02 / 05 / 2024

Paris Seine Nehri yayalaşan yol

Paris Seine Nehri yayalaşan yol

Paris Belediyesi, Seine Nehri'nin "Rive Droite" olarak adlandırılan kıyısındaki yolları araç trafiğine kapatılma kararı aldı.

Paris'te Seine Nehri'nin kıyısındaki yol yayalaştırıldı!

Paris Belediyesi, Seine Nehri'nin "Rive Droite" olarak adlandırılan kıyısındaki yolları araç trafiğine kapatılma kararı aldı.

1996 yılında Türkiye, Tuna Nehri'nin geçtiği ülkelerden vergi alacakmış!

1996 yılında Marmara Denizi'ni kurtarmak için hazırlanan projeyle Türkiye, Avrupa Topluluğu'nun koyduğu Çevre Vergisi'nin bir benzerini, Marmara'yı kirleten Tuna Nehri'nin geçtiği ülkelere uygulayarak ''Tuna Vergisi'' alacakmış.

Büyük Menderes Nehri taştı!

Etkili yağış nedeniyle Büyük Menderes Nehri'nin taşması sonucu Çal ilçesinde tarlaları su bastı. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, bölgede taşkın nedeniyle zarar gören arazilerde incelemelerin tamamlanmaya başladığını söyledi.

Paris Hilton Filipinler'deki ikinci plajını açıyor!

Kişisel serveti 100 milyon doları aşan Paris Hilton; iş dünyasında yakaladığı başarının sırrını anlattı. Hilton Filipinler'de ikinci plajını açmaya hazırlanıyor..

Kula Jeoparkı Paris'te tanıtıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan ve Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla resmileşen Jeopark Belediyeler Birliği, Paris'te gerçekleştirilen " Avrupa Jeoparklar Ağı 35. Koordinasyon Komisyonu Toplantısı "na katıldı.

Meriç Nehri yeniden taşkın riski yaşıyor!

Dün hem Bulgaristan hem de Edirne'deki sağanaklar nedeniyle debisi artan Meriç Nehri'ni besleyen diğer nehirlerin su seviyesinin de yükselmesi taşkın riskini yeniden artırdı.

Yusuf Ziya Günaydın: Çünür Paris olacak!

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın "Geleceğin Paris'i" olarak nitelendirdiği Çünür Mahallesinde bir projeyi daha uygulamak istiyor. Günaydın: "Deyim yerindeyse Çünür yeniden doğacak." dedi.

Menderes Nehri taştı!

Aydın'da etkisini artıran sağanak yağmur, Büyük Menderes Nehri'nin Söke'den geçen bölümünde taşkına neden oldu. Kar sularının erimesiyle yağmur sularının debisi yükselince Menderes Nehri'ne Beşparmak Dağları'ndan Söke Ovası göle döndü.

Asi Nehri üzerine köprü yapılacak!

Defne Belediyesi, ASİ Nehri üzerinde köprüler yapmayı planlıyor. Defne Belediye Başkanı Yaman,4 mahalle, 10 belde, 23 köyden oluşan Defne ilçesinin birbirine entegrasyonun sağlanması açısından birçok yol ve köprüye ihtiyaç olduğunu

Şehirlerimiz Londra ve Paris'le yarışacak!

Türkiye bu yıl MIPIM'e 21 firma ve 1.200 metrekarelik dev alanla damga vuracak. JLL Türkiye Başkanı Alkaş, "Dünyanın yatırımını çekmek için yola çıkıyoruz. Şehirlerimiz Londra ve Paris'le yarışacak" dedi.

Gülveren, 12 yatırımla Paris konforuna kavuşacak!

Gülveren Mahallesi'ni ziyaret eden Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, bir yıl içinde hayata geçecek 12 hizmet yatırımıyla, mahallenin Paris konforuna kavuşacağını müjdeledi.

Dicle Nehri üzerindeki HES'lere dünya mirası iptali!

Dicle Nehri üzerine yapılmak istenen 2 HES projesi daha dünya mirası listesine sunulacak Hevsel Bahçeleri ve Dicle Vadisi'ni olumsuz etkileyeceği için mahkeme tarafından iptal edildi...

Tunca Nehri'ne yakın olan evler sular altında kaldı!

Tunca Nehri'nin debisinin yükselmesi nedeniyle nehir yatağına yakın bazı köylerin yolları kapandı, evleri ve ahırları su bastı. Köylüler, motorlu pompalarla suyu tahliye etmeye çalışıyor.

Paris Seine Nehri yayalaşan yol Haberi

Paris Seine Nehri yayalaşan yol

Paris Belediyesi, Seine Nehri'nin "Rive Droite" olarak adlandırılan kıyısındaki yolları araç trafiğine kapatılma kararı aldı.


Fransa'nın başkenti Paris'te Seine Nehri'nin "Rive Droite" olarak adlandırılan kıyısı yayalaştırıldı.


Paris Belediye Meclisinde bugün yapılan oylamayla nehrin kıyısında her gün yaklaşık 43 bin motorlu taşıtın geçtiği 3,3 kilometrelik yolun araç trafiğine kapatılarak yayalaştırılmasına karar verildi. Hava kirliliğini azaltmak için alınan kararın gelecek haftalarda uygulanması bekleniyor.


Kararı tarihi bir adım olarak nitelendiren Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, uygulamayla Seine Nehri'nin yeniden kazanılacağını söyledi.


Paris Belediyesi daha önce aldığı başka bir karar çerçevesinde her ayın ilk pazar günü Champs-Elysees Bulvarı'nın motorlu araç trafiğine kapatarak "arabasız gün" etkinliği başlatmıştı. Belediye ayrıca 1997 yılından önce kaydedilmiş otomobillerin Paris merkezde trafiğe girmesini...