10 / 05 / 2024

pakistan merbüs

pakistan merbüs

20 saate varan elektrik sorununu çözmek ve en aza indirmek için Pakistan'da baraj inşa edilecek...

Dünya şokta! O ülke de iflasın eşiğine geldi!

Lübnan ve Sri Lanka ile başlayan iflas dalgası Pakistan'a sıçradı. Ekonomik krizle birlikte göç dalgasının da büyümesi bekleniyor.

Pakistan'dan İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşası kararına tepki!

Pakistan, İsrail'in işgal altında olan Doğu Kudüs'te yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde yeni konut inşa edilmesi amacıyla ihale süreci başlatmasını kınadı.

Pakistan'da inşa edilen dev şehir için Türk firmalara yatırım çağrısı!

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da inşası devam eden konut ve yaşam alanları projesi için görüşmeler yapmak amacıyla Türkiye'ye gelen yetkililer, Türk firmalarına yatırım çağrısında bulundu.

Gayrimenkulde yeni pazar hedefi Çin, Hindistan ve Pakistan!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği Başkanı Faruk Akbal yaptığı açıklamada gayrimenkulde yeni hedef pazarlar Çin, Hindistan ve Pakistan olduğunu söyledi.

Türk müteahhitler Pakistan'da ciddi projelere imza atıyor!

Ticaret Bakanı Pekcan, "Müteahhitlerimiz, Pakistan’da da ciddi projelere imza atıyorlar. Ülkenizde çoğunlukla enerji, altyapı, inşaat ve danışmanlık sektörlerinde olmak üzere 62 projemiz bulunuyor. Söz konusu büyük çaplı projelerde karayolu projeleri başı çekmektedir" dedi...

Türk inşaat firmalarının Pakistan'daki faaliyetleri artıyor!

Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul yaptığı açıklamada Türk inşaat firmalarının Pakistan'daki faaliyetlerinin arttığını söyledi.

Türk iş adamlarına Pakistan'a konut yatırımı çağrısı!

Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, Türk iş dünyası temsilcilerine tüketim ürünleri, altyapı, enerji, yenilenebilir enerji, ilaç sanayisi, konut ve makine endüstrisi sektörleri için yatırım davetinde bulundu.

Türkiye ile Pakistan kentsel dönüşüm ve imar protokolü imzaladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs sisteminin Pakistan ayağını ziyaret etti. Topbaş, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif'le altyapı, kentsel dönüşüm, imar, su ve ulaşım konularında protokol imzaladı.

Rusya ve Pakistan arasında boru hattı inşası için anlaşma imalandı!

Rusya ve Pakistan, Karaiçi'den Lahor'a kadar uzanacak boru hattının inşaatına ilişkin sözleşmeyi imzaladı. Rusya Enerji Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

Keçiören’de Pakistan Evi açıldı!

Pakistan Evi’nin açılışı, Pakistan-Türkiye Dostluk Vakfı Başkanı ve Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmut, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Hilmi Gökçınar’ın katılımıyla gerçek

Pakistan Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi açıldı!

Pakistan’da Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi’nin resmi açılışı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi açılış törenine uydu bağlantısıyla katıldı. Pencap Eyaleti Başbakanı Şerif: "Bu kurum bölgedeki en modern ve en iyi hastane" dedi.

İnsani Yardım Vakfı Pakistan'a okul açtı!

İnsani Yardım Vakfı, Pakistan’ın başkenti İslamabad’a 70 kilometre uzaklıktaki Haripur kampüsünde 750 öğrenci kapasiteli bir okul daha açtı. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nun bilgisayar, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları bulunuyor.

Türkiye ile Pakistan arasındaki KEK toplantısında protokol imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ekonomi Bakanlığında düzenlenen Türkiye-Pakistan Karma Ekonomik Konseyi protokol imza törenine katıldı. Güllüce ile Pakistan Ticaret Bakanı Khurram Dastgir Khan arasında protokol imzalandı.

pakistan merbüs Haberi

pakistan merbüs

Paskistan, Türkiye'yi örnek alıyor.Günde 20 saate varan elektrik kesintisi sorununu çözmek için dev barajlar inşa edilecek Ayrıca Pakistan'a 3 buçuk saat süren şehir yolculuğunu 50 dakikaya indiren metrobüs sistemini Albayrak Grubu inşa...