28 / 04 / 2024

Şişecam'ın fabrikası inşaat ve seramik sektörlerine hammadde üretiyor!

Şişecam'ın fabrikası inşaat ve seramik sektörlerine hammadde üretiyor!

Şişecam'ın cam stokunu bertaraf etmek için kurduğu cam elyaf atık yönetim tesisi ile yeni bir sektörün kapılarını açtı. Şişecam firmasının atık yönetimini yürüten firma, otomotiv, inşaat, bahçe mobilyaları ve seramik sektörlerine hammadde üretiyor.



GMH Çevre, Şişecam'ın cam stokunu bertaraf etmek için kurduğu cam elyaf atık yönetim tesisi ile Türkiye'de yeni bir sektörün kapılarını açtı. Halen yalnızca Şişecam firmasının atık yönetimini yürüten firma, otomotiv, inşaat, bahçe mobilyaları ve seramik sektörlerine hammadde üretiyor. 

Gebze'de 5 milyon TL'lik entegre tesisi yatırımına giden GMH, kısa vadeli planları arasına ihracatı da aldı. Genel Müdür Mehmet Tüfekçi, "Mevcut kapasitemiz ile yalnızca tek firmanın atığını yönetiyoruz fakat tesisi tam anlamıyla devreye aldıklarında aylık 75 bin ton geri dönüşüm kapasitesine ulaşacağız. Tam kapasite çalıştığımızda ise kapasiteyi ikiye katlarız"dedi. Şirket, Gebze merkezli kurulan 12 bin metrekarelik atık işleme tesisinde sektöre hizmet veriyor. Tüfekçi, "Bizim gibi hiç kullanüamayacak halde olan ürünü kimse işlemiyor. Sektör bu ihtiyacını uzun yıllardır merpen altı yöntemlerle gidermeye çalışıyormuş. Gelecek yıllarda daha fazla firmanın ihtiyacını karşılayabileceğiz" diye konuştu. Mehmet Tüfekçi,  İzmir  ve Ankara'dan da atık işleme için talep aldıklarını ancak kapasite yetersizliğinden geri çevirdiklerini söyledi. Yurtdışından otomotiv ve bahçe mobilyaları sektörlerinden hammadde talepleri aldıklarını belirten Tüfekçi, "Talepler daha çok Fransa, Almanya ve Mısır'dan geldi. Gelecekyıllarda ihracat da başlatmayı planlıyoruz. Fakat bunun için entegre tesis olmayı hedefliyoruz. Sektöre en büyük ihtiyaç duyan ülkelerin üçüncü dünya ülkeleri. İhracat listemize bu bölgeyi de alacağımızı söyleyebilirim" dedi. 


Dünya


Geri Dön