03 / 05 / 2024

Palandökene kaç turist geldi

Palandökene kaç turist geldi

Erzurum Valisi Altıparmak yaptığı açıklamada "Palandöken kış turizminde kesinlikle bir marka. Turizmle ilgilenen bütün arkadaşlarımızın, belediye başkanımızın ciddi manada birlikteliğimiz var. Birbirimizin eksiğini tamamlayacağız" dedi

Erzurum Palandöken TOKİ'de 85 bin 120 TL peşinatla 3+1!   

TOKİ Erzurum Palandöken 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Erzurum Palandöken ilçesinde kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Erzurum Palandöken ilçesinde inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Erzurum Palandöken sosyal konut projesi... 

Trabzon'daki kaçak yapılaşma turizmde en büyük sorun!

Doğu Karadeniz'de bazı sorunlara acil müdahale edilmezse artan turist sayısı rakamlarda kalacak. Trabzon ve Artvin arasında yer alan bazı turizm merkezlerinde en önemli sorunların başında kaçak yapılaşma geliyor.

Ankara'da kaçak hafriyat dökene ağır cezalar geliyor!

Yaptırım yetkisinin Büyükşehir'e devredilmesiyle hükümlere aykırı hareket eden, kaçak hafriyat, moloz ve inşaat yıkıntı atıkları döken kişilere 46 bin 501, kurum ve kuruluşlara ise 139 bin 503 TL para cezası uygulanacak.

Bendevi Palandöken: Turizmdeki düşüş esnafı olumsuz etkileyecek!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, turist sayısındaki dönemsel düşüşün esnafı kısa süreli olumsuz etkileyebileceğini ve bayramdan sonra iç turizmin pik yapması ile her şeyin düzeleceğini söyledi.

Rus turist sayısında düşüş olmayacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, alınan tedbirler ve verilen destekle Rus turist sayısında düşüş beklemediğini söyledi. Zeybekci, "Rus turistler başka ülkelere gitmekten vazgeçecekler belki ama Türkiye’ye daha çok gelecekler” dedi.

Nihat Zeybekci: Rus turist sayısında azalma olmayacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Aldığımız tedbirler ve verdiğimiz desteklerle bu sezon Rusya'dan gelen turist sayısında azalma beklemiyorum. Rus turistler başka ülkelere gitmekten vazgeçecekler belki ama Türkiye'ye daha çok gelecekler" dedi.

Bendevi Palandöken: Turizmde kayıp yaşanmayacak!

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çevre ülkelerden ülkemize gelen turist sayısının düşmemesi için gerekli önlemlerin alındığını, destek ve teşvikin verildiğini ifade etti.

Bendevi Palandöken: Kentsel Dönüşüm projesiyle 638 bin konut üretildi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kentsel Dönüşüm Projesi'yle 638 bin konut üretildi. Site kültürü insanları birbirlerine yabanculaştırıyor, yalnızlaştırıyor. Site kültüründen bıkan insanların tekrar mahalle kültürüne dönmesi kaçınılmaz" dedi.

Trabzon Maçka, sekiz ayda yarım milyon turist ağırladı!

Kültürel varlıkları, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon'un Maçka ilçesi, sekiz ayda 500 bini aşkın yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı.

Maçka, sekiz ayda yarım milyon turist ağırladı!

Kültürel varlıkları, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon'un Maçka ilçesi, sekiz ayda 500 bini aşkın yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı.

Yabancı 150 kaçak turist rehberi yakalandı!

Türkiye Turist Rehberleri Birliği verilerine göre, ülke genelinde bu yıl 'kaçak rehber* olarak nitelendirilen belgesiz ve çalışma kartı olmadan rehberlik faaliyeti gösteren 185 kişi tespit edildi.

Kaçak turla seyahate çıkan yerli turist sayısı 500 bini bulacak!

Geçtiğimiz yıl 350-400 bin kişinin tercih ettiği kaçak tura katılanların sayısı bu yıl 500 bini bulacak. Kaçak turların Türkiye ekonomisinde yaratacağı ekonomik kayıp ise 850 milyon lira

Türkiye bu yıl 43 milyon turist ağırlayacak!

Türkiye'nin bu yıl 43 milyon turist ağırlaması bekleniyor. Turizm gelirlerinin bu sezon daha da artması bekleniyor ancak turizm sektörü kaçak acenteler nedeniyle milyar liraları bulan kayıplar yaşıyor

Palandökene kaç turist geldi Haberi

Palandökene kaç turist geldi


Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Konaklı ile Palandöken kayak merkezleri arasında bağlantıyı sağlamak için teleferik projesinin olduğunu ve 20 kilometrelik alanın kayılarak gidip, gelinebileceğini belirterek, "Palandöken kış turizminde kesinlikle bir marka" dedi. 


Altıparmak, Palandöken ve Konaklı'nın özellikle son yıllarda kayakseverlerin inanılmaz derecede ilgisini çektiğini ve pistlerde kar kalınlığının bir metrenin üzerinde olduğunu söyledi. 


Pistlerde kaymanın büyük zevk olduğunu ifade eden Altıparmak, New York Times'in Palandöken'i dünyada 24'üncü kayak merkezi olarak değerlendirdiğini ve bundan dolayı da tesislere ilginin fazla olduğunu vurguladı. 


Altıparmak, "Ekonomik oteller de var. 6 bin 500, 7 bin yatak var, Erzurum'da. Çocukları kayarken, aileler kentten alışveriş yapabilir, ağaçlar arasında yürüyüş yapabilir. Erzurum hızla kayak merkezleri arasında sivrilmektedir. Eğlencenin yanında asıl olarak kayak sporlarını yapabileceği, istediği konforda yapabileceği bir alanda sivrilmektedir, ilk...