16 / 05 / 2024

paylaştırma tebliği

paylaştırma tebliği

22 Haziran 2013 Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanan 28685 sayılı Pay Tebliği için haberimizi inceleyebilirsiniz....

ODTÜ deprem bölgesi için ön inceleme raporunu paylaştı: Tünel kalıp sistemli binalar güven verdi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerine ilişkin ön değerlendirme raporunu paylaştı. Raporda, tünel kalıp sistemli binaların, diğerlerine oranla çok daha iyi bir performans gösterdiği vurgulandı. İşte ayrıntılar...

Arazi toplulaştırma seferberliği hızlandırılıyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar kapsamında bu yıl ekim itibarıyla 256 bin hektar alanda toplulaştırma tescili yapılırken, sene sonuna kadar 541 bin hektarda toplulaştırmanın tamamlanması planlanıyor.

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yapılması planlanan cami mecliste!

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisine yapılması planlanan cami meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Manavgat Araştırma Hastanesi için ihaleye çıkılacak!

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Hasan Öz, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yapılması planlanan 500 yataklı Manavgat Araştırma Hastanesi için yılbaşından sonra ihaleye çıkılacağını açıkladı.

Munzur Vadisi için alınan acele kamulaştırma kararı durduruldu!

Munzur Vadisi için alınan acele kamulaştırma kararı durduruldu. Tunceli Barosu, durdurma kararı ile ilgili basın toplantısı düzenleyerek kararı ve gerekçelerini kamuoyu ile paylaştı...

YİD modeliyle yapılan ulaştırma projeleri mecliste!

Yap-işlet-devret modeliyle yapılan bazı ulaştırma projeleri için işletmeci firmalara ödenen tutarlar meclis gündemine taşındı..

Kamulaştırma uygulamaları için önerge verildi!

CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel başta olmak üzere toplam 5 milletvekili TBMM'ye Kanun Tasarısı'nda yer alan kamulaştırma uygulamaları hakkında önerge verdi..

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi için otel projesi!

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ek hizmet binasının yanına depremzedeler, mülteciler ve öğrenciler için otel inşa edilecek.

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Araştırma Hastanesi yıkılıyor!

Türkiye'nin 6. büyük hastanesi olan ve günlük 9 bin hastanın tedavi gördüğü Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yıkılıyor!

Türkiye'nin 6. büyük hastanesi olan ve günlük 9 bin hastanın tedavi gördüğü Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Belediyelere kamulaştırma bedelleri için 10 yıl süre!

Torba yasa tasarısında çok sayıda düzenleme yer alıyor. Düzenlemede başta belediyeler olmak üzere kamu kurumları tarafından kamulaştırma bedeli ödenmeden el konulan taşınmazlar için kapsamlı bir değişiklik öngörülüyor.

5 soruda acele kamulaştırma!

Sur ve Silopi için verilen acele kamulaştırma kararlarına yenileri eklendi ve Şırnak, Hakkari, Mardin ve Diyarbakır’da da yeni bölgelerle ilgili acele kamulaştırma kararları için ilk adım atılmış oldu. İşte 5 soruda acele kamulaştırma:

Kuzey Marmara Otoyolu için 6 bölgede kamulaştırma!

Bakanlar Kurulu İstanbul'da bazı bölgelerde kamulaştırma yapması için KGM'ye izin verdi., Başakşehir, Beykoz, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik ve Çekmeköy bölgelerinde yer alan parsellerde proje inşası için kamulaştırma yapacak.

paylaştırma tebliği Haberi

paylaştırma tebliği

Sermaye Piyasası Kurulundan:

PAY TEBLİĞİ!


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Tanım ve Kısaltmalar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, paylar ile pay benzeri menkul kıymetlerin 6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu çerçevesinde ihracına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2 – (1) Özelleştirme kapsamındaki ortaklıklar da dahil olmak üzere ortaklıkların ve/veya halka arz edenlerin aşağıda belirtilen işlemler için Kurula başvurması zorunludur.

a) Halka açık olmayan ortaklıkların ortaklarının mevcut paylarının veya bu ortaklıklarca sermaye artırımı suretiyle çıkarılacak payların halka arzı,

b) Halka açık ortaklıkların ortaklarının mevcut paylarının veya bu ortaklıklarca sermaye artırımı suretiyle çıkarılacak payların halka arzı,

c) Halka açık ortaklıkların sermaye artırımı suretiyle çıkarılacak paylarının halka arz edilmeksizin satışı,

ç) Halka açık ortaklıkların şarta bağlı sermaye artırımı,

d) Halka açık ortaklıkların sermaye azaltımı,

e) Pay sahibi sayısının beş...