02 / 05 / 2024

Türkiye ile Pakistan arasındaki KEK toplantısında protokol imzalandı!

Türkiye ile Pakistan arasındaki KEK toplantısında protokol imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ekonomi Bakanlığında düzenlenen Türkiye-Pakistan Karma Ekonomik Konseyi protokol imza törenine katıldı. Güllüce ile Pakistan Ticaret Bakanı Khurram Dastgir Khan arasında protokol imzalandı.




Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ekonomi Bakanlığında düzenlenen Türkiye-Pakistan Karma Ekonomik Konseyi protokol imza törenine katıldı. Ekonomi Bakanlığında düzenlenen törende, iki gün süren Türkiye-Pakistan Karma Ekonomik Komisyonu 15. Dönem Toplantısı'nın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Pakistan Ticaret Bakanı Khurram Dastgir Khan arasında protokol imzalandı.


Burada bir konuşma yapan Bakan Güllüce, Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkilerin benzeri olmayan bir dinamikle gelişim gösterdiğini, karşılıklı olarak tüm seviyelerde, ayrıca bölgesel ve uluslararası düzeyde başarıyla devam ettiğini belirtti.


Türkiye ile Pakistan arasındaki KEK toplantısında protokol imzalandı!


Bakan Güllüce, imzaladıkları protokolün teknik heyetler arasında gerçekleştirilen verimli çalışmaların bir ürünü olduğunu söyledi.


-Önceliğimiz Karşılıklı Sorunların Aşılması İçin Yol Haritası Belirlemek-


KEK toplantısı görüşmelerinin, iki ülke arasındaki dostane ilişikleri yansıtan karşılıklı anlayış ve iyi niyet ortamında gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Bakan Güllüce, heyetlere de başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.


Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkilerin benzeri olmayan bir dinamikle gelişim gösterdiğini, karşılıklı olarak tüm seviyelerde, ayrıca bölgesel ve uluslararası düzeyde başarıyla devam ettiğini bildiren Bakan Güllüce, görüşmelerde ticari, ekonomik işbirliğinin yanı sıra sanayi, tarım, sağlık, kültür, ulaştırma ve standardizasyon gibi birçok alanda önemli mesafeler kat edildiğini vurguladı.


Türkiye ile Pakistan arasındaki KEK toplantısında protokol imzalandı!


Çevre ve Şehircilik Bakanlığının konularıyla da ilgilenildiğini anlatan Bakan Güllüce, şöyle devam etti:


"Önceliklerimiz, izlememiz gereken politikalar ve büyüyen ilişkilerimize paralel olarak karşılaşılabilecek sorunların aşılması için takip edeceğimiz yol haritasını belirlemektir. Bu kapsamda görevimiz, ilgili kurum ve kuruluşlarımızı, bu protokolde yer alan taahhütlerin en kısa zamanda uygulamaya konulması için gerekli adımların atılması yönünde teşvik etmek olmalıdır."


Görüşmelerde, ekonomilerin itici gücü özel sektörün gerçekleştirdiği faaliyetlerin de genel çerçevesini çizdiklerini belirten Bakan Güllüce, bunun, ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine ve halkların refahına katkıda bulunacağına inandığını vurguladı.


İki ülke arasındaki işbirliğinin sadece bu protokolde yer alan konularla sınırlı olmadığını anlatan Bakan Güllüce, kuruluşlar arasındaki karşılıklı çabalarla bu ilişkilerin sayısının artırılabileceğine işaret etti.


-Bir Sonraki Kek Toplantısı İslamabad’ da Gerçekleşecek-



Bir sonraki KEK toplantısı için İslamabad'da bir araya geldiklerinde ortak çabaların verimli sonuçlarını ve kaydedilen gelişmeleri gözden geçirme fırsatı bulacaklarını ifade eden Bakan Güllüce, her iki tarafın performansının da periyodik olarak ortaya konularak, rapor haline getirilmesinin önemine değindi.


-"İnşallah güzel yatırım ve sonuçlar elde edeceğiz"


Khan da KEK toplantılarının yalnızca ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesiyle alakalı olmadığını belirterek, birçok farklı alanda yeni fırsatların elde edilmesi için de büyük önem arz ettiğini söyledi.


İki ülke arasında özel sektörlerin çok büyük önem arz ettiğini vurgulayan Khan, yabancı yatırımcıların ülkeye çekilmesi için gerekli bütün adımları attıklarını anlattı.


Khan, Türkiye ile Pakistan arasındaki ticaretin geliştirilmesi ve iyileştirilmesine yönelik çok fırsatları olduğuna işaret ederek, "Karşılıklı sıkı çalışmalar sonucunda inşallah güzel yatırım ve sonuçlar elde edeceğiz" dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 


Geri Dön