28 / 04 / 2024

pakistan da toki uygulaması

pakistan da toki uygulaması

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ülkesinde büyük bir kentsel dönüşüm çalışması başlatacaklarını bu nedenle Türkiye’nin sunacağı her türlü katkıya büyük önem verdiklerini ve TOKİ modelini örnek aldıklarını belirtti...

Çorum'da TOKİ ilk evim arsa mağduriyeti! 13 bin arsa kurası çekildi, 1 kişiye teslim edilmedi! 

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum'da yaşanan TOKİ mağduriyetini Meclis gündemine taşıdı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da TOKİ mi başarılı KİPTAŞ mı? Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş yanıtladı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından, "İstanbul'da TOKİ'yi başarılı buluyorsunuz KİPTAŞ'ı mı?" sorusunu sordu, vatandaşlar da yanıtladı. Peki İstanbul'da TOKİ mi başarılı KİPTAŞ mı? İşte o yanıtlar...

Türk müteahhitler Pakistan'da 3,4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Pakistan İş Konseyi Başkanı Ahmet Cengiz Özdemir, Türk müteahhitlerin Pakistan'da bugüne kadar 3,4 milyarlık proje üstlendiğini dile getirdi. 

Pakistan'da topraklarına el konulduğunu iddia eden bir gruptan protesto gösterisi!

Pakistan Karaçi'de topraklarına el konulduğunu iddia eden bir grup protesto gösterisi gerçekleştirdi...

Pakistan'da her yıl 700 bin konuta ihtiyaç duyuluyor!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Pakistan İş Konseyi Başkanı Ahmet Cengiz Özdemir, Pakistan'daki konut sektörüne yönelik açıklamalarda bulundu. 

Pakistan'da Türkiye Karaçi Başkonsolosluğu binası açıldı!

Türkiye'nin Pakistan'daki Karaçi Başkonsolosluğu'nun yeni binasının açılış töreni bugün gerçekleşti. 

TİKA'nın Pakistan'da evsizler için yaptığı konaklama tesisi açıldı!

TİKA'nın Pakistan'daki ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz konaklamasına imkan sunmak için geçen sene ekimde inşasına başladığı "Kimsesizler Evi" (Panahgah) tesisi açıldı.

TİKA'dan Pakistan'da evsizler için konaklama tesisi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) "Kimsesizler Evi" (Panahgah) Projesi'ne katılarak İslamabad'da ilk ücretsiz konaklama tesisinin temelini attı.

Van'da TOKİ afet konutları sistemi uygulanacak!

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Van'da depremden etkilenen mahallelerin muhtarlarıyla buluştu. Çataklı, "2020 bitmeden konut yapım ihalelerini bitirmek istiyoruz. Bölgede TOKİ afet konutları sistemi uygulayacağız. Güvenlik gerekçesiyle ağır hasarlı olan bütün evleri yıkacağız" dedi.

Pakistan'da inşa edilen dev şehir için Türk firmalara yatırım çağrısı!

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da inşası devam eden konut ve yaşam alanları projesi için görüşmeler yapmak amacıyla Türkiye'ye gelen yetkililer, Türk firmalarına yatırım çağrısında bulundu.

Pakistan'da 5 katlı bina çöktü: 2 ölü, 8 yaralı!

Pakistan'ın Karaçi şehrinde 5 katlı binanın çökmesi sonucunda 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

Manisa'da TOKİ'den ev almak isteyenler banka önünde sabahladı!

Manisa'da TOKİ tarafından ön şartsız, kurasız ve başvuru önceliği şartına göre açık artırma satışı gerçekleşen 219 konut için vatandaşlar iki gün öncesinden gelerek banka önünde sabahladı.

Pakistan'da 5 katlı bina çöktü!

Pakistan Karaçi'de çok sayıda kişinin oturduğu 5 katlı bina çöktü. Çökme sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi ise yaralandı...

pakistan da toki uygulaması Haberi

pakistan da toki uygulaması


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Pakistan temasları çerçevesinde Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile bir araya geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Bayraktar ile Başbakanlık Ofisi’nde bir görüşme yapan Şerif, ülkesinde büyük bir kentsel dönüşüm çalışması başlatacaklarını belirterek Türkiye’nin sunacağı her türlü katkıya büyük önem verdiklerini dile getirdi. TOKİ modelinin Türkiye'deki başarısını örnek alarak Pakistan'da da federal hükümetin benzer bir yapılanmayla toplu konut idaresi başkanlığını oluşturacağını belirten Şerif "Türkiye ve Pakistan'ın sarsılmaz dostluğu bizim önümüzdeki 5 yıllık iktidarımızda ortak projeler ve ikili anlaşmalarla çok daha güçlenecektir. Sayın Bakan Erdoğan Bayraktar’ın buraya gelerek toplu konut ve kentsel dönüşümle ilgili birikimlerini paylaşması, önümüzdeki hafta Türkiye'ye yapacağım ziyaret öncesi son derece önemlidir. Kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Çevre ve...