30 / 04 / 2024

parsel tahsisi

parsel tahsisi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "OSB'lerde 2010-2015 yılları arasında bin 707 parselin tahsisi iptal edildi" dedi.

GOSB'ta 5.704 metrekarelik rezerv parselin tahsis işi yapılacak!

Kocaeli İli Gebze İlçesi'nde yer alan 5.704 metrekare alana sahip 1 adet rezerv parselin tahsisi Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) tarafından 3 Aralık 2014 günü saat 14:00'da ihale edilecek.

İBB Meclisi'nde bedelsiz parsel tahsisi gerginliği!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık ettiği Kasım ayı oturumlarının 6. birleşiminde, İBB parsellerinin Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'na bedelsiz şekilde tahsis edilmesi gerginliğe neden oldu.

Viranşehir Belediyesi'nden parsel tahsisi iptali!

Viranşehir Belediyesi 2019 Haziran ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda Gölbaşı'nda bulunan ve Mülkiyeti Belediyeye ait 146 ada 2 nolu parsel tahsisinin iptal edilmesine karar verildi.

Kentsel dönüşüm parsel bazlı olmalı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İLBANK tesislerinde gazete, televizyon ve haber ajanslarının Ankara temsilcileriyle buluşmasında soruları yanıtladı. Özhaseki, kentsel dönüşümde parsel bazlı dönüşümlerin mümkün olduğunu açıkladı.

Tapu ve parsel sorgulama işlemleri akıllı telefonlarda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu ve parsel sorgulama işlemlerinin akıllı telefonlardan hızlıca takip edileceği uygulamayı hizmete sundu.

Tapu ve parsel sorgulama işlemleri MEGSİS ile cepte!

Akıllı cep telefonu olanlar için tapu ve parsel sorgulama işlemlerini kolaylaştıran bir uygulama hazırlandı. Uygulamayı telefonlarına indirenler, parsel konumu, tapu alanı ve pafta bilgilerine hızlı bir şekilde ulaşılabilecek.

FETÖ'den bin 142 parsel kurtardık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fetullahçı Terör Örgütü'ne destek verenlerin mal varlıklarına el konulmasına ilişkin, "Bin 142 parsel kurtardık. Daha o yayınlanan ve bilinenlerin dışında. Bir tane arsa 200 milyon dolar'' dedi.

Çorum'da teşvikli yer tahsisi 2017'de bitecek!

Vali Necmeddin Kılıç, OSB Yönetim Kurulu Toplantısı’nda mevcut tevsis alanında tahsis edilebilecek parsel kalmadığını dile getirerek 215 hektarlık ikinci tevsii alanında altyapı çalışmalarının hızla sürdürüldüğü söyledi.

Zonguldaklı emekliler TOKİ için yer tahsisi bekliyor!

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Zonguldak’ta emeklilerin TOKİ için yer tahsisi beklediğini hatırlattı.

Kentsel dönüşümde parsel engellenmeli!

GYODER Başkanı Aziz Torun, ''Evlerin fiyatları yüksek olduğu halde tapu işlemleri aşamasında kayıtlar bu rakamlar üzerinden yapılmıyor. Kayıtdışılık var. Kentsel dönüşümde parsel engellenmeli ve ada bazında yapılmalı."dedi.

Eminoğlu Gayrimenkul Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe 14 Parsel Şubesi açıldı!

Eminoğlu Gayrimenkul Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe 14 Parsel Şubesi 500 bin TL sermaye ile bugün açıldı.

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü için yer tahsisi yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü için yer tahsisi yapıldı. Tahsisle ilgili karara CHP'nin komisyonda onay vermesine rağmen oturumda ret oyu vermesi kafalarda soru işareti yarattı.

Uganda'dan ASB Grubu’na 47 bin dönümlük arazi tahsisi!

Uganda, Türk şirketi ASB Grubu’na et üretimi amacıyla hayvancılık için büyük bir arazi tahsisi gerçekleştirdi. Şirket 300 milyon dolarlık yatırımla 15 bin kişiye kadar istihdam sağlayacak.

Gölbaşı İncek 74 Parsel imar planı askıya çıktı!

Ankara Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi, Merkez 74 parsel ve çevresine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama imar planı askıya çıkarıldı...

parsel tahsisi Haberi

parsel tahsisi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) 2010-2015 yılları arasında bin 707 parselin tahsisi iptal edildiğini bildirerek, "Üretim, gelir ve istihdam arttırma hedeflerimiz doğrultusunda, OSB'lerde yatırım yapılmayan sanayi parselleri tahsisi iptal edilecek" dedi.


Işık, OSB'lerde iptal edilen parsellere ilişkin açıklamalarda bulundu.


OSB Kanunu, Uygulama Yönetmeliği gereği ve bakanlık genelgesi ile tüm illerdeki mevcut OSB'lerin parsel tahsis, satış, devir işlemleri, ruhsat ve izinlerin 6 ayda bir raporlandığını anlatan Işık, "Valilikler koordinatörlüğünde oluşturulan komisyon marifetiyle OSB'lerde yapılan parsel tahsis, satış, devirleri ile ruhsat ve izinlerin mevzuata uygunluğunun, devirlerde muvazaa olup olmadığının ve satış fiyatlarının objektif kriterlere uygun olup olmadığının denetlemesi için izlenmesi ve değerlendirilmesi gerekli görülmüştür" diye konuştu.


Söz konusu genelge kapsamında illerde oluşturulan komisyonlar aracılığıyla, gelen bilgiler ışığında iptal...