen Veli Ağbaba, "21 yıldır devam eden inatlaşmanın son bulmasını sevindirici" dedi.

Veli Ağbaba dan özelleştirme kapsamı dışına çıkarılan fabrikalarla ilgili açıklama!

Şeker fabrikalarının yer aldıkları alanlarda geçmişte kültürel ve sosyal hayat için önemli katkılar sağladığını belirten Veli Ağbaba, bu sebeple fabrikaların özelleştirilmesinin derin etkilerinin olacağını dile getirdi.

Ağbaba, sözlerini şöyle tamamladı:

"Fabrikaların kendi yapıları ile üretime devam ettirilmesi, modernleştirilmesi ve işçi sayısının artırılarak daha fazla üretim yapmalarını istiyoruz. Varlık Fonu'na geçişin, fabrikalara neler getirip neler götüreceğini bilemiyoruz. Konunun taraflarından habersiz gerçekleştirilen her adım tartışmaları beraberinde getirecektir. 21 yıldır özelleştirme kıskacında yer alan fabrikaların bu kez de Varlık Fonu elinde gelecek kaygısı yaşaması doğru değildir."

 

ÖİB, TÜRKŞEKER'e ait Yozgat'taki bazı gayrimenkulleri sattı!


Geri Dön