05 / 05 / 2024

Parekende sektörü ne durumda

Parekende sektörü ne durumda

Parekende sektörünü AVM'ler tetikleyecek. Deloitte Türkiye’nin raporuna göre, perakende sektörünün büyüklüğü 303 milyar dolar oldu. Gıdanın payı yüzde 44 olurken AVM sayısındaki artışın büyümeyi tetikleyeceği öngörülüyor.

Körfez sermayesinin Türk gayrimenkul sektörüne ilgisi azaldı mı?

Türkiye'de özellikle gayrimenkul konusunda yatırım yapmak isteyen Körfez sermayesi istikrar bekliyor. LMG Global DWC'nin CEO'su Gökhan İlgar, Körfez sermayesinin Türk gayrimenkul sektörüne ilgisinin seçim sonrası dönemde azaldığını söyledi.

İran ambargosunun kalkması Türk mobilya sektörüne yarayacak!

İran ambargosunun kaldırılması mobilya sektöründe de heyecan oluşturdu. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği, söz konusu ambargonun kalkmasının İran gibi ticaret hacmi yüksek bir pazarın Türkiye mobilya sektörüne fayda sağlayacağına dikkat çekiyor.

Dumankaya'dan gayrimenkul sektörüne yeni ödeme modeli!

Gayrimenkul sektörüne yeni bir ödeme modeli daha kazandırıldı. 'Fifti-fifti' modeline göre müşteri bedelin yarısını ödeyecek, kalan yarısını ise Dumankaya karşılayacak. Daire, 10 yıl boyunca sahibine getiri sağlayacak.

Kentsel dönüşüm inşaat sektörüne 400 milyar dolar katkı sağladı!

Türkiye'nin en büyük endüstrisi konumundaki inşaat sektörü "kentsel dönüşüm" planlamalanyla daha da hareketlendi. Kentsel dönüşüm ile Türkiye'nin en büyük endüstrisi konumunda bulunan inşaat sektörüne 400 milyar dolarlık alan açıldı.

Güneydoğu'da emlak sektörüne darbe!

Terör örgütü son dönemde artan saldırıları, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde emlak sektörüne darbe vurdu, bölgede terör olaylarının etkisiyle emlak fiyatlarında büyük oranda düşüş yaşandı.

Cihan İnşaat tarım sektörüne giriyor!

Gayrimenkulden sonra tarım sektörüne de el atan Cihan İnşaat, topraksız tarım yöntemiyle domates üretecek. 21 milyon euroluk yatırım yapan firmanın ilk yıl hedefi ise bin 800 ton domates üretmek.

Gayrimenkul sektörüne en çok Suriyeliler ilgi gösteriyor!

Son 2,5 yılda 2 bin 500'ün üzerinde şirket kuran Suriyeliler, en çok gayrimenkul sektörüne ilgi gösterdi.

2006 yılında Celal Şengör gayrimenkul sektörüne girmiş!

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Celal Şengör, 2006 yılında akrabalarıyla ortak şirket kurarak gayrimenkul sektörüne girmiş. 7 milyon 900 bin lira sermayeli şirket doğrudan doğruya gayrimenkul projeleri gerçekleştirecekmiş.

Yörsan inşaat sektörüne girdi!

Süt ve süt ürünleri markası Yörsan, inşaat sektörüne girdi.Şirketin kurucusu Şerafettin Yörük, büyük çaplı konut projeleri için 1 milyar dolar bütçe ayırdıklarını söyledi.

İnşaat sektöründeki büyüme hafriyat sektörüne yaradı!

İnşaat sektöründeki büyümenin hafriyat sektörüne de yaraması, dört yıl önce faaliyet gösteren 600 civarında şirket sayısını bugün yeni yatırımcıların da bu alana girmesiye bine ulaştırdı.

Mustafa Baygan:Tüketicinin emlak sektörüne güveni tam!

ERA Türkiye'nin Koordinatörü Mustafa Baygan, inşaata olan güven artışını emlak sektörüne güvenin hiç bitmeyeceği şeklinde yorumlarken "Kimse ağzına balon kelimesini almasın, tüketicinin gayrimenkule güveni her zaman tam" dedi.

Türk Barter'dan inşaat sektörüne destek kredisi!

Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sırrı Şimşek, Türk Barter'dan inşaat sektörüne destek kredisi verdiğini böylece firmaların nakit parasının kasalarında kaldığını söyledi.

Emlak sektörüne güven hiç bitmez!

ABD’li gayrimenkul danışmanlık devi ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, inşaata olan güven artışını ‘Emlak sektörüne güven hiç bitmez” şeklinde yorumladı.

Parekende sektörü ne durumda Haberi

Parekende sektörü ne durumda

Deloitte Türkiye, perakende sektörünü mercek altına aldığı yeni raporunu yayınladı. Türkiye perakende sektörünün büyüklüğünün 2013 yılı sonu itibariyle 300 milyar doları aştığı belirtilen raporda, sektörün 2014-2018 yılları yıllık bileşik büyüme oranının yüzde 7 olacağı öngörülüyor. Raporda ayrıca süpermarket ve AVM’lerde kredi ve para kartlarla yapılan perakende alışverişlerinin ise son 5 yılda ortalama yüzde 15 büyüyerek 2013 yılında 34 milyar dolarlık seviyeye ulaştığı belirtiliyor.


Rapora göre, gıdanın yüzde 44 paya sahip olduğu perakende sektöründe, organize perakendeciler de yüzde 55’lik paya ulaşarak gıda dağıtım alanında liderliği ele aldı. 2014-2018 arasında yıllık bileşik büyüme oranının yüzde 5 olması beklenen sektörde, ucuzluk marketlerinin aktif büyüme stratejileri benimseyeceği, sektör genelinde konsolidasyon olacağı değerlendiriliyor.


Evde büyüme sürecek


2013 yılında 51 milyar dolar hacme ulaşan ev perakendeciliği sektörünün, kentsel...