06 / 05 / 2024

park yasağı ceza fiyatı

park yasağı ceza fiyatı

Kentte 1 Ocak-15 Eylül arasında trafikte kural ihlali yapan sürücülere 1 milyon 954 bin 653 ceza yazıldı. Cezalar arasında 379 bin 135 sürücüye kesilen ''park yasağı'' ilk sırada yer alırken, bunu 313 bin 594 ile ''hız ihlali'' izledi.

Yeni torba yasa hazırlandı! Fahiş inşaat malzemesi, kira, gıda fiyatlarına üç kat ceza!

Deprem bölgesinde fahiş fiyat tespit edilmesi durumunda üç kat ceza uygulanacak. Hiçbir gerekçe sunulmadan gıdadan inşaat malzemesine kadar her alanda fahiş fiyat artışı yapanlara ağır yaptırım uygulanacak.

Kiracılar dikkat! İzin belgesi olmayana 1 Ocak’tan itibaren ceza geliyor!

Kiracısı olduğu mülkü başkalarına günlük kiraya verenlere çok büyük ceza geliyor. 1 Ocak 2024 itibaren itibaren uygulanacak yasa ile kiraladığı konutu günlük kiraya verenler ile izin belgesi olmayan konutların turizm amaçlı kiralanmasına aracılık edenlere de yine aynı ceza uygulanacak.

Ev sahibi olan herkesi ilgilendiriyor! Şartları çiğneyenlere 1 milyon lira ceza verilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, İzin belgesi almadan turizm amaçlı konutları kiraya verenler ceza alacak. Ev sahibi olan herkesi ilgilendiriyor!

İzinsiz konut kiralamalara 100 bin TL ceza! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İlgili yasaya göre, turizm amaçlı kiralanan konutların izin belgesi olmadan kiralanması halinde 100 bin TL ceza verilecek.

Aman dikkat! Yasağa uymayanlara ceza yağdı: Bin 295'er lira ceza kesildi

Yasağa uymayanları ekipler tek tek tespit etti ve hepsine 1.295'er lira ceza kesti. İşte detaylar...

Otopark ücretlerinde akıllara durgunluk veren detay! Ceza yemek daha ucuza geliyor!

İstanbul'un bazı noktalarında 12-24 saat arasında otopark ücretinin 300 lira olduğu görülürken insanlar yüksek otopark ücretlerine tepki gösterdi. Diğer taraftan, otopark ücreti vermek yerine aracı hatalı yere park edip ceza yemenin daha ucuza geldiği fark edildi. İşte akıllara durgunluk veren o hes

Araç sahiplerine kötü haber! Araç çekme ücretlerine yüzde 60 zam geldi!

Mega kent İstanbul'da park yasağı nedeniyle araç çekme ücretine yüzde 60 zam geldi. Söz konusu ücretler 250 TL'den 400 TL'ye çıktı.

Stokçuluk yapan firmalara 2 milyon TL ceza!

Stokçulukla mücadele etmek ve önünü kesmek için hazırlanan yasa tasarısı Meclis'e sunuldu. Teklifte, stokçulara 100 bin TL ile 2 milyon TL arası ceza öngörülüyor.

Bekara ev kiralamayan ev sahibine ceza verildi!

Bekar ve erkek olduğu için kendisine ev kiralamayan ev sahibini Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na şikayet eden vatandaş haklı bulundu. Alınan karar göre; "medeni hal" ve "cinsiyet" temelinde ayrımcılık yasağının ihlal edildiğine hükmedildi, ev sahibine ceza verildi.

Köyüne izinsiz konut yapana ceza yağacak!

Kıyılardan mera ve yaylalara kadar ülkenin neredeyse tamamının imar sisteminde değişiklik öngören yeni Tapu Kanunu yasa teklifi taslağı, köyüne izinsiz konut yapan ve konutunu izinsiz onaranlara da ceza getiriyor.

Yasak yerlerde kurban kesme cezası 2016!

Cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurbanlık hayvan kesimleri yapılamıyor. Peki bu yasağa uymayanlara ne ceza verilir? Yasak yerlerde kurban kesme cezası 2016 nedir?

İnşaatta belgesiz işçi çalıştırana ceza!

İnşaat sektöründe belgeli işçi çalıştırmayana ceza dönemi başlıyor. Türkiye MYM Başkanı Özdemir, 6645 sayılı Yasa kapsamındaki işverenlere yönelik cezai müeyyidelerin 26 Mayıs’tan itibaren uygulanacağını söyledi.

İnşaat yasağına uymama cezası 2015!

2015 yılı inşaat yasağı turistik bölgelerde 15 Mayıs'ta başladı. 15 Ekim'e kadar devam edecek bu yasağa uymayan inşaatlar hakkında ne gibi bir ceza uygulanır? İnşaat yasağına uymama cezası 2015 nedir?

park yasağı ceza fiyatı Haberi

park yasağı ceza fiyatı

İstanbul'da 1 Ocak-15 Eylül arasında trafikte kural ihlali yapan sürücülere 1 milyon 954 bin 653 ceza kesildi. Cezalar arasında 379 bin 135 sürücüye kesilen ''park yasağı'' ilk sırada yer aldı. 


İstanbul Şehiriçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin trafiğini düzenli hale getirmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Kent genelinde 24 saat trafik denetimi yapan polisler, kural ihlali yapan sürücülerin adeta ''gözünün yaşına bakmayarak'' gerekli ceza işlemlerini uyguluyor.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, 1 Ocak ile 15 Eylül 2014 arasında polis sorumluluk bölgesinde trafik ekiplerinin çalışmalarında, kural ihlali yapan sürücülere 1 milyon 954 bin 653 trafik cezası kesildi.


- "Park yasağı"nı  ''hız sınırı'' ihlali takip etti


Sürücülere kesilen cezalar arasında ilk sırayı 379 bin 135 ile ''park yasağı'' aldı....