02 / 05 / 2024

pagev pet şişe projesi

pagev pet şişe projesi

Türk plastik sektörü, olumsuz algı kampanyalarının bir yenisi ile daha mücadele ediyor. Mavi kapak toplama kampanyası ile ilgili haksız eleştiriler ve değerlendirmeler sektörü zan altında bırakıyor. Peki neden?

Pet şişe sulara dev zam: Yüzde 25-30 arasında artış!

Döviz kurunda yaşanan dalgalanma, artan maliyet ve lojistik giderler pet şişe sularının zamlanmasına neden oldu. TBYD Başkanı Erol Dündar, zammın yüzde 20 ile 30 arasında olduğunu belirtti.

Edirne'de yerli hibrit ayçiçeği ekimi başladı! Yağlık ayçiçek hangi borsada bugün kaç TL oldu? Çiftçiler dikkat! 

Edirne'de "Yerli Hibrit Ayçiçeği Tohumu Ekilişlerini Artırma Projesi" çerçevesinde yüzde 90 hibeli dağıtılan tohumların ekimi yapılıyor. Peki Yağlık ayçiçek hangi borsada bugün kaç TL oldu? Çiftçiler dikkat! İşte 17 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Türk Hava Yolları 10 bin kişiyi işe alacak! İş arayanlara resmen son dakika müjdesi geldi! 

Türk Hava Yolları(THY), 2023 yılı hedefleri doğrultusunda toplamda 10 bin yeni çalışanı bünyesine katacağını duyurdu. Verilen detaylara göre, Türk Hava yolları 2022'de 2 bin 577 kişiyi işe almıştı. Türk Hava Yolları 2023'te işe alacağı çalışanlarla beraber çalışan sayısını 85 bine çıkarmayı planlıyo

Çiftçiler ayçiçeği ekimlerine yeniden başladı! Ayçiçeği fiyatları ne kadar? Borsalarda yağlık ayçiçek kaç TL? 

Sağanaklar sebebiyle çamur olan tarlalara bir süre giremeyen çiftçiler, yağışların azalması ve sıcaklıkların yükselmesiyle ayçiçeği ekimlerine yeniden başladı. Peki ayçiçeği fiyatları hangi borsada bugün kaç TL oldu?  

Belçika'da işe bisikletle gidenlere para verilecek!

Bugünden itibaren, Belçika'da işverenler artık işe bisikletle giden çalışanlarına kilometre başına 0,27 avro ödenek vermeyi zorunlu tutuyor.

Ayçiçeği ekimleri resmen başladı! Ayçiçek fiyatları ne kadar? Borsalar peş peşe duyurdu! Çiftçiler şimdi bakın!

Ayçiçeği ekimleri resmen başladı. Bunun ardından çiftçiler il il hangi borsa da ayçiçeği fiyatının kaç lira olduğunu merak ediyor. Peki ayçiçek fiyatları ne kadar?

Geri sayım başladı.. Plastik şişe ve kapları makineye atanların hesabına para yatacak! İşte detaylar..

Erteleme durumu yaşanmazsa 1 Ocak 2024 itibarıyla başta içeceklerde kullanılan ambalajlar depozitolu olacak. Plastik, şişe veya metal kaplar iade makinelerine atılınca hesaba para geçecek. İşte detaylar..

Depremden hasarsız kurtaran sismik izolatör ne işe yarıyor? Binalara sonradan eklenebilir mi?

Türkiye’nin 10 ilini birden vuran deprem, binaların güçlendirilmesi gerçeğini bir kez daha acı şekilde hatırlatırken, depremde iki kamu hastanesinin ayakta kalmasını sağlayan sismik izolatör, en çok araştırılan konular arasında. Peki sismik izolatör nasıl çalışıyor, ne işe yarıyor?  

Hurda paslanmaz fiyatları uçtu! Tavan fiyatı kritik eşiğe dayandı! İşte 30 Ocak 2023 fiyat listesi…

Hurda paslanmaz fiyatları uçtu. Tavan fiyatı kritik eşiğe dayanana paslanmaz fiyatları dikkat çekiyor. Ayrıca hurda kurşun ve akü fiyatları da açıklandı. İşte 30 Ocak 2023 fiyat listesi…

İŞKUR’dan dev personel alımı! 2023 Şubat'ta 88 bin 402 işçi işe alınacak! Bu fırsatı kaçırırsanız dizinizi döversiniz!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından işe alımlar son sürat devam ediyor. Özellikle seçim öncesi iş alımları hızlandı. İşte detaylar!

İlk işe girişi bu tarihlere denk gelenler dikkat! Kademeli emeklilik kapısı aralandı! Siz de hemen kontrol edin!

2000-2008 arası işe girenler kademeli emeklilik talep ediyordu. İlk işe girişi bu tarihlere denk gelenler dikkat! Kademeli emeklilik kapısı aralandı! Siz de hemen kontrol edin! 

Bu lisenin mezunları işe başladığı gibi 37 bin TL alıyor!

Türkiye’nin en büyük denizcilik lisesinden mezun olan öğrenciler, işe başladıkları gibi dolar üzerinden maaş alıyor.

İŞKUR 2022’de kaç kişiyi işe yerleştirdi? İşte istihdamda ilk sıraya giren iller!

Milyonlarca kişinin iş başvurusu yapabildiği İŞKUR’un 2022’de ne kadar kişiyi işe yerleştirdiği ve hangi illerin ilk sırada geldiği belirlendi. İşte merak edilenlerin yanıtı…  

pagev pet şişe projesi Haberi

pagev pet şişe projesi

Türk plastik sektörü, olumsuz algı kampanyalarının bir yenisi ile daha mücadele ediyor. Mavi kapak toplama kampanyası ile ilgili haksız eleştiriler ve değerlendirmeler sektörü zan altında bırakıyor. Peki neden? Kapakların toplanması ile sektörün pet şişelerin geri dönüşüm sorumluluğundan kurtulduğu iddia ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği yanlış yorumlanarak kampanyayı destekleyen milyonların zihninde soru işaretleri oluşturuluyor. Sonuç; plastik kapakların toplanması engelleniyor, ekonomi ve çevre kaybediyor, engellilerin umut ışığı söndürülüyor. Oysaki plastik ambalaj sektörü üretiminin yüzde 44’ünü geri dönüştürmek zorunda ve bu zorunluluk sonucu örneğin 2013 yılında piyasaya sürülen yaklaşık 200 bin ton pet şişenin,  85 bin ton atığı toplandı. Geri dönüşümü sağlanan pet şişelerin ekonomiye katkısı ise 120 milyon lira civarında.

Plastik sektörü, kampanyaya gönül veren vatandaşlara mavi kapakları...