28 / 04 / 2024

Paramparça bir saray

Paramparça bir saray

Osmanlı saray komplekslerinin sonuncusu kabul edilen, Beşiktaş'ta sahilden başlayarak Balmumcu sırtlarına kadar yaklaşık 500 dönümlük bir alana yerleşmiş olan Yıldız Sarayı, 2000 yılında 16 ayrı kuruluş tarafından kullanılıyormuş.

Togg'a bir faiz zammı daha geldi! 2 Ekim itibariyle resmen değişecek

Türkiye'nin yerli otomobil markası Togg'a özel sunulan taşıt kredisi faiz oranlarında artışa gidiliyor. 2 Ekim tarihi itibariyle yüzde 1,59'a olan faiz oranı yüzde 2,11'e çıkacak.

Toyota Hilux'a bir gecede tamı tamına 110 bin 400 TL zam geldi! İşte Toyota Hilux Ağustos 2023 fiyat listesi

Toyota Hilux'un başlangıç fiyatına 110 bin 400 TL zam geldi.  İşte Toyota Hilux Ağustos 2023 fiyat listesi...

2023 model Citroen C5 Aircross fiyatı bir gecede 162 bin 400 TL birden arttı

2023 model Citroen Ağustos fiyatları açıklandı. Markanın SUV modellerinden biri olan C5 Aircross'un fiyat listesini görenler ise oldukça şaşırdı. Citroen C5 Aircross'a bir gecede 162 bin 400 TL zam geldi!

Skoda Kodiaq’a bir ayda tamı tamına 139 bin TL zam geldi. Gelen zam sonrası Kodiaq’ın fiyatları resmen uçtu!

Skoda, temmuz ayında Kodiaq modeline tam 139 bin 97 TL zam yaptığını açıkladı. Gelen zammın ardından Skoda Kodiaq’ın yeni fiyatını görenler resmen gözlerine inanamadı.

Güncel liste bu kez olay olur! 2023 model Volvo XC40'a bir gecede tam 303 bin 480 TL zam yaptı

Volvo, 2023 model araçlarının Temmuz ayı fiyat listesini açıkladı. Volvo XC40'ın fiyatı  bir gecede tam 303 bin 480 TL arttı. İşte Volvo XC40 2023 Temmuz güncel fiyat listesi...

Yerli otomobil Togg'a bir haftada ikinci zam!

Geçen hafta kurdaki yükselişi fiyatlarına yansıtan Togg, bir hafta arayla KDV artışı nedeniyle fiyatlarını yeniden zam yaptı. İşte güncel fiyat listesi...

Emekliler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup gönderdi, aylıkların yeniden hesaplanmasını istedi!

Türkiye Emekliler Derneği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mektup gönderildiğini açıkladı. Özellikle 2000 senesinden sonra emekli olanlar için taleplerin yer aldığı mektupta hangi ifadeler yer aldı?..

Elon Musk duyurdu! Twitter’a bir güncelleme daha geldi! Instagram’a benzeyen özelliklerin yanı sıra ne var?

Elon Musk Twitter’a bir güncelleme daha geldiğini duyurdu. Instagram’a benzeyen özellik dikkat çekti. İşte yeni güncellemeyle Twitter’a gelen özellikler…

Vatandaşa bir indirim müjdesi de yerel marketlerden geldi! Hangi ürünlere zam yapılmayacak? Hemen bakın!

Ocak ayı ile birlikte fiyatları sabitleyen ya da birçok üründe indirim kampanyaları düzenleyen dev zincir marketlerin ardından yerel marketlerden de ‘zam yapmama’ kararı geldi! Peki yerel marketler hangi ürünlerde zam yapmama kararı aldı?

İstanbul’a bir metro ağı daha... Günde 1 milyon yolcu taşıyacak... 

Açıldığında günde 1 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak olan İstanbul Bakırköy-Kirazlı metro hattında ilk ray kaynağı bugün yapıldı. 

Vatandaşa bir darbe de taksicilerden! Yüzde 50 zam istediler

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu "Toplu taşımaya yoğunluktan binemeyenler, taksi toplu taşımadan ucuz olduğu için taksiye yönelmekte. Bekleme, açılış ve kilometre ücretlerine en az yüzde 50 zam yapılmasını İBB'den talep etmekteyiz" diye konuştu.

Volkswagen Passat Variant'a bir ayda 37 bin 700 TL zam geldi! Passat Variant ne kadar? 23 Kasım 2022 fiyat listesi...

Volkswagen Passat Variant kasım ayı fiyatları açıklandı. İşte, Volkswagen Passat Variant'ın 23 Kasım 2022 fiyat listesi…

Volkswagen Passat Variant'a bir ayda 35 bin TL zam geldi! Passat Variant ne kadar? 28 Ekim 2022 fiyat listesi...

Yarı otonom sürüş asistanı, LED Matrix farları, dinamik uzun fark asistanıyla konforu olağanüstü bir seviyeye taşıyan Volkswagen Passat Variant'a bir ayda 35 bin TL zam geldi. Peki Volkswagen Passat Variant ne kadar? İşte 28 Ekim 2022 fiyat listesi...

Paramparça bir saray Haberi

Paramparça bir saray



Paramparça bir saray


Beşiktaş'ta sahilden başlayarak Balmumcu sırtlarına kadar tüm yamacı kaplayan ve yaklaşık 500 bin metrekarelik bir bahçe ile koruluk içine yerleşmiş saraylar ve köşklerden oluşan Yıldız Sarayı, 16 ayrı kuruluş tarafından kullanılıyor. 19. yüzyıl Osmanlı tarihine damgasını vurmuş ve Osmanlı saray komplekslerinin en sonuncusu kabul edilen saray, bu haliyle paramparça durumda.


     CUMHURİYETİN ilanından sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'ne verilerek Harp Akademileri haline getirilen Yıldız Sarayı, zaman içerisinde parçalanarak her bir köşesi ayrı ayrı kuruluşlara tahsis edildi. 500 dönümün üzerindeki arazisi zaman içerisinde bölünerek, Yıldız Parkı saraydan ayrıldı ve 44 birimde oluşan bir komplekse dönüştürüldü. Park ile parkın...