20 / 05 / 2024

Özlüce arıtma tesislerinde kötü koku

Özlüce arıtma tesislerinde kötü koku

Halkın köyü koku şikayetleri üzerine Bursa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından Batı (Özlüce) Atıksu Arıtma Tesisleri’nde yaptırılan koku paneli, Özlüce ve Altınşehir Bölgesi’nde yaşayan vatandaşları kötü kokudan kurtardı.

Balıkesir Edremit'te arıtma tesisi inşa ediliyor!

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ tarafından inşaa edinen Altınoluk ve Narlı Atıksu Arıtma Tesislerinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur “Temiz, yaşanabilir, sağlıklı Balıkesir hedeflerine hız kesmeden devam ediyoruz.”dedi.

Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi'nde çalışmalar hızlandı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Kocaali’ye hizmet sunacak olan Kocaali Atıksu Arıtma Tesisinde çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini açıkladı.

Kırklareli su arıtma tesisinin revizyon çalışmaları tam gaz!

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, içme suyu arıtma tesislerinde süren tadilat çalışmalarını yerinde inceledi. Kesimoğlu, ''Kırklareli’nin bu çalışma ile 30 yıl su ile alakalı sorun yaşamayacak'' dedi.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nde son durum!

Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nde, Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte Soma’daki evsel atıklar çevreye zararlı unsur olmaktan çıkacak.

Denizli'de 5 adet arıtma tesisi inşa ediliyor!

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, kentte 5 adet daha arıtma tesisinin yapımına başladı. DESKİ Genel Müdürlüğü, köylerde inşa edilen ancak maliyetleri nedeniyle çalıştırılamayan 19 atık su arıtma tesisini tekrar faaliyete geçirdi.

Mersin Kapızlı'ya arıtma tesisi yapılacak!

Mersin Belediye Meclisi, Kapızlı Mahallesi’ne arıtma tesisi yapılmasını onayladı. CHP’li Meclis Üyesi Tuba, Mersin’in en güzel kıyısına arıtma tesisi yapılmasının doğru olmadığını belirtti.

Geyve ve Pamukova arıtma tesislerinde son durum ne?

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Geyve ve Pamukova ilçelerine hizmet verecek atıksu arıtma tesisinde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini açıkladı.

Perşembe içme suyu arıtma tesisine kavuştu!

Yavaş kum filtreli içme suyu arıtma tesisinin yerine mevcut tesisin 10 günde yaptığı işi 1 günde yapabilecek, hızlı kum filtreli, günümüz standartlarına uygun ve modern bir arıtma tesisi OSKİ tarafından inşa edildi.

Selendi Atık Su Arıtma Tesisleri için ilk adım atıldı!

i. MASKİ Genel Müdürlüğü’nce, projelerin detay çalışmalarının kısa zaman içerisinde başlayacağı ve Selendi ilçesine değer katacak atık su arıtma tesislerinde, 1-2 ay içerisinde inşaat ihalesi aşamasına geleceği ifade edildi.

Gördes Atıksu Arıtma Tesisi ihalesi 10 Nisan'da!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün çevreci belediyecilik anlayışıyla hareket ettiğini ve bu kapsamda arıtma tesislerine çok fazla önem verdiğini belirten Koç, Atık Su Arıtma tesislerinde ilk adımı Gördes ile attıklarını belirtti.

Sakarya'ya 3 yeni arıtma tesisi geliyor!

Karaman, Hendek ve Akyazı Atıksu Arıtma Tesislerinde geçtiğimiz yıl 33 Milyon 193 bin 606 metreküp su arıtıldığını açıklayan Başkan Toçoğlu, şehre kazandırılacak 3 yeni atıksu arıtma tesisiyle bu kapasitenin daha da artacağını belirtti.

OSKİ'de 29 İçme Suyu Arıtma Tesisleri'nde sistem değişti!

OSKİ içme suyu arıtma tesislerinde, gaz klor sisteminden sıvı klor sistemine geçildi. Suyun dezenfeksiyon işlemi için gaz klorun en yaygın kullanılan klor çeşidi olduğu belirtildi.

Mehmet Oğuz Seçme Arıtma Tesisi inşaatını inceledi!

Yeni Çumra sosyal tesislerinde gerçekleştirilen istişare toplantısı, Başkan Oğuz'un mahalle muhtarları ile birlikte Konya'nın 2050 Yılı'na kadar içme, kullanma ve endüstri su ihtiyacının karşılanacağı Seçme Arıtma Tesisi'ni ziyareti ile devam etti.

Özlüce arıtma tesislerinde kötü koku Haberi

Özlüce arıtma tesislerinde kötü koku

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da çevre ve çevre yatırımlarını çok önemsediklerini belirterek, “Koku üreten bölgelerde kokuların yayılması halkın en büyük şikayetlerindendi. Özellikle arıtma tesislerimizin çevreye koku yaydığı ve kısmen halkımızı rahatsız ettiği bildiriliyordu. Bu konuya hassasiyetle dikkat ediyor ve çalışmalarımızı her geçen gün yoğunlaştırıyoruz. Özellikle yaz aylarında kokuyla mücadelemizi daha da yoğun sürdürüyor ve kimyasal malzemeden kaplama yaparak kokunun çıkmasını ve yayılmasını önlenmiş oluyoruz.” dedi.


Daha önce Doğu arıtma tesisinde de uyguladıkları koku perdesini, aynı şekilde Batı arıtma tesisinde de uyguladıklarını anlatan Başkan Altepe, “Batı arıtma tesisinde hakim rüzgarlar yönünde, 16 metre yüksekliğinde bir çelik perde olarak koku perdesi oluşturuldu ve perdenin imalatı 350 metre boyunca, yaklaşık 1.2 milyon TL maliyetle gerçekleştirildi. Koku perdesiyle, meyilli olan 16 metrelik duvara...