28 / 04 / 2024

Manisa'da TOKİ'den ev almak isteyenler banka önünde sabahladı!

Manisa'da TOKİ'den ev almak isteyenler banka önünde sabahladı!

Manisa'da TOKİ tarafından ön şartsız, kurasız ve başvuru önceliği şartına göre açık artırma satışı gerçekleşen 219 konut için vatandaşlar iki gün öncesinden gelerek banka önünde sabahladı.



Manisa'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ön şartsız, kurasız ve başvuru önceliği şartına göre açık artırma satılan 219 konut için vatandaşlar iki gün öncesinden banka önünde beklemeye başladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  TOKİ  ve Yunusemre Belediyesi işbirliği ile Akgedik Mahallesinde oluşturulan 5 bin 500 konut projesinin ikinci etabında sözleşmeye imza atmayab 219 konutun, 8 Haziran ve 30 Eylül tarihleri arasında açık satış usulü satışının yapılacağı açıklandı.

Dünden bu yana banka şubesi önüne gelen vatandaşlar, oluşturdukları listeye isimlerini yazdırıp, banka şubesinin açılmasını bekledi.

Şube önünde sabahlayan bazı vatandaşların günün ağarması üzerine nöbet sıralarını yakınlarına bırakıp evlerine dinlenmeye gittikleri belirlendi.

Ev sahibi olmak için cumartesi sabahından beri beklediğini söyleyen Taner Cuci, açıklamasında, şu ifadeleri kullandı: "Buraya TOKİ'den ev sahibi olmak için geldim. Cumartesi sabahından beri bekliyorum. Biz geldiğimizde kimse yoktu ama şimdi dolmaya başladı. Kendi aramızda liste tutarak kurullara uymaya çalışıyoruz. Yeni gelenleri listeye alıyoruz." 

Banka önünde dayısının yerine beklediğinden bahseden Evren Dilbilmez de "Gece boyunca dayım bekledi, gündüz de onun yerine ben geldim. Şimdi sıramızı bekliyoruz nasipse bize çıkacak." açıklamasında bulundu.

Vatandaşlardan Mustafa Denizhan ise arkadaşının ev sahibi olabilmesi için yardımcı olduğunu, nöbetleşe olarak banka şubesi önünde beklediklerini sabahladıklarını sözlerine ekeledi.


Geri Dön