18 / 05 / 2024

paris yenileniyor

paris yenileniyor

Paris’in, tarihinin ilk “katılımcı bütçe” uygulamasını hayata geçirip vergilerden ayrılan 20 milyon euro ile ne yapılacağını halka soran Belediye Başkanı Ann Hidalgo, şimdi de dünyaca ünlü mimarlara “Paris’i yeniden inşa edin” çağrısı yaptı...

Bakırköy İskender Iğdır Parkı yenileniyor!

AKUT’un kurucuları arasında yer alarak 1999 depreminde çok fazla sayıda insanımızın hayatını kurtaran dağcı İskender Iğdır’ın adına Bakırköy’de yapılan İskender Iğdır Parkı, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun talimatıyla yenileniyor.

Mersin Erdemli Hükümet Konağı yenileniyor!

Yapımı 1970’li yıllara dayanan Erdemli Hükümet Konağı baştan aşağı yenileniyor. Yerel kaynakların da desteğini verdiği çalışma sonunda hükümet konağının çevresiyle birlikte turizm kentine yakışan bir görüntüyle hizmet vermeye devam etmesi hedefleniyor.

Batman Kültür Mahallesi'nde eski konutlar yenileniyor!

Kültür Mahallesinde eski konutların bir bölümü kentsel dönüşüm programı kapsamında yenileniyor. Kentsel dönüşüm programı kapsamında Batman'da, eski apartmanların çoğu yenileniyor.

Levent Kültür Merkezi yenileniyor!

Levent Kültür Merkezi yenilenen yüzü ve etkinlikleriyle yeni sezonda kapılarını açıyor. Levent Kültür Merkezi misafirlerine daha iyi hizmet verebilmek için yenileniyor.

Bursa'da 550 yıllık Altıparmak Camii yenileniyor!

Bursa'da, 550 yıl önce Tüccar Hoca Mehmet Altıparmak tarafından yaptırılan Altıparmak Camii, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor.

Yenimahalle Belediyesi Başkanlık binası yenileniyor!

Yenimahalle Belediyesi Başkanlık binası vatandaşa daha iyi hizmet verebilmek için yenileniyor.Belediye, misafir yemek salonu ve dış cephe yenilemede sona yaklaşırken, modern protokol girişini tamamlayarak kullanıma açtı.

Turgutlu'da eski Manisa yolu yenileniyor!

Manisa Turgutlu’da uzun yıllardır bakıma alınmayan yollar yenileniyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla, İzmir-Ankara arasındaki trafik yoğunluğunun azalması bekleniyor. Turgutlu'da yapılması planlanan yeni yolların geçiş noktaları da belirlendi.

Kocaeli Seka Park Otel yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Seka Park Otel’deki yenileme çalışmaları kapsamında 45 adet oda ve koridorlar baştan sona yenileniyor.

Kocaeli Sekapark Otel yenileniyor!

Sekapark Otel, vatandaşlara daha iyi hizmet vermek amacı ile iç ve dış mekanlarında tadilata başladı. Otel’de bulunan 45 oda yenileniyor.

İzmit Barın Parkı yenileniyor!

İzmit Belediyesi ekipleri, Yenimahalle’de bulunan 653 metrekarelik Barın parkı yenileniyor. Parktaki oyun alanı, yürüyüş yolları ve oturma alanları yeniden düzenleniyor. Çalışmalar yaklaşık bir ay sürecek.

İşte Paris Hilton'un köpekleri için yaptırdığı malikane!

Paris Hilton Chihuahua cinsi minik köpekleri için kendi yaşadığı malikanenin küçük bir kopyasını yaptırdı. Köpek malikanesinin eşyaları da Hilton'un kullandıklarının minyatürü.İşte Paris Hilton'un köpekleri için yaptırdığı malikane;

Yenimahalle Belediyesi Hizmet Binası yenileniyor!

Yenimahalle Belediyesi Başkanlık Hizmet Binası, daha iyi hizmet verebilmek için yenileniyor. Belediyenin VIP girişine Viyana Belediyesi modeli uygulanırken, projenin en dikkat çeken ayrıntısı ise belediye bütçesinin şeffaflığı olacak.

Paris'e yapılacak Triangle gökdeleninin maliyeti 500 milyon euro!

FRANSA'nın başkenti Paris'te tartışmalara neden olan piramit şeklindeki gökdelen Triangle'ın inşaatına izin çıktı. Pekin Olimpiyat Stadı'nı inşa eden firma tarafından yapılacak Triangle projesinin toplam maliyeti yaklaşık 500 milyon euro.

paris yenileniyor Haberi

paris yenileniyor

Fransa’nın başkenti Paris’in, tarihinin ilk “katılımcı bütçe” uygulamasını hayata geçirip vergilerden ayrılan 20 milyon euro ile ne yapılacağını halka soran Belediye Başkanı Ann Hidalgo, şimdi de dünyaca ünlü mimarlara “Paris’i yeniden inşa edin” çağrısı yaptı. 200 mimar ve emlak geliştirme uzmanlarına “reinventer Pari” (Paris’i yeniden yaratın) adlı projesini sunan Hidalgo, Işık Şehir olarak anılan kentteki 23 alanın elden geçirilmesini istiyor.  

Paris’in ilk kadın belediye başkanı olma sıfatı taşıyan sosyalist Anne Hidalgo, bu projesini “eşi benzeri görülmemiş bir kent deneyi” olarak nitelendirdi. “Bu tarihi bir an. Bugün yapmaya kalkıştığımız işe cesaret edebilen başka bir kent daha yok” diyen Hidalgo, Paris gibi bir şehrin değişen koşullara her daim ayak durması gerektiğini söyledi. 

Hedefte boş araziler ve trafo merkezleri var

Proje, 150 metrekarelik bir...