05 / 07 / 2024

pagev in hammadde ithalatı

pagev in hammadde ithalatı

Plastik sektörü, yerli üretimle karşılayamadığı hammadde sorununu askı ve kota uygulamasıyla aşacak. Sektörel işbirliği ile PAGEV ve PAGDER sorunun çözümü için önemli bir adım attı...

Plastik sanayicileri: İhracatı artırmak için katma değerli üretim kredilerle desteklenmelidir!

Pazar daralmasına rağmen plastik sektörünün, makine teknolojisine yatırım yapmaya devam ettiğini belirten PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, “Büyümenin sürdürülebilir olması için ihracat odaklı katma değerli üretim, uygun krediyle desteklenmeli” dedi.

Müteahhitler hammadde fiyatlarında düzenleme bekliyor!

İMKON’a bağlı Müteahhitler Federasyonu İsmail Kahraman, kentsel dönüşüme hız kazandırılması için hammadde fiyatlarının düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kovid-19 salgını inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Kovid-19 salgını sebebiyle uygulanan kısıtlamalar, yükselen hammadde fiyatları ve lojistik gibi sorunlar sektörleri olumsuz etkiledi. Peki bu süreçte inşaat sektöründe neler oldu? Sektör temsilcileri şu anki durumu değerlendirdi.

İnşaatta üretim süresinin kısalması yeni projenin başlangıcı demek!

Assan Alüminyum'da hammadde fabrikaya girdikten 56 gün sonra satışa hazır hale geliyor. Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Çetinsaya da inşaat sektöründe üretim süresinin kısalmasının kendilerini için yeni bir projenin başlangıcı anlamına geldiğini belirtiyor…

Saraylı Elektrik İnşaat Kimyasal Hammadde Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saraylı Elektrik İnşaat Kimyasal Hammadde Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Zülkarni Ev imzasıyla kuruldu.

Çocuk parklarında kanser tehlikesi!

Medyada bir süre önce “Çocuk parkında kanser oyunu”, “Çocuğunuzu o parklara götürmeyin”, “Çocuk parklarındaki kanser tehlikesi” başlıklarıyla yer alan haberler aileleri tedirgin etmiş, belediyelerin telefonları susmamıştı. Ferahlatan haber, çocuk parkları için hammadde üreten firmadan geldi.

Şişecam'ın fabrikası inşaat ve seramik sektörlerine hammadde üretiyor!

Şişecam'ın cam stokunu bertaraf etmek için kurduğu cam elyaf atık yönetim tesisi ile yeni bir sektörün kapılarını açtı. Şişecam firmasının atık yönetimini yürüten firma, otomotiv, inşaat, bahçe mobilyaları ve seramik sektörlerine hammadde üretiyor.

Petkim'in kapasitesi yüzde 13 arttı!

TÜRKİYE'nin petrokimya alanında tek hammadde üreticisi konumundaki Petkim, 115 günlük çalışma sonunda yıllık üretim kapasitesini yüzde 13 arttırdı.Kapasite artışı sonrası Petkim'in yıllık brüt üretim kapasitesi 3.2 milyon tondan 3.6 milyon tona çıktı.

PAGEV çöpsüz denizler için yol haritası çiziyor!

Avrupa Birliği tarafından yürütülen projeleri Türkiye’ye taşıyan PAGEV işbirliği ile TÜDAV tarafından düzenlenen "Deniz Çöpleri Ulusal Forumu"nda ‘ Çöpsüz denizler ’ için yol haritası çizildi.

PAGEV-PAGÇEV ve Beşiktaş Belediyesi işbirliği ile Boğaz temizleniyor!

PAGEV-PAGÇEV ve Beşiktaş Belediyesi işbirliği ile Boğaz temizleniyor. PAGEV-PAGÇEV; biz ‘sorumlu bir endüstri’nin temsilcileri olarak geleceğimizi düşünüyoruz ve temiz denizler ile ‘mutlu balıklar’ için varız diyor…

PAGEV ile Boğaz’da büyük temizlik başlıyor!

Dünya denizleri katı atıkların tehdidi altında… PAGEV – PAGÇEV sorumlu endüstri misyonundan hareketle “sorunsuz çevre ve temiz denizler” için çalışmalarını sürdürüyor. PAGEV ile Boğaz’da büyük temizlik başlıyor.

Gümrük vergisiz ithalat kapısından 8 plastik hammaddesi daha geçti!

PAGEV, Türk plastik sektörünün ham madde sorununun çözümü doğrultusundaki çalışmalarını sürdürüyor. PAGEV’in, Ekonomi Bakanlığı ve Avrupa Birliği nezdinde 2013 yılında başlattığı çalışmalar art arda meyvelerini veriyor.

Plastik sektörü, 13 milyar 881 milyon dolarlık hammadde ithalatı gerçekleştirdi!

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) 2013 yılı verilerine göre; plastik sektörü, bir önceki yıla oranla yüzde 11 artışla 13 milyar 881 milyon dolarlık hammadde ithalatı gerçekleştirdi.

pagev in hammadde ithalatı Haberi

pagev in hammadde ithalatı


Plastik sektörü, yerli üretimle karşılayamadığı hammadde sorununu askı ve kota uygulamasıyla aşacak. Sektörel işbirliği ile PAGEV ve PAGDER sorunun çözümü için önemli bir adım attı ve sektör temsilcilerini bir araya getirerek uygulama konusunda izlenecek yol haritasını çizdi. Askı ve kota; sektör firmalarına gümrük vergisi olmadan hammadde ithalatının önünü açarken, firmaların uluslararası rekabet gücünü de artıracak.


Plastik sektörünün global piyasalardaki gelişimi sürüyor. Yılın ilk yarısını 2 milyar 665 milyon dolar ihracat ve 4 milyon 350 bin ton üretim ile kapatan plastik sektörünün, üretim ve ihracatta yakaladığı bu performansı daha da artırabilmesi için önündeki tek engel hammadde ihtiyacının yüzde 85'inin ithal olması ve bu ithalat üzerindeki yüksek vergiler.


PAGEV ve PAGDER bu engelin aşılabilmesi ve Türk plastik sektörü temsilcilerinin rekabet güçlerini artırabilmesi için...