06 / 05 / 2024

pagev Gebze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

pagev Gebze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

2003 yılında Gebze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni öğretim hayatına kazandıran PAGEV, bu sene Halkalı Anadolu Endüstri Meslek Lisesi’ni de eğitim kurumları zincirine ilave etti...

Binaların tahliye edilmeden güçlendirilmesine imkan sağlayan yerli deprem sönümleyici geliştirildi!

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) akademisyenleri mevcut binaların hızlı, ekonomik ve güvenli şekilde güçlendirilmesine imkan verecek yerli sismik sönümleyici geliştirdi. 

Çok sayıda Sözleşmeli Personel alımı yapılacak! İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı!

Gebze Teknik Üniversitesi Sözleşmeli Personel alım ilanını yayımladı! İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı!

GTÜ'den deprem raporu geldi: Hasarın en temel nedeni sıvılaşma gibi zemin problemleri!

Gebze Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenleri, Adıyaman'ın Gölbaşı ve Hatay'ın İskenderun ilçelerindeki hasarın temel sebebinin, sıvılaşma gibi zemin problemleri olarak gösterilebileceğine dikkat çekti. 

Deprem sonrası, binalarda dikkat etmeniz gereken 5 önemli nokta!

Gebze Teknik Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ferhat Pakdamar, deprem sonrası binalarda dikkat etmeniz gereken 5 önemli noktayı kaleme aldı. İşte Dr. Öğretim Üyesi Ferhat Pakdamar'ın o yazısı...

1 milyon metrekarelik dikey tarım fabrikası kurulacak!

Pimtaş'ın kuruluşlarından HGT Tarım, artan taze ve organik gıda talebini karşılamak için 1 milyon metrekarelik dikey tarım fabrikası kuruyor. PİMARGE ve Gebze Teknik Üniversitesi ile ortak sürdürülen dikey tarım projesinde çalışmalara start verildi.

Gebze Teknik Üniversitesi deprem bilgilendirme sistemi geliştirecek!

Çalışmalarına devam eden Gebze Teknik Üniversitesi tarafından Kocaeli ve çevresi için deprem bilgilendirme sistemi geliştirilecek.

İnşaat mühendisleri deprem araştırması için İzmir'e gitti!

Deprem ve etkileriyle ilgili araştırmalar yapan Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü, İzmir'de yaşanan deprem alanında incelemelerde bulundu.

Silivri Deprem Raporu'ndan ilginç sonuçlara ulaşıldı!

Gebze Teknik Üniversitesi'nce hazırlanan Silivri Deprem Raporu’na göre önemli bulgulara ulaşıldı. Rapor'da "Kıyı yapılarında sorunlara neden olması öngörülmektedir" ifadesine yer verildi...

Faizle ilgili gerekli tedbirler alınacak!

Gebze Teknik Üniversitesi Sanayi ve Teknoloji Zirvesi'nde konuşma yapan Başbakan Yıldırım, "Faizler ve kur konusu; bunların konjonktürel gelişmelerle ilgili olduğunu biliyoruz" dedi. 

Türkiye'deki teknopark sayısı 74'e ulaştı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 'Gebze Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sağlık Teknokenti'yle birlikte Türkiye'deki teknopark sayısının 74'e yükseldiğini söyledi.

İki üniversite için bazı alanlar teknoloji geliştirme bölgesi ilan edildi!

Bazı alanlar Gebze Teknik Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi için teknoloji geliştirme bölgesi olarak ilan edildi..

GTÜ öğrencilerine şehir planlama bilgilendirmesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Şehir Planlama Bölümü’nün ilk öğrencilerini misafir etti.

GTÜ öğrencilerinden ev alacaklara sanal kolaylık!

Gebze Teknik Üniversitesi teknoloji Transfer Ofisince desteklenen ve üniversite öğrencileri tarafından kurulan yazılım firması ev alacaklara sanal kolaylık sağlıyor.

pagev Gebze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Haberi

pagev Gebze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

İstihdam hacmi 300 bini aşan Türk plastik sektörünün eğitimli eleman ihtiyacı da her geçen gün artıyor. Sektörün eleman ihtiyacı şu anda 25 bin kişi. Eğitim misyonu doğrultusunda sektöre her yıl 700 civarında eğitimli eleman kazandıran PAGEV, bununla yetinmeyerek mezun sayısını daha da artırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  



Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı ile birlikte eğitim çalışmalarına hız verdi. 2003 yılında Gebze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni öğretim hayatına kazandıran PAGEV, bu sene Halkalı Anadolu Endüstri Meslek Lisesi’ni de eğitim kurumları zincirine ilave etti.



PAGEV, ilk öğrencilerini bu dönem kabul eden Halkalı Anadolu Endüstri Meslek Lisesi ile yetinmeyerek, değişik meslek liselerinde “plastik” bölümü açılması yönünde çalışmalar da yaptı. Kocaeli Kartepe Teknik ve...