08 / 05 / 2024

Özlem Denizmen ev alıp satacaklara önemli tavsiyelerde bulundu

Özlem Denizmen ev alıp satacaklara önemli tavsiyelerde bulundu

Verdiği ipuçları ve mesajlarla son zamanların en popüler isimlerinden biri olan Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği Başkanı (FODER) Özlem Denizmen, tasarrufla ilgili altın değerinde bilgiler verdi.

Değeri artan evi satmak mantıklı mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Özlem Denizmen, bugünkü köşesinde konut yatırımını ve ipotekli ev üzerinden kredi çekilmesine ilişkin detayları kaleme aldı. İşte Özlem Denizmen'in o yazısı... 

Ev alırken gözden kaçırılmaması gerekenler!

Posta Gazetesi köşe yazarı Özlem Denizmen, bugünkü köşesinde ev alırken dikkat edilmesi gerekenleri kaleme aldı ve kendisine sorulan 'Aydın’da yatırım için bir ev alıp kiraya vermek istiyorum. 210 bin liram var. Sizce mantıklı mı?' sorusunu yanıtladı. İşte Özlem Denizmen'in o yazısı...

Konut yatırımı mı arsa yatırımı mı daha mantıklı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Özlem Denizmen'e gelen soruda, kendi evinde oturduğunu belirten okuyucu, elinde bir miktar para bulunduğunu, bu para ile yatırım amaçlı yeni bir konut mu yoksa arsa mı almasının mantıklı olduğunu sordu.

Konut almak için uygun zaman mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Özlem Denizmen, bugünkü köşesinde bir okuyucusunun konut almak ile ilgili sorusunu yanıtladı. Denizmen, günümüzde ev almanın mantıklı olup olmadığını anlattı...

Özlem Karaca ev kadınıydı fabrika kurdu! 7 ülkeye mobilya ihraç ediyor!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan ve 1 sene öncesine kadar ev kadını olan Özlem Karaca, iş kadını olma hayalini gerçekleştirdi.

Türkiye’den ev almak istedi 30 bin avrodan oldu!

Türkiye'den ev almak isteyen ve Hollanda'da ikamet eden Özlem Koç, Kayseri'de bir kooperatife bina yapmak için üye olup 30 bin avro yatırdı. 5 yıldır parasını tahsil edemeyen Koç, yetkililerden yardım istedi.

Özlem Tekin Milas'tan arazi alıp ev yaptırdı!

Şarkıcı Özlem Tekin, Muğla Milas'ın bir köyünden arazi alıp küçük bir ev yaptırdı. Tekin, cep telefonu kullanmıyor, köy merkezine atla gidiyor.

MİNT’ten ulaşılabilir sanata ev sahipliği!

MİNT sanata ve sanatçıya destek veriyor. MİNT, Welcoming Spring Break etkinliğinde ilk kez yer alacak ‘Unique&Limited’ adını taşıyan sanat ve tasarım ürünlerinin Küratör Özlem Ünsal tarafından seçilen parçalarına ev sahipliği yapıyor...

Ev almak mı, kiralamak mı?

Posta Gazetesi Ekonomi yazarlarından Özlem Denizmen, bugünkü köşesinde ''ev almak mı kiralamak mı?'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte, Özlem Denizmen'in yazısı...

Özlem Taşkaya: İzmir'de ev fiyatları artacak!

Hugent'in Genel Müdürü Özlem Veryeri Taşkaya, İzmir'in yoğun göç almasını değerlendirdi. Taşkaya, “Bir ev veya deniz manzaralı bir apartman dairesi, artık ucuz değil. Fiyatlar daha da yükselecek'' diye konuştu.

Berkay-Özlem Şahin çifti, Zorlu AVM'den ev eşyası baktı!

Berkay Şahin, geçtiğimiz gün eşi Özlem Şahin ile geldiği Zorlu Alışveriş Merkezi'ndeydi. Çift ev eşyası baktı...

Yatırımı, arsa yatırımına dönüştürmek mümkün mü?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası yazarlarından olan Özlem Denizmen bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu yatırımı, arsa yatırımına dönüştürmek mümkün mü? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Özlem Denizmen ev alıp satacaklara önemli tavsiyelerde bulundu!

Verdiği ipuçları ve mesajlarla son zamanların en popüler isimlerinden biri olan Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği Başkanı (FODER) Özlem Denizmen, tasarrufla ilgili altın değerinde bilgiler verdi.

Özlem Denizmen ev alıp satacaklara önemli tavsiyelerde bulundu Haberi

Özlem Denizmen ev alıp satacaklara önemli tavsiyelerde bulundu

“Tasarruf bizim genlerimizde var” diyen Denizmen, ev alacaklara ya da evini karla satmak isteyenlere önemli tavsiyelerde bulundu.


Türkler tasarruf konusunda bilinçli mi sizce?


Anneannelerimiz, babaannelerimiz tasarrufu bizden daha iyi yapabiliyordu. Ama tabi şunu da unutmamak gerek; o zamanlar internetten alışveriş, kredi kartı gibi tüketimi kolaylaştıran unsurlar yoktu. Büyüklerimizden öğreneceğimiz çok şeyimiz var. Sonuçta tasarruf bizim genlerimizde var. Bununla ilgili birçok deyimimiz var.  “Ak akçe kara gün içindir”, “Damlaya damlaya göl olur” gibi atasözleriyle büyüdük ama ülkece bugün geldiğimiz durum farklı. 1990'larda yurtiçi tasarruf oranımız yüzde 23,5 iken, 2000-2008 döneminde bu oran yüzde 17'ye, bugün ise yüzde 14,9'a geriledi. Gelişmekte olan ülkelerde ortalama tasarruf oranı yüzde 33.


‘4 SAATLİK EĞLENCE İÇİN 4 SENELİK BORCA GİRİYORLAR'

Tasarrufa nereden başlamalı?


İnsanoğlunun para ile ilişkisi gerçekten bir garip....