07 / 07 / 2024

Paşakent kentsel dönüşüm

Paşakent kentsel dönüşüm

Şanlıurfa Merkez Eski Sanayinin dönüşümünde ilk etap; 6 işyeri, 88 ofis ve 483 dükkanı kapsıyor. İhale için geri sayım başladı. Birinci etap 2 yılda bitecek.

Mehmet Tevfik Göksu'dan İmamoğlu'na kentsel dönüşüm tepkisi!

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul Güngören İlçesi’ndeki Doğakent Sitesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi. 

Ekrem İmamoğlu'ndan vatandaşlara kentsel dönüşüm çağrısı!

KİPTAŞ tarafından Güngören'de temeli atılan Doğakent kentsel dönüşüm projesi hakkında açıklamalarda bulunan  Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu.

İstanbul Güngören'de kentsel dönüşüm tepkisi!

İstanbul'un Güngören ilçesinde yer alan Doğakent Sitesi'nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yeni binaların inşa edilmesi isteyen vatandaşlar çağrıda bulundu.

Balıkesir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Balıkesir Zağnos Mehmet Paşa Camisi meydanında düzenlenen törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Balıkesir'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. 

Tarsus'ta kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Mersin Tarsus Belediyesi, İsmet Paşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. 

Çanakkale'de kentsel dönüşüm krizi! 

2014'te Çanakkale İsmet Paşa Mahallesi'nde başlayan kentsel dönüşümün üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen ilerleme kaydedilmedi. Mahallede riskli konutlarda yaşayan vatandaşlar ise bu duruma isyan etti. 

Sur'un 2 mahallesinde kentsel dönüşüm!

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesi Belediye Başkan Vekili Kaymakam Bilal Özkan, Ali Paşa ve Lalebey mahallelerinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çanakkale'de kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yeniden yapılandırılacak olan İsmet Paşa Mahallesi Sosyal Konutların Kentsel Yenileme toplantısının ilki gerçekleşti. Çataltepeliler Derneği'nde gerçekleşen toplantının ilkine hak sahiplerinin katılımı yoğun oldu.

Van Kara Yusuf Paşa Camii kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıyor!

Van'ın Erçiş ilçesinde kentsel dönüşüm birinci etap çalışmaları devam ediyor. Kentsel dönüşüm birinci etap çalışmalarına eski Kara Yusuf Paşa Camisi'nin yıkımıyla sürdürülüyor.

Van Erciş'te kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Van’ın Erciş ilçesinde, TOKİ tarafından 44 hektar alan içerisinde yapılacak olan kentsel dönüşüm birinci etap çalışmaları eski Kara Yusuf Paşa Camisi’nin yıkımıyla start aldı.

Şanlıurfa Paşabağı'nda kentsel dönüşüm durdu mu?

Şanlıurfa'da kentsel dönüşümünün yapıldığı Paşabağı'nda bulunan eski sanayi sitesinde yıkım çalışmalarının yaklaşık 3 aydır durduğu öğrenildi. Yetkililerle anlaşmayan ve Evren Sanayi'ye taşınmayan mülk sahipleri sanayiden çıkmıyor.

Eskişehir'de 9 mahallede kentsel dönüşüm sürüyor!

Çevre Şehircilik İl Müdürü Habib Bulguroğlu, Gündoğdu, Mustafa Kemal Paşa, İhsaniye, Hacıalibey, Yeni, Işıklar, Mamure, Deliklitaş ve Kurtuluş Mahallerinde kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 30 Mart' ta ihaleye çıkıyor!

TOKİ ve Şanlıurfa Büyükşehir işbirliğiyle yapılacak olan Paşabağı Mahallesi ve Eski Sanayi Sitesindeki Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi' nin 1. etabı 30 Martta ihaleye çıkmaya hazırlanıyor.

Paşakent kentsel dönüşüm Haberi

Paşakent kentsel dönüşüm

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 30 Mart'ta ihaleye çıkarılacak "Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi"nin detayları netleşti. 


TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, bu konuda yaptığı açıklamada, Paşakent olarak da bilinen eski sanayi bölgesinde planlanan projeyle ilgili bilgi verdi. 


Turan, TOKİ ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde uygulanacak Projenin 1. Etabında 6 işyeri, 88 ofis, 463 dükkân ile çevre düzenlemesi inşaatı işinin yer aldığını, ihalenin 30 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirileceğini belirtti. 


Toplam bin 19 hak sahibi bulunan proje kapsamında toplamda 882 konut, bin 241 dükkân ve 712 ofis yapımı planlanmaktadır" dedi. 


Muhtemelen Mayıs ayında temeli atılacak Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinde 1. Etabin 2017 yılı bahar aylarına kadar bitirilmesi hedefleniyor. 



Şanlıurfa...