24 / 05 / 2024

panjur taktırmak

panjur taktırmak

Apartman ve sitelerde bağımsız bölüm sahipleri, penceresini panjurla kapatmak isteyebiliyor. Ancak yönetim kurulu kararı ile panjur taktırılmasını yasaklıyor. Peki, buna rağmen panjur taktırmak yasak mı?

Zamlar geldikçe arabaların kaçınılmazı oldu! Atiker LPG 29 Ekim 2022 fiyat listesi

Benzine gelen zamlarla birlikte vatandaşlar anahtar çevirmeye korkarken piyasada LPG’li araç sayısında da büyük artış yaşanmaya devam ediyor. Araç sahipleri altlarındaki arabalarına LPG taktırmak için güncel LPG fiyat listelerini arıyor.

Isı pay ölçer taktırmak için binadaki bir kişinin başvurması yeterli!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin yaptığı açıklamada "Merkezi ısıtma sisteminin bulunduğu bir binada ısı pay ölçer takılması için bir kişinin başvurması yeterlidir. Burada apartmandaki salt çoğunluğa bakılmaz." diye konuştu.

Sevakin Adası’nı yeniden canlandırmak istiyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sevakin Adası’na yaptığı ziyaretin Sudan’da halen gündemdeki yerini koruduğunu aktaran Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, Sevakin Adası’nı tarihte olduğu gibi yeniden canlandırmak istediklerini söyledi..

Tapu harcı indirimini kaçırmak istemeyenler konut aldı!

TÜİK'in Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kaynaklı verilerine göre Eylül ayında konut satışları arttı. Tapu harcı indirimini kaçırmak istemeyenler konut aldı.

TOKİ Çankırı Kızılırmak başvuruları!

TOKİ Çankırı Kızılırmak başvuruları bugünden itibaren başlıyor. Toplamda 28 adet dairenin yer aldığı projede satışlar açık satış yöntemi ile yapılıyor.

2017 TOKİ Çankırı Kızılırmak kura sonuç listesi açıklandı!

Çankırı Kızılırmak projesi TOKİ ile Çankırı Kızılırmak Belediyesi ortaklığında hayata geçiriliyor. 2017 TOKİ Çankırı Kızılırmak kura sonuç listesi açıklandı.

Ev vergisi yatırmak için gerekli belgeler!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödemeler ilçe belediyesine yapılıyor. Peki, ev vergisi yatırmak için gerekli belgeler nelerdir?

Çankırı Kızılırmak kura sonucu 15 Mayıs!

Çankırı Kızılırmak kura sonucu 15 Mayıs henüz açıklanmadı. Çankırı Kızılırmak kura sonucu 15 Mayıs açıklandığında Emlakkulisi.com'da yer alacak.

15 Mayıs 2017 TOKİ Çankırı Kızılırmak kura sonucu!

15 Mayıs 2017 TOKİ Çankırı Kızılırmak kura sonucu henüz açıklanmadı. Çankırı Kızılırmak TOKİ kura sonucu 102 konut açıklandığında Emlakkulisi.com'da yer alacak.

Çankırı Kızılırmak TOKİ kura sonucu 102 konut!

Çankırı Kızılırmak TOKİ kura sonucu 102 konut henüz açıklanmadı. Çankırı Kızılırmak TOKİ kura sonucu 102 konut açıklandığında Emlakkulisi.com'da yer alacak.

TOKİ Çankırı Kızılırmak kura çekilişi sonuçları 15 Mayıs!

TOKİ Çankırı Kızılırmak kura çekilişi sonuçları 15 Mayıs henüz açıklanmadı. TOKİ Çankırı Kızılırmak kura çekilişi sonuçları 15 Mayıs açıklandığında Emlakkulisi.com'da yer alacak.

TOKİ Çankırı Kızılırmak kurası 2017!

TOKİ ve Çankırı Kızılırmak Belediyesi'nin işbirliğinde hayata geçirilen 102 konut için kura çekimi yapılacak. İşte, TOKİ Çankırı Kızılırmak kurası 2017...

TOKİ Çankırı Kızılırmak kura tarihi 2017!

102 adet daireden meydana gelen TOKİ Çankırı Kızılırmak projesinde kura çekimi yapılacak. İşte, TOKİ Çankırı Kızılırmak kura tarihi 2017...

panjur taktırmak Haberi

panjur taktırmak

Panjur taktırmak yasak mı?

Apartman ve sitelerde bağımsız bölüm sahipleri, penceresini panjurla kapatmak isteyebiliyor. Bu durum, malikin kendi bağımsız bölümünün güvenliğini arttırırken, diğer bağımsız bölümleri tehlikeye sokabiliyor.


Bu nedenle kimi apartman ve siteler, yönetim kurulu kararı ile panjur taktırılmasını yasaklıyor. Peki, apartman veya sitede alınan bu karar rağmen panjur taktırmak yasak mı? Yasal mı?


Yargıtay 18. 

Hukuk Dairesinin 2004/2179 

E., 2004/2940 K. sayılı ve 

12.4.2004 tarihli Kararı: 


"...Kat Mülkiyeti Yasası'nın 19. maddesinde kat malikleri ana gayrimenkulün mimari durumu ve güzelliğini titizlikle korumaya mecbur tutulmuş ve bunlardan birinin bütün kat maliklerinin rızası olmadıkça ana gayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesis yapması yasaklanmıştır. 


Yasanın bu hükmüne göre normal koşullarda kat maliklerinin ortak yer niteliğinde olan balkon ve pencerelerin dış cephesine, projesine aykırı tesis yapması mümkün değil ise de,...