08 / 05 / 2024

Paket tur sigortası nedir

Paket tur sigortası nedir

Tur şirketlerine, sattıkları paket turlar için sigorta yaptırma, poliçeyi de müşteriye verme zorunluluğu getirilmesine karşın, birçoğu sigorta yapmıyor. TÜRSAB, bayram tatili öncesi seyahate çıkacakları, poliçelerini isteme konusunda uyarıyor.

Zorunlu Afet Sigortası artık eşya hasarlarını da ödeyecek!

Steel Sigorta ve Brokerlık CEO’su Abdullah Özcan, yaptığı açıklamada zorunlu afet sigortasının eşya hasarını da ödeyeceğini belirterek, sigortalıların ek olarak konut paket sigortası alma maliyetinden kurtulacağını dile getirdi.

Konut sigortası yaptırmak için ev sahibi olmanıza gerek yok!

Anadolu Sigorta’nın konut paket sigortası ile sadece ev sahipleri değil kiracılar da, evlerini ve içindeki eşyalarını koruma altına alabiliyor..

Sivas'ta 4 paket tur çalışması turizmi artıracak!

Sivas İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Kadir Pürlü, "Turist sayısını artırmak için çok sayıda çalışma yaptık. Bu sezonda turist sayısı daha da artacak" dedi.

Yabancı ziyaretçilerin yüzde 44'ü paket turla geldi!

Yabancı ziyaretçilerin yaklaşık yüzde 44 'ü, paket tur satın alarak, Türkiye'yi ziyaret etti. Almanya'dan gelenlerin yüzde 64'ü paket turları kullanırken Rusya pazarında yüzde 82 oldu.

Başaran Ulusoy: Yılbaşında otel rezervasyonları yüzde 50'yi geçiyor!

Ulusoy. AA muhabirine yaptığı açıklamada. yılbaşında seyahat acentaları kanalıyla tatile çıkacak vatandaşların paket tur satın aldıklarında, seyahat sigortasını yapmaları gerektiğini, bunun yasal bir zorunluluk olduğunu hatırlattı.

Bayramda tatile gideceklere sigorta uyarısı!

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nda özellikle seyahat acenteleri kanalıyla tatile çıkacak vatandaşların paket tur satın aldıklarında mutlaka seyahat sigortası yaptırmaları gerektiğini bildirdi.

Paket tur sigortası yeniden gündeme geldi!

Tur şirketlerine, sattıkları paket turlar için sigorta yaptırma, poliçeyi de müşteriye verme zorunluluğu getirilmesine karşın, birçoğu sigorta yapmıyor. TÜRSAB, bayram tatili öncesi seyahate çıkacakları, poliçelerini isteme konusunda uyarıyor.

Anadolu Sigorta'dan eczacılara özel konut paket sigortası!

31 Aralık tarihine kadar geçerli olacak kampanya kapsamında, Türk Eczacıları Birliği üyeleri ile eş ve çocukları. Anadolu Sigorta konut paket sigortasına yüzde 35 özel indirimle sahip olabilecekler...

Yabancı turistler Türkiye'de paket turlarını tercih etti!

Geçen yıl ile bu yılın ilk çeyreğinde ferdi seyahatler küçülürken, paket tur satışları arttı.Turizmde geçen yıl sağlanan artışın yüzde 68'i paket turlardan elde edilirken, bu yılın ilk çeyreğinde paket turlarla Türkiye'ye girişte yüzde 11,2 artış görüldü.

DASK nedir niçin kurulmuştur?

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK nedir niçin kurulmuştur merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamı!

Zorunlu deprem sigortası kapsamı içinde bulunan ve bulunmayan binaları merak mı ediyorsunuz? İşte yanıtı...

Tapu sicil sigortası nedir?

Tapu sicil sigortası ile ipotek altına alınmış gayrimenkulun nakde çevrilememesi tehlikesi de ortadan kalkıyor. Tapu sicil sigortası nedir? için ayrıntılı yanıtlar bu haberde...

Güneş Sigorta, MikroKonut Sigortası ile evleri güvenceye alıyor!

Güneş Sigorta, dar gelirli vatandaşları sigorta ürünleri ile tanıştırmak için geliştirdiği MikroKonut Sigortası ile evleri, ayda 1 liraya güvence altına alma imkanı sunuyor.

Paket tur sigortası nedir Haberi

Paket tur sigortası nedir


Bir taraftan geçen yıllarda birçok tur şirketinin iflas edip, geride binlerce mağdur bırakması, son olarak da kruvaziyer turizm şirketi Buyerturizm’in kepenk indirmesi; diğer taraftan Ramazan Bayramı nedeniyle 250 bin kişinin seyahat edecek olması yıllardır tartışılan paket tur sigortasını yeniden gündeme getirdi.

2007’de çıkarılan yasa ile seyahat acentalarına, yurtiçinde sattıkları tüm paket turlar için sigorta zorunluluğu getirildi. Tur şirketinin taahhüt ettiği hizmetleri yerine getirememesinden şirketin iflasına kadar tüketiciyi mağdur edecek tüm riskler sigorta kapsamına alınırken; seyahat acentasının, paket tur poliçesini tüketiciye vermesi de zorunlu kılındı. Yine yasada, sigorta yapmayan tur şirketinin faaliyet ruhsatının iptal edileceği hükme bağlandı.


SİGORTALI SAYISI BİLİNMİYOR


Ancak aradan 7 yıl geçmesine ve yasa ile ağır yaptırımlar uygulanmasına rağmen maalesef, büyük tur şirketlerinin dışında birçok şirket, maliyetleri artırdığı gerekçesiyle paket...