24 / 07 / 2024

pangaltı inci sineması

pangaltı inci sineması

Pangaltı'da yaklaşık 70 yıldır faaliyet gösteren İnci ve Pangaltı pasajlarının bulunduğu araziye rezidans yapılacak. Dükkânlar birer birer tahliye edilirken, atıl durumdaki tarihi İnci Sineması yıkımı bekliyor

İnci Sineması'nın imar değişikliğine mahkemeden iptal kararı!

Henüz davası sonuçlanmadan 2014 yılında otel yapılması için yıkılan İnci Sineması’nın yıkımını isteyen imar planı değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi..

Şişli'deki Tarihi İnci Sineması'nın yıkımı için soruşturma açıldı!

İstanbul Koruma Kurulu, Şişli'deki İnci Sineması'nın yıkılarak yerine AVM ve otel yapılmasına ilişkin projeyi 2014'te imara aykırı buldu. İBB Meclis üyeleri, Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

İnci Sineması'nın yerine yapılan projeye suç duyurusu!

İnci Sineması'nı yıkan otel ve AVM projesine istanbul Büyükşehir Belediyesi CHP'li Meclis üyeleri Hüseyin Sağ ve Hakkı Sağlam suç duyurusunda bulundu.

SİYAD: Emek Sineması'nda yıkımı durdurun!

Emek mücadelesi devam ediyor! Sinema sanatçıları ve SİYAD üyeleri Emek Sineması’nın yıkımı için yürütmeyi durdurma kararı çıktığını hatırlattı.

Viranşehir sulaması 2'inci kademe inşaatı başlıyor!

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesini suyla buluşturacak Terfi Sulaması 2'inci Kademe İnşaatı'nın sözleşmesinin imzalandığı bildirildi.

Emek Sineması inşaatı ne zaman bitecek?

Beyoğlu Belediyesi ile Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ev sahipliğinde, Park Bosphorus Hotel'de Türk Filmi'nin 100. Yılı - En İyi 10'ları ödül töreni düzenlendi. Demircan törende Emek Sineması'ndan bahsetti..

Pangaltı-Dolapdere-Piyalepaşa hattı otel bölgesi oldu!

Pangaltı-Dolapdere-Piyalepaşa hattı, eski metruk görüntüsünden sıyrılıp otel bölgesi haline geldi. Otel yolu haline gelen bölge, turistik tesis bölgesi olarak anılan Talimhane'ye rakip olacak.

Türkiye rüzgar yatırımlarında Avrupa'da 5'inci oldu!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliğinden, 2014 yılında rüzgar enerjisi yatırımlarında Türkiye 'nin, Avrupa 'da beşinci, dünyada onuncu sırada yer aldığı bildirildi.

Emek Sineması mimari olarak korunacak bir bina değil!

İzzet Çapa’nın Hürriyet gazetesinin Kelebek ekindeki bugünkü nüshasında yayımlanan, “ Emek Sineması'nın son durumunu binanın ortağı anlattı ” başlıklı yazısı şu şekilde;

Atatürk Orman Çiftliği için 41’inci dava!

Atatürk Orman Çiftliği'nde inşa edilen yapılarla ilgili birçok kez yargıya giden meslek odaları, 41’inci davayı açacak. Mimarlar Odası, Botanik Bahçesi bahanesi ile yapılaşmanın amaçlandığını vurguluyor.

İşte Emek Sineması'nın son hali!

Emek Sineması yerine yapılan inşaat çalışmaları 2 senedir tartışılıyor. Sivil toplum örgütlerinin karşı çıktığı çalışmalarda sona yaklaşıldı. inşaat şirketi yöneticileri, Emek’in orijinal halinin koruduğunu söylüyor.

Grand Pera'da Emek Sineması gala ile açılacak!

Sivil toplum örgütlerinin karşı çıktığı Emek Sineması yerine yapılan inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Emek’i orijinal halinin koruduğunu söyleyen inşaat şirketi yöneticileri, yasal mevzuatlar çerçevesinde çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Teknosa, Park Vera'da 25'inci mağazasını açtı!

Teknosa, Ankara'daki 25'inci mağazasını Ankara Park Vera'da açtı. 405 metrekarelik alana sahip yeni mağazada elektronikten bilgisayara, küçük ev aletleri ve beyaz eşyaya kadar son teknoloji birçok ürün tüketicilerle buluşacak.

pangaltı inci sineması Haberi

pangaltı inci sineması


İstanbul Pangaltı'da tarihi İnci Sineması'nın da bulunduğu araziye rezidans ve otel yapılacak. Pangaltı Ermeni Katolik Mıhitaryan Manastır ve Mektebi Vakfı'na ait arazide bulunan ve 1946 yılında inşa edilen İnci Pasajı ile Pangaltı Pasajı'nın da bu kapsamda yıkılması planlanıyor. Vakfa ait yaklaşık 15 dönümlük arazide kültür varlığı olarak tescilli kilise ve okul dışında çoğu 2-3 katlı dükkânlar yıkılacak. Vakıf tarafından, kiracı olan dükkân sahiplerine dükkânların yıkılıp yeniden inşa edileceği gerekçesiyle kira sözleşmelerinin yenilenmeyeceğine dair ihtarnameler geldi. Kimi dükkânlar ise şimdiden tahliye edildi.


TARİHİ DÜKKÂNLAR YIKILACAK

Arazinin bulunduğu Halaskargazi Caddesi üzerinde yıkılacak dükkânlardan biri 1929 yılında kurulan ve ayakkabı tamiratı yapan tarihi Pangaltı Lostra Salonu. Dükkân sahibi İbrahim Varlık 70 yıldır aynı dükkânı işletiyor. Varlık, dükkânının yıkım kararına şaşkın, “Şimdi anahtarı verin gidin...